Sista jobbhelgen avklarad!

Och minsann om den inte gick till historien som den första jobbdagen ever som lillkotten inte blev ledsen när mamsen gick!
Vad det berodde på..? Ja, det kan vara malandet från den väna modern om löftet att mamsen snart inte ska jobba längre utan alltid vara hemma. Dock med tillägget att lillkotten fortfarande skall fortsätta gå till förskolan lite då och då för att träffa sina kompisar. Något som lillkotte faktiskt inte alls längre verkar ha något emot!
Ikväll över de gräddstuvade potatisarna konstaterade hon faktiskt att hon ville träffa Ebba och Alice nästa vecka för att leka i dockis. Hon berättade vidare att Ebba blivit arg på henne förra veckan när hon försökt tvinga in henne i dockis utan att hon ville. Ebba ville ju vara ute istället men se det ville inte Flisan.. hon ville vara i sitt älskade dockis..
Den nya bestämda Flisanviljan och de dagliga "en miljon frågorna" har plötsligt blivit Flisans nya identitet. Frågor som:
Vad är dimma?
Vad finns bakom ankors snippa?
Vad finns bakom bajsen?
Vad är kyckling, vad finns inne i kyckling?
Har plötsligt blivit vardagsmat. När hon fått sin förklaring försvinner hon för några sekunder in i sig själv och upprepar sedan, oftast minst en gång, vad vi sagt. Frågan kan dock återkomma någon timme senare av ett mer förklarande slag från hennes sida.
Kul att hon kommit in i en helt ny period i sin utveckling och en helt underbar sådan kan tilläggas.. så många många fniss som hon bjuder på när hon ställer sina ibland ganska knasiga frågor och så många gånger hon stått med sin väna moder helt svarslös stammade framför sig.. herregud vad svarar man egentligen på vad är dimma..? Och när hon poppat frågan vill hon ha svar NU och inte SEN. Det finns liksom inte tid att fundera på svaret och svaret måste ändå passa in i hennes referensramar.. klurigt eller hur?!

Här är iallafall några bilder som M knäppte på magen idag i v. 38 innan jag drog iväg på sista jobbdagen med finaste fina kollegan Bea..
Som jag kommer sakna henne och våra urmysiga helger framöver..

Flisan tittade klart ifrågasättande på sin mamma idag och sa:
"Mamma nu ÄR det sommar"..



erbjöd sig sedan att hjälpa lillebror ut med en liten knuff..




kom tillsammans på att vi kunde killa lite på honom så kanske det hjälpte istället..




som avslutning måste jag visa min sprillans nya skinnpaj!
knäppa den..? Ja, kanske om ett halvår eller så ;)



0 kommentarer