jordgubbssyltproduktion

 
Flisan åt sina jordgubbssyltmackor på två bett.. och var därefter övertygad om att mitt bröd är MAGISKT för att det är så hiiimla gott! Då blir man lite varm i hjärtat..
 
 
Stoltaste tjejen i världen med sin nya tröja på väg att storhandla med la famiglia
 
 
 

Pysselsöndag med våffelavslutning :))

 
 
 

Hade det inte varit för den här.. (blanketten "Begäran om utrag från polis- och misstankeregistret"...)


Hade jag följt med..
Men idag skickar jag iväg nyköpta datorn med maken.. min nya som vi köpte igår när vi inte kunde hämta ut surfplattan som gick sönder av sig själv efter att vi använt den ett tiotal gånger under en månad..
Min dator som efter att ha kraschat tre gånger igårkväll imorse inte alls startade..
*grrr*
Låt mig säga som så att jag tror att jag strypt karljäkeln som sålde den till oss igår om jag varit med!

Tillvalen till huset börjar bli klara... Nu återstår bara att BYGGA!

Huset! Fast i grå puts på fasaden men precis såhär med vita trädetaljer
 
 
carporten precis såhär:
 
planritning:
 
 
ovanvåning:
 
tapet i hela huset.. ja den är ju bara ganska.. vit.. *fniss*
 
 
silverglittrande fondtapet i barnens rum:
 
 
golv askparkett i hela huset:
 
 
badrum, vita plattan till vänster:
 
 
golv:
 
spis rostfri BOSCH i samliga maskiner:
 
 
disk:
 
 
kyl:
 
 
frys:
 
 
fläkt:
 
 
köksluckor:
svårt att hitta bild på köket men lite såhär...
 
 
 
tja so far so good men fortfarande återstår en heel del tillval att göra..
 

Det är inte lätt

att vila när Vilde Bill är vaken.. kastar sig helt vilt..
 
 
heejheej mamma!
 
 
"men Viiiinceeent!"
 
 
"Nääääe Viiinceeent"
 
 
 
wiiii!
 
 
"Viiiinceeent!"
 
 

Kalas!

Gick det på den jobbintervju jag och Vincent var på i förmiddags. Otroligt roligt och så kul att jag fick ett litet extraarbete utan att behöva lyfta ett finger.
Åh vad kul de ska bli!
Vincent trivdes som fisken i vattnet (som vanligt) under intervjun och satt som ett ljus först i min famn och därefter i vagnen. Väl hemma blev det fullt hus med Flisans kompis Vera på besök och därefter mamma och lillasyster Annie.
Isch.. vet inte riktigt vad jag ska skriva ikväll.. Är så totalt slut och överlycklig över jobb och lite beröm att jag nog tänker retirera till fredagsmyssoffan. Tror att det blir bättre om jag äter bilar tills jag storknar ikväll istället för att sitta här och försöka skriva något klokt.. *snark*
Ses imorgon!
 
Fokus..
 
 
en som inte följde planen inför mötet..
 
 
Vincent var tokglad över att få fika med Vera
 
 
Flisan också..
 
 
Vera fick lite extra gos (och muta) och trivdes hon också :)
 
 
Allt blev perfekt när mamma Lovisa kom <3
 
 
Annie
 
 
Fredagsmys a la Schönis
 
 
Vincent får numera också en liiten tallrik men gillar bäst majskrokar
 
 

och lite mineralpuder har väl aldrig skadat..?

pastaskruvar och jobbmöte..

Det finns tillfällen då man vill, men inte riktigt kan, vara den där eminent duktiga modern..
Jag kan ge några exempel genom tiderna men jag tänker inte riskera att förstöra er bild av mig som den ultimata modern..
Men låt mig bara säga som så.. att när sonen idag fick syn på pastaskruvarna i kylskåpet och därefter tokvägrade att äta frukost.. och när modern just då var på väg att göra sig redo att tillsammans med den snuviga sonen bege sig till ett mycket viktigt jobbmöte..
Då var jag inte längre den där duktiga och konsekventa modern..
 

Sötmumsar och oro..

Har haft en ljuvlig dag som började på ett alldeles förfärligt sätt. Har råkat i problem med lägenheten och tvingats ta kontakt med jurist för att lösa soppan. Hoppas det ordnar sig snart för min mage känns som ett litet ihopaskrumpnat russin av oro ikväll.
Men som sagt dagen var alldeles ljuvlig idag ändå!
Kompis Fredrik med "min" lilla pluttsnutta Elin kom på besök.. (Ni vet sötnöt-Elin vars föräldrar hade mig på mobilen när hon var mindre att ta fram då Elin var på dåligt humör. Fram med en urfjantig Cicci och Elin blev tokglad!)
Kan man annat än älska en sådan underbart intelligent liten fis med så god smak?!
Iallafall så kom hon och hennes eminent trevliga pappa på frukost. Elin berättade att mamma inte var med några gånger och vi saknade henne mycket! Som tur är kommer syskon till Elin i januari och då kommer vi minsann att våldgästa det Svensson/Anderssonska hemmet lite då och då. Lite lagom till elvasnåret droppade även Sofia och världens tidigast utvecklade bebis Molly in.
Hade jättehärligt mysigt kaosigt med alla barn och leksaker :))
Kanske även tur för mig som hade något av en personlig kris idag.. hmm.. Tio minuter med psykoterapuetpluggande Fredrik så var saken biff. När jag var tvungen att ringa ett viktigt samtal på eftermiddagen tog världens goaste socionom-Sofia hand om kottarna.
Vilka vänner man har.. kan man vara annat än lycklig och tacksam?!
 
Flisan älskade att ta hand om bebis Molly! hmm.. kärleken var trots denna bild faktiskt besvarad!
 
 
 
Vincent var också glad för besöket och fullkomligt älskar att ha huset fullt av små kompisar. Ju mer desto bättre verkar han tycka..
 
 
Sova middag gjorde han dessutom mitt i kaoset utan att störas!
 
 
 
 

Som vi kämpat..

med nappen..
Från och med torsdag natt förra veckan fram till och med nu har vi kämpat och kämpat med att få Vincent att sova på natten utan napp.. En natt, i söndags, gick det lite bättre.. trodde jag..
Flisan och jag gick efter midnatt in och lade oss i det andra sovrummet i Degeberga och hörde inget skrik på hela natten. Efter samtal med maken lite senare på dagen då jag utbrast
"Vad underbart att det går framåt.. inte ett ljud i natt!!" fick jag ett mycket konstigt frust till svar.. Två omgångar den natten hade han varit uppe med en gallskrikande son. Flisan och jag måste ha varit så slut att vi sovit trots avgrundsskriken.
Varje natt sedan förra torsdagen har vi haft allra minst en och en halv timmes panikvrål som kunde få vem som att gråta själv.. Efter en vecka har vi nu gett upp. Vi orkar bara inte mer och det är absolut inte värt det. Vincent behöver fortfarande sin napp för att kunna sova gott så är det bara tyvärr. Nappen är puts borta på dagarna och på middagsluren behöver han inte sin napp. Men på natten.. usch ja.. han behöver den verkligen! Det är inte värt kampen längre för någon av oss kan vi nu hålögt konstatera..
Så japp.. det blir inte alltid som man tänkt sig. Napplös eller ej.. vi gjorde vad vi kunde och alla barn är nog inte stöpta i en form. Fast har jag inte redan konstaterat det en gång..?
Äsch jag kanske låter helt bitter på kuppen nu men det är jag faktiskt inte. Nöjd över att nästan ha en nappfri son och ännu lyckligare över att äntligen få sova på natten igen :))
Vi har iallafall haft några ljuvliga dagar med goaste mormor och morfis. Båda två hängde med hem igår faktiskt och idag har det varit heldag med avslutning på Älvsbyhus där vi visade mormor och marfis huset och gjorde alla tillval. Det blev inte heller som vi tänkt oss faktiskt.. Mycket bättre och fler tillval! Nu måste jag lite akut hjälpa Martin att hitta Flisans teckning som hon gjorde på förskolan idag eftersom hon är nära att börja gråta när hennes letande fader inte kan hitta den.. Återkommer om tillval senare.. Och hörrni.. sorry att jag inte bloggat på några dagar.. Sömnbrist, datorlös och med fulltecknat schema har gjort sitt till. Bättring utlovas!
 
Mormismys!
 
 
 
 
 
 
 
Flisan hjälper mormor med redningen
 
 
 
 
Jag och kidsen var shoppingbud till ekohallen i Fjälkinge för att inhandla nya strumpisar till lillePhille
 
 
Vincent lärde sig att säga IGELKOTT!
 
 
Flisan fick nya vinterstövlar som hon redan använder och älskar!
 
 
Godingar <3
 
 
tuffast i stan!
 
 

Avnappifiering dygn tre

Kan kallt konstatera att det går framåt. Inget skrik inatt över huvud taget även om nattningen igårkväll tog betydligt längre tid än vanligt. Så ljuvligt dock att slippa se honom med den där falska trygghetsplatsploppen i munnen. Äntligen ser man honom just precis som han är utan något plastigt fult ivägen!
Lite lite nojjg är jag över ikväll eftersom vi ikväll ska bege oss in till mamma och pappa och sova där. Vincent är kanske inte helt glad över att sova borta redan och Flisan hostar som bara tusan.
Hmm... äsch det blir nog bra! Vi tänker positivt

Den magiska blåa badbaljan!

Badmys!
 
 
 
 
 
 
 
 

Gladaste snuvigaste lillkillen som inte kunde sluta att vinklängta efter mamma ikväll.. (hon satt ju på andra sidan bordet..)

 
 
 

Man down..

 
hmm.. han är min, han är snygg och han är go..
får nog lägg barnen tidigt ikväll.. ;)

Kvällens produktion: Äppelsaft och en liten äppellikör till jul :))

Flisan dukar..

Fick väcka Flisan imorse klockan tio. Vincent var kanske inte den gladaste lilla killen igårkväll med både syrrans förkylning i kroppen och numera dessutom ofrivilligt nappfri. Innan han kom till ro tog det både en och två timmar..
Flisan var jätteduktig och somnade innan lillebrorsan och kunde när han väckte henne ett par gånger bara konstatera att han var ganska jobbig. Under tiden han höll på att skrika vaknade hon, virrade på huvudet och bara suckade..
Vid elva igårkväll bar jag in febriga hostFlisan i sovrummet för att hon inte skulle störa lillebror. Hostig natt blev det och med lillebror som saknade sin napp i vardagsrummet.
Flisan sov ändå ganska bra med mig och njöt i fulla drag av att ha mamma alldeles för sig själv! Ni kanske såg filmen igårkväll att hon skulle gifta sig med mamma.. Mammig är bara förnamnet över vad hon är just nu.
 
Men mamma det är så många servetter i en servett!
 
 
Servettvikning
 
 
pilligt..
 
 
Flisan dukar.. och flyttar stolar.. "någon" (läs jag) hade råkat flytta tillbaka stolen till sin ursprungliga plats och fick skäll. Flisan fick flytta tillbaka stolen tätt intill igen.. Gissa vem som ska sitta var..?
 
 

Gifta sig med mamma?

Ikväll funderar jag..

På varför så många reagerat negativt över att vi tar bort Vincents napp..
Får nog sova på saken och skriva mer om det imorgon!

Inlagda rödbetor

Äppelplock

 
 

så många leksaker..

 

Spana in prinsens gaffelstyle

Just det ja.. tempen i baksätet..

Flisan har 38 graders feber idag men inte ont i halsen. Känns mer som en vanlig förkylning än som halsfluss. Pigg är hon om än lite snuvig och hostig..
Håll tummarna!

Nappens vara eller icke vara

Har diskuterats i det Schönska hemmet i stort sett sedan den första gången åkte in i Vincents mun. Jag har ju alltid varit lite av en nappskeptiker och gillade inte alls att Vincent dels gillade napp och dels faktiskt behövde den. Saken är den att som två barnsmamma skulle man ibland behöva en klon och därför blev nappen en mycket bra liten hjälp då och då när man helt enkelt inte räckte till. Nappen har varit en stor hjälp men också en liten pina periodvis då den varit som uppslukad av jorden i knussliga situationer.
När vi nu skulle åka till Frankrike iår bestämde vi oss för att låta den stanna kvar för att rädda knussliga situationer i bilen. Vi föreställde oss att bilresan periodvis kanske inte enbart skulle vara rosaskimrande efter X antal körtimmar och ett fåtal gånger blev det också så.. Hungriga barn i bilen på motorvägen i Tyskland i världens längsta bilkö till exempel.. Tack nappen!
Nåväl väl hemma igen hade vi bestämt oss för att nappen skulle försvinna. Men tja.. så blev ju Vinceprinsen magsjuk i två veckor.. och fick kindtänder på samma gång.. och sedan halsfluss..
Till slut kändes det som att det aldrig skulle finnas ett bra tillfälle för att ta bort den därade förbenade nappen. Och just där och då kändes det som att just denna helgen skulle bli den ultimata! Visst vi är inte hemma men vi är hemma båda två och kan hjälpas åt när det kniper.
Så igårkväll var det dags.
Huh.. Hade laddat med kompis Lina som nyligen gjort samma avgiftning på sin lille Leo. Vi var beredda på att det skulle bli jobbigt och tja.. det blev det..
Vincent grät i över en timma igårkväll innan han söndergråten somnade. Jag fick gå och smyglåsa in mig i badrummet till slut eftersom jag inte kunde låta bli att själv fälla en tår. Isch.. Klockan tre vaknade han igen och tårarna trillade till klockan fyra. Idag har han inte sagt ett ljud om "Mimmi" utan är hur nöjd och glad som helst. Är beredd på att det strax kan komma en gråtattack igen då han ska sova middag men vi är redo..
Bye bye förbenade nappkompis!

Tempen stiger i baksätet..

 

Finbesök av Molly!

Hmm.. påminner det inte en hel del om hemkunskapen i skolan?

Förskolefoto 2012


Tja det här var ju ganska kul!
 
 
fast varför ska jag ha den här kaninen..?
 
 
ameen lägg av nu!
 
 

Nyhetsmorgonmys!

Can't help it.. Vincent och jag älskar Nyhetsmorgon..
 
 

 
 

Mittiveckanmiddag med familjen Veris

och sötaste nytillskottet Annie!
 

Leobrunch!

Mora Träsk!
 

sen kväll

ger sen morgon..
 
Söta sovande gosar..
 


MUMMYNIGHT

 

Längtar!

Ååå vad jag längtar till helgen denna veckan. Kanske är det för att M hade jour förra helgen och jag var lite trött i kanten. Kanske är det för att den känns så nära nu när det redan är minifredag på torsdag. Helgen kommer i vilket fall spenderas i finaste Dege som nu bör ha ett stänk av vackra höstfärger.
Planen är att packa på torsdag morgon. Luncha och hänga lite med Soffipropp och Mollybus på eftermiddagen i Beijan och därefter hämta M och åka så tidigt det går.
Ska försöka packa ner en hel del (läs så mycket det bara går..) från garaget och packa in i minsta skrymsle på bilen. Tiden går fortare än man kan ana och snart är det faktiskt dags att börja tänka på packning och flytt. Eller det gör vi nog redan en hel del förstås.. Jag har utvecklat en mycket dum vana att vakna vid tre-fyra och strukturera packning i huvudet. Kokosboll kan man kalla mig som håller på på det viset men ibland kan man liksom inte stoppa sig själv..
Helgen skall spenderas en hel del med familjen och på lördag/söndag ska även Helena och Ola bo  Degebergahuset!
 
Igår var det meningen att vi skulle åkt till Christina och hennes goa småfisar i Arlöv. Hade ju värsta planen men redan vid sju på morgon fick jag reda på att Theodor var sjuk. Efter två veckors magsjuka och en halsfluss var jag inte jättesugen på att utsätta min lille skrutt för ännu fler baciller. Valde att stanna hemma och messade Jenny och co. om de ville komma hit på frukost/lunch istället. Efter en hel del planering och omplanering kom vi fram till att IKEA-fika nog var den bästa planen. Flisan och Daisy hade hur roligt som helst. Philip hängde lite i sin vagn och Vinnepinnen satt och småskrattade nöjd hela rundan.
När det var dags för Vincents slummer vid fyra åkte vi hem och jag lagade middag. Började redan då känna att jag saknade den därade bönan som jag hängt med hela eftermiddagen. Skickade ett sms och en kvart senare stod allihopa igen utanför dörren sugna på tomatsoppa och pizzaslizar :)
Hade jättemysig kväll och flickorna hade så otroligt kul tillslut att ingen av dem ville skiljas från den andra. Fick nästan hålla i Flisan för att hon inte springa bort och dra ut Daisy ur bilen när det var dags för dem att åka hem. Gudarna vet vad de höll på med flickorna här hemma men det var någonting med "myrjakt" med en pincett från doktorslådan (?)
Ljuvligt att se dem ha sådär kul!
Idag är planen mest att ta det lugnt och penicillinvila. Var en intensiv dag igår och imorgon har vi även då en fullspäckad dag med brunch hos Lina så fort vi vaknar. Kör samma koncept som förra gången :) Imorgon kväll kommer Lovisa och Håkan hit på mittiveckanmiddag och ikväll.. ja ikväll är det..
 
MUMMYNIGHT!!!
 
Avslutar med bild på en annan längtan än helglängtan.. Flisan utanför IKEA igår som längtar hett efter Daisy
 


Två yrken på samma dag :)

 

Borde inte..

Egentligen alla måndagar börja med våffelfrukost?

Ligger och surfar brevid Flisan

Som sover som en stock. Känner att helgen bäst sammanfattas som en bergodalbana. Först halsflussen from hell, trötthet men sedan en sån lycka när det onda i halsen försvann så fort.
Orken har kanske inte riktigt funnits där i helgen och det mesta har fått gå i slowmotion. Maken har haft jour på jobbet och inte heller han haft humöret på topp. Men någonstans har det ändå blivit en förbaskat bra helg. Fråga mig bara inte varför..
Blev shopping idag på Coop och äntligen en ny espressomaskin till mig. En i pianolack, vit, underskön skapelse, helautomatisk med inbyggd kvarn. Inget slabb och söl på mornarna längre alltså. Ett click och whoops så är kaffet i koppen.
Aaaaah.. Som jag drömt om denna maskin.
Imorgon blir det bakning på förmiddagen med barnen. När Vinnepinnen ska sova har jag lovat att bädda ner mig i soffan och se "Ringaren i Notre Dame" med Flisan. Ska bli mys.
När Vincent vaknar ska vi åka till Arlöv och fika med två mammakompisar och fyra små minikompisar. Sex barn under fyra år under ett och samma tak..
Äääsch inga problemas!
Tvärt om känns det som att vi har en lugn och skön planering inför morgondagen. Inget stress bara mys. Ska lägga in bilder från gårdagen lite senare men då får jag starta datorn.
Hej på ett tag nu ska jag pussa på maken lite.
 
Vincent spanar in syrrans nya overall
 


 
Mormor ringer!
 
 
Lördagsmys med "Hits for Kids" i lurarna
 
 
 
 
Flisan önskade sig lördagsfina naglar innan hon somnade..
 
 
Söndagsmys med min nya kärlek "Lattemajja"
 
 

Lördagsmys för storschönis!

 
 
 
 
 

Schönislördag

Dagen började med en honungslatte.. Vem kunde ana att detta var en succékombo?!
Fast bilden gör ju ingen såvärst jättesugen.. ;)
 
 
I brist på annat när lillebrorsan sov fick Flisan en kalassminkning
 
 
påklädning gjorde hon själv.. med klänning, byxor och mammas skärp..
 
 
på väg ner mot vår.. eh.. snabbshopping
 


ja och skratta inte nu för försök själva beställa en snygg bild av er själva..
 
 
mitt enda fan här hemma av guldbrallorna..
 
 
själv iklädd guldscarves
 
 
hemodlat från trädgården!
 
 
 

Men vi skulle ju bara.. eller.. Varför kan jag aldrig bara vila..?!

Var en ofantlig snabbis på Entré ieftermiddags för att shoppa en overall till Flisan i god tid.
Läs: Det var menat att bli en snabbis..
Hittade en turkos på Lindex hemsida imorse som Flisan fullkomligt älskade. Väl på Lindex överträffade verkligheten nätet och vi provade och provade innan vi hittade rätt storlek. Allt klappat och klart tänkte febersvettiga jag och började gå mot utgången.

"Men mammaaa" hörde jag långt bakom mig..
"Kan vi inte bara åka rulltrappan en gång..?Vi är ändå och tjeeejhandlar" *med en mycket bedjande stämma*
 
Suck.. med svetten lackande begav jag mig alltså mot rulltrapporna och en kvart senare var vi klara.. Ja, och precis just då, när jag skulle bege mig mot utgången, ser jag som en uppenbarelse i öknen HM skylten glimra i ögonvrån. Hmm.. lite svettig var jag ju men lite HM klarar man alltid väl?
En halvtimme senare stapplade den halsflussiga rödmosiga kvinnan ut från HM med vad hon tyckte var de vackraste guldbrallorna hon någonsin skådat.
Tja.. men så var det ju mjölken..
Mot Hemköp!
Fyra kassar senare, en HMkasse och en gigantisk overallkasse och en trotsig trött treåring på släp som inte ville hem senare halvdäckade jag i bilen.
Hmm.. vi skulle ju bara snabbt ha en liten overall..

Wihiii (varning för äckelbild)

Jag mår redan bättre! Det där aponda i halsen är borta redan :))
Var verkligen trött igår men de blev en ganska bra fredagskväll iallafall faktiskt!
 
Uppsnoffad mamma, Heja smink från Tromborg säger jag bara..
 
 
Hah var bara tvungen sorry!
 
 
Mot vc!
 
 
Väl hemma igen lagade jag köttbullar med orch NOLL. Blev ok men inte mer.. Men Flisan ,som just nu äter som en häst, sa "Mamma vilken god mat du har gjort idag!" Tokunge, hon är så himla go. Hon fortsatte med "Mamma gå nu ut och lägg dig på madrassen i vardagsrummet och vila, du måste VILA när du är sjuk" och så spände hon ögonen i mig.
Lillegammal.. min dotter..? Nääääeeeeh..
Precis innan maten, för att fördriva tiden för den mycket hungriga treåringen som höll på att förgås av hungerkramper på golvet, togs ritpapper och pennor fram. Hungern var svår trots hennes muta när vi var tvugna att åka till vc och apotek på hennes fikatid TRE stora hela bullar?! Iallafall ville Flisan rita och Vincent (viiste inte ens att han kunde ordet skrek i högan sky.. RIITA!!
Så det fick han :)
 
"Mamma mamma den" pennorna byttes ut i ett rasande tempo för den lille fisen som såklart inte skulle ha meskritorna utan tusch.. Vilket också syntes på hans egen mage efterråt..
 
 
Lille goding! Vill man inte bara överfalla honom och pussa sönder honom så söt han är? Kanske inte så konstigt att det var han som fick halsflussen först.. Flisan värjer ju sig numera från mina pussar..
 
 
 
Men nä om man skulle smita upp och gå och förbereda lite frulle. Magen skriker "MAAT" efter min dryckesdiet de senaste två dagarna..

Halsfluss..

Både jag och Vincent.. Jag har hög sänka. Tar en liten bloggpaus är bara för trött för att skriva.

Mina räddare i nöden!

 
 
 
 

Nutellapojke

 Har ni sett den romantiserande reklamen för Nutella på tv..? Vackra italienare äter alla Nutella, till smäktande musik, samtidigt som de skrattar och njuter..
Lycka i en liten burk!
Här är den krassa verkligheten:
 
 

Alfiemys i torsdags

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sorry

för det något depressiva inlägget inatt.. Nu ser vi ljusning och tid på vc idag klockan 14.
Ljusning är att jag inte har mer feber idag än igår, bara mandlarna som blivit lite större och mer vitrandiga. Vincent vaknade med 39.8 i feber vilket ju faktiskt inte är över 40 ens. Han var bara uppe någon timme inatt och jag vaknade bara med andnöd och panikkänslor, eftersom mandlarna är så stora och täpper till halsen, tre gånger inatt.
 
Ni ser enbart positivt idag alltså!
Nu ser vi framåt för snart blir vi friska. Nu ska jag googla vidare på halsmandelsoperation!
HUVA!

är bokstavligt talat tårögd

Har så ont i halsen att jag inte kan sova. Klockan är över tre och halsmandlarna har svällt till vitstrimmiga bomber. Looks like it.. Halsfluss igen.. Om jag bara kunde få sova en stund. Helt omöjligt eftersom jag vaknar varje gång jag sväljer. Fjärde gången sedan i februari som jag ligger vaken på nätterna eftersom jag har så ont i halsen och ev halsfluss två. Nu ska de små jevlarna bort! 08.00 är det jag som ringer vc! Eller hänger på låset. Tillbaks till kompisarna igen.. Tar med lillfisen och får honom kollad med. Han fick hög feber han med för några timmar sedan. Ööö hoppas på fluss så jag får pencillin bums! Då är det bara ett dygns jekla ont kvar sen blir det liiite bättre. Snälla håll tummarna jag bölar snart så ont det här skitet gör..

Hade en

jättehärlig dag och helkväll med Louise och Alfie igår! Flisan och Alfred busade, vi fikade, barnen busade vidare, vi mumsade lasagna och barnen avslutade kvällen med glassbåtar och skumbad i badkaret.
Allt kändes kalas förutom halsen som surade lite, fast det gör den ju på mig ganska ofta i ärlighetens namn utan att jag är sjuk. Har nog Sveriges största, mest lättirriterade halsmandlar.
Någonstans efter maten kände jag att tröttheten liksom slog mig i pannan som en slägga. Ville bara lägga mig på soffan, tyst och glo i taket vilket definitivt inte är mitt vanliga beteende när vi har godingar hemma på besök. Orken liksom gick som en rutchkana ner i fötterna på mig och jag blev bara vrååltrött. Skjutsade Louise och Alfie hem och väl hemma igen kände jag att jag frös som en tok. Hade lassat i mig en pilla två timmar innan men fick ett infall och tog ändå tempen.
Blev sjuk förvånad. Hade nästan 39 graders feber.
En dryg timme senare låg jag i sängen med sparkdräkt, maken på ena sidan och Flisan på andra och ett tjockt täcke. Frös som en tok!
Och jag som verkligen längtat efter att jobba idag..
Fick ringa och förvarna finaste mormor och morfar om bacillhärd. Finaste fina kände sig villiga att ta risken och kom iallafall. Tur är nog det för idag rinner svetten och minsta millimeter jag gör är som att bestiga Everest. Tror att det dels beror på feber men också att jag nästan inte sov inatt. Vaknade varje gång jag svalde kändes det som och frossade som bara den.
Isch.. varför skulle jag bli sjuk just nu?! Fast är det någonsin rätt tid att bli sjuk..?
Om någon missat det så är detta inlägg präglat av en stark "jag tycker hemskt synd om mig själv-känsla.."
Kanske ska sluta gnälla nu och ta hand om mina stackars föräldrar som nog blev skrämda av den svettdrypande surfisen som gick runt här innan de gick ut med barnen på utflykt. Man ingen är väl perfekt antar jag..
 
svettdrypande, rosig, rufstufs, tillika surfis i sparkdräkt..
 

Två softisar som äter upp sommarglassen jag (tydligen) hamstrat i frysen..

Har inte de också en lite lätt beslöjad blick ikväll?
Idag när vi åkte hem från Svedala frågade Flisan. Mamma varför är vissa dagar så korta?!
hmm kan bero på en mix av lång sovmorgon och attans rolig och härlig dag :))
 
 

Sötmumsan Molly!

Hade jag bara fått hade jag lagt in hennes finfina passfoto också för det var det absolut sötaste jag sett i hela mitt liv! Kändes helt rätt att hennes pappa har en tvättäkta HD i garaget där hemma ;)
 
 

My löööv..
 
är det konstigt om man känner för att sova med den hellre än maken inatt ;)

*gah*

trötto ikväll!
Barnen sov galet länge imorse och jag hade tid till allt det där andra ni vet som man aldrig riktigt hinner med. Kände att jag sprang runt som en galen kvinna på rymmen och fixade och trixade i varenda litet hörn. Som avslutning skrev jag en hel jedrans uppsats på engelska till Gill som vi bodde hos i somras. En galen granne i Frankrike hade purknat till på oss att vi inte bjöd in oss själva på en Barbecue och jag var tvungen att förklara framlänges och baklänges att man inte gör så i Sverige. Var helt svett när jag väl var klar både av lite halv pms-ilska och av bristen på engelskakunskaper när man vill säga så mycket (under tidspress innan kidsen vakade) men inte hittar orden.
Pjeeeh.. det blev i vart fall attans bra på alla sätt och vis och småfjattarna vaknade precis när jag var klar!
Pankisar till frulle blev det till Vinceprinsen, som vanligt, och Flisan, frukostvägraren numero uno, fick jordgubbskräm.
Ja.. det fick hon.. suck.. Är så trött på att tjata i henne mackan eller joggin på mornarna att jag totalt retierat. Blodsockerhalten går upp med ett hujj och ner som en mosad dansk gräddebulle och tjenis vad hon blir hungrig på lunchen en timme senare.
It's a WIN WIN situation! Höh!
Fast jag kan inte riktigt känna mig som en bra mamma för det..men äsch det funkar iallafall :)
Vinceprinsen mumsade pankisar så det stod ur öronen på honom och efter frullen blev det "die tyschken buggiwoggi tansen" i hela huset. Jedrar i havet vad kul vi hade, både jag och kidsen. Öste järnet och rockade så att svetten lackade.
Vid tolv var det tänkt att prinsen skulle somna och Flisan satte sig och ritade lite under tiden jag kämpade på. Det tog nästan en halvtimme innan jag halvt om halvt lyckades att få ner ögonen.
Piieeeh!
Precis då kom Flisan kom fram till fönstret (Vincent sover ute i trädgården för att inte bli väckt av vilda hilda..) och såg helt förtvivlad ut. Hon bankade på rutan som bara den och det precis innan Vincent stängt ögonen riktigt. Jag försökte vifta bort henne men hon fortsatte vifta. Då förstod jag att det var allvar och rusade in.. Vet ni vad det var?!
Besöök! Vårt fina lunchbesök hade kommit och ringde och ringde på dörren och Flisan kan ju inte öppna. Det absolut bästa var att när jag tittade till V två minuter senare hade han somnat!! Yeyy!
Efter goelunch, pusslande gummibjörnpusslet, lite kräk på golvet och en nöjd matad pannkakskung senare bar det av till Svedala för idel klädshopping. Flisan fortsatte morgonens dans, nu in och ut ur provrummen.. och var nu världens gladaste vilda hilda.
Herrejisses.. Ska aldrig mer titta argt på mammor med vilda barn..
Lite shopping av en höst och vinterjacka till mig blev det. Jag bara blev helt förälskad i jackan och kunde inte släppa den. Blev ett coolt skinnarmband också som slank ner vid kassan..
Nu en matstorhandling med mer än vad jag kunde bära, matlagning och undandiskning sitter jag här med hettande kinder och somnar nästan över tangentbordet. Kan man få gå och lägga sig snart??
 
Bjuder på lite pure morning energy av lillprinsen så länge och hoppas bli smittad själv!
 
 

Måndagsmys!

 
 
 
 
 
 
 

Piratkalas hos Ture!


 

Hemmahoods..

Det är ändå något speciellt att komma hem till sin hemstad. Även om det med åren har blivit allt fler platser som man kallar hemma så är och förblir det barndomshemmet i Kristianstad som ligger mig närmast. Igår var jag och Vinnepinnen ute och promenerade en lång runda med vagnen. Promenaden gick längs med min gamla skolväg och vidare bort förbi min moster och ner till min allra första egna lägenhet på det ruggiga området Österäng. Min tanke var att Vincent skulle somna i vagnen men den tanken delade jag dessvärre inte med honom. Vincent låg istället och nyfiket sneglade sig omkring med halvöppna ögon och tyckte att ankorna i kanalen var alltför intressanta för att ersätta med drömmarnas värld.
Det nästan knep i magen när vi strosade i solen längs med memory lane.
Dofterna, gruset som knastrade, träden som prasslade och som jag gått förbi tusen och åter tusen gånger förr berörde mig ända in i hjärtat. Tankarna svindlade och jag flög iväg bakåt i tiden. Cykelturer till golfbanan som tioåring, som nittonåring på väg till min första lägenhet, som barn hem till moster Agneta och kusin Hans... Sena nätter under tonåren med pirrande känslor utanpå kroppen på väg hem från fest.. Tillbaka i tiden igen till bästis Annika och jag när vi bubblande cyklade till högstadiet tillsammans på just denna vägen varje morgon..
Tankarna svindlade och det kändes som att jag gjorde en tidsresa där jag gick med min lille son i vagnen. 
Känslorna och minnena kom tillbaka och väl hemma igen kände jag mig tyst, tankfull och trött.
Så mycket som har hänt under alla år i Kristianstad och så mycket minnen som finns kvar där inne redo att bubbla upp och beröra.
Tittade på Vincent i vagnen och kände plötsligt en enorm tacksamhet över att ha hamnat just där som jag befinner mig idag. Tänk om jag hade vetat.. tänk om jag gjort något annat val.. Vad jag är tacksam över allt jag har..
 

Vincent gjorde det!!! Han går!!!

Ställde sig tre steg ifrån morfar. Fick en klurig min på läpparna och gick :))

Kräftskiva!

 
 
 
 
 
 
 
 

Saker som jag funderar över denna morgon..

Varför vägrade Vincent att somna igår.. Varför vaknade han när jag väl gick och lade mig... Och VARFÖR gallskrek han i perioder mellan 00.15 och 03.30... Herregud jag är död av trötthet idag!

Fredagsmysfrukost.. på en torsdag!

 

Det finns vissa saker

som är helig tid när man går hemma som föräldraledig..
För att nämna några exempel, som gäller hos Schönisarna, är det exempelvis:
  • Mammaduschen på lördagsmorgonen
  • Lördagsbrunchen utan att trixa med matning av småfis
  • Ostörd kvällstelefontid med väninna.. (ok här kanske jag lurar mig själv för det sistnämnda brukar ske i bilen på biluppställningsplatsen för att vara möjlig..)
Tja, exemplen är många.. Men under den senaste tiden har det tillkommit en lite extra viktig punkt i listan som inga pappor i världen får lägga sina smutsiga stora pappatassar på.
Nämligen..:
 
Mummynight!!
 
Om jag hade varit lite mer kunnig hade jag gjort texten med flaschande neonfärger, blinkande som värsta Las Vegasskylten, för det är precis så det känns! Värsta kvällen och värsta lyxen som jag och fina vännen Jenny nyligen har infört en dag i veckan. Men låt nu inte tanken sväva iväg och tro att vi inför värsta partaynatten med drinkar a la Sex in the City och dans långt ut på natten.. Nä.. det är liksom inte det som är grejjen.. inte just nu iallafall ;) 
Grejjen är istället, hur trist det än kan låta, att verkligen komma ut och iväg utan att kunna ångra sig i sista minuten. För när påsarna hänger som icakassar under ögonen, maskaran hamnat under istället för ovanför ögonen och klossberget i vardagsrummet känns obestigligt.. Det är DÅ som mummynight kommer så väl till pass! Mummynight innebär nämligen inte bara kul för en själv utan även kul för andra slitmyremammor vilket förpliktigar! Så att dra den där molntussiga filten över huvudet, lämna ansvaret över minisarna till maken och plippa på "ensam mamma söker" med gott & blandatpåsen i knäet.. Tja det är helt enkelt uteslutet.
Och faktiskt just det som är så förbaskat härligt!
För när man väl satt tassen över soffkanten, skuttat över klosshögen, dragit skinnpajjen på sig, flaschat till ögonen och daskat lite rouge på kinden.. tja det är då magin sker.
Plötsligt är man inte längre bara mamma.. utan fri som vinden och på väg UT!
Vart man sedan styr blir smått sekundärt.. Allt, precis allt, är möjligt och det är smått snudd på omöjligt att inte gå upp i extas då man väl ser sin lika uppsnojjsade fina vän i nöd, precis lika exalterad över att det äntligen är dags för..
MUMMYNIGHT!
 
Kära vänner, produkten Mummynight är bara i startgroparna för tillfället och en ny version är just nu under utveckling. För inte kan väl mummynight stanna vid galen kvällsshopping med en tradig smoothie i handen..?!
Nixpix uppdatering till Mummynight version 1.1 är alldeles snart redo för lansering och förväntas släppas redan nästa tisdag! Denna version är kompatibel med det nya operativsystemet "restaurangbesök" och "VISA".. En klar förbättring i programvaran! Vi ser nu med glädje fram emot lanseringen. Vi kommer även under releasefesten försöka sprida vårt budskap och nya produkt till tre andra kvinnor i nöd som är i stort behov av just vår nya produkt.
Så hjärtligt välkomna till releasepartyt kära vänner. och ni som känner er träffade och i behov av Mummynight 1.1. Lägg ett mail till mail och känn er hjärtligt välkomna!

Oh nooo..

Jag har blivit en av de där praktiska, chica mammorna med färgglad plastduk på bordet..
och jag har inte ens märkt det själv!
 


IKEA!

Syskonfoto.. hmm.. får väl se om det var 269 väl investerade kronor.. Mysigt sällskap hade vi iallafall!
 
Molly!
 
 

Klurigt med gaffel..Den bara smiter den lille rackaren..
 
 
fick hjälpa till lite med handen..
 
 
Men det SKA gå!
 
 
Yeyyyyyy!!
 
 
 

Gissa vem som åt hela kvällsmaten igår utan hjälp!

Det där med mornar..

Hemma hos Schönisarna brukar vara softa saker. Det absolut värsta jag själv vet om mornarna är att stressa och detta tycks ha smittat av sig på mina småfisar. Sådär mellan åtta och nio brukar båda minisarna lulla upp och då är det soft start som gäller. Flisan intar allt som oftast soffan och lillebrorsan lägger sig på madrassen på golvet och vilar.
Ja nu kanske ni undrar varför vi har madrasser på golven här hemma.. men med en oftantligt klättersam liten kille som har noll koll på hur man kan slå sig har vi tagit det säkra före det osäkra och helt enkelt madrasserat vardagsrummet. Om ni kommer hit och de saknas beror det ENBART på att jag snoffat för att ni ska komma och ni skall då känna er YTTERST hedrade!
Nåväll.. Imorse blev morgonen inte riktigt som vanligt. Vi var bjudna på brunch hemma hos familjen Lina/Lilly/Leo som vi inte träffat sedan före sommaren. En underbart go liten familj men med betydligt tidigare vanor än våra. Så det var liksom inte mycket att be för imorse. Så fort minisarna slog upp ögonen var jag blixtsnabbt där och tjoffade på dem kläderna. Fem minuter senare utan att de fattat ett smack satt de färdigklädda i bilen redo för brunch!
Lina tittade nog lite misstänksamt på Flisan som fortfarande hade kudden i ansiktet när vi trillade in kvart över nio. Hon hade helt rätt.. hon hade knappt vaknat!
Men kul hade vi och rajtan tajtan blir det med tre smifisar i en trea! Ska bli attans kul när även Lilly följer med och busar på måndag!
Här kommer några bilder:
 
Leo var helt nyvaken när vi kom och har därför en nåågot sammanbiten uppsyn.. Men ååå vilken brunch vi fick!!
 
Vincent något suddig.. ni vet man får ju inte hoppa i sängen.. eller..
 
 
 
 
 
 
Lina blev ju inte av med oss och fick bjuda på lyxlunch dessutom!
 
 

Samma barn?

Trodde jag att det skulle bli när vi fick Vinnepinnen. Preciiis samma.. för ALLA barn är ju stöpta i en form eller hur? Jag tänkte på allvar så i smyg, alldeles i hemlighet, när jag gick där med magen. Som värsta smygbesservissern gick jag där och tronade med en kunskap som var ingen annan förunnad.
För jag visste.. Folk kunde säga vad de ville men jag visste att bara jag gjorde som jag gjorde förra gången, självklart med vissa förbättringar.. så skulle allt gå kalas!
Vi skulle få en superkid! Den bästa som någonsin skapats. Ingen visste det mer än jag men jag hade nyckeln!
Så kom Vincent ut.. Han var som en lite geleklump den första månaden och sov mest. Jag tittade på honom, älskade honom och väntade. Väntade på att visa alla mina fantastiska kunskaper i "föräldraskap 180 poäng" skulle få komma till användning.
Vad jag INTE hade med i beräkningen var att brevid den nya bebisen, Vinnepinne, växte även någon annan.
Tja jo.. visst Martins mage växte också efter allt tröstgodis han knaprade i sig brevid sin amningsmosinkosekventa hustru.. Men det var inte den jag tänkte på utan FLISAN!
Hon gick från en liten bestämd dam till en TREÅRING! *huh* Ja.. man kan beskriva dem på många olika sätt de där treåringarna. Underbara, kunskapstörstande, vilda i att uppbygga det egna jaget.. och.. treårstrotsiga!
Och där någonstans falerade lite min insikt om den nya ultimata uppfostraingsmetoden av Vinnepinnen. Plötsligt var ingenting lika enkelt som jag hade föreställt mig. Visst det var fantastiskt och underbart men.. Vad gör man av en trotsig treåring som vill till sin mamma när lillebrorsan hänger där som en del av henne för jämnan och äter.. Hur sysselsätter man en liten fis som inte gillar att titta på tv och som inte är van att sysselsätta sig själv mer än korta stunder.
Ja.. hon ÄR ju ändå ett förstabarn och ett önskat sådant..
Så det fick liksom gå som det gick, fast inte på det sättet som jag tänkt. Vincent tröttnade på att amma trots att jag planerat att amma över ett år.
Det gjorde jag ju med Flisan!
Vincent älskade mat från första stund. Till skillnad från syrran slukade han den första smakportionen. Tittade därefter uppfodrande på sina föräldrar som satt gapande som fågelholkar mittemot. Vad var detta för barn?! Var det vårt?! En bortbyting..?
Utvecklingen fortsatte då Vinnepinnen vägrade krypa. Han satt. Helt nöjd satt han och tittade. Blev förflyttad överallt där vi var kan vi såhär i efterhand konstatera. Men han trivdes, gillade läget från start!
Satte vi honom på lekmattan med några leksaker så.. lekte han.. själv.. Lade vi honom i sängen så somnade han när han skulle. Återigen tittade M och jag skrämt på varandra. Var var detta för barn?! Var det vårt?! Syrran hade ju ALDRIG kunnat sitta eller somna själv. Vi funderade och funderade. Kanske hade vi försummat honom? Var det därför han kunde leka själv?
Allt fortsatte i samma spår, månaderna gick vi funderade.. Allt var ju olikt! Ner till microskåpsnivå var han alldeles alldeles egen med egna egenskaper precis motsatta syrrans. Men.. han var ju alldeles underbar ändå!
Tilll slut nu såhär nästan fjorton månader senare kan vi bara konstatera att vi lärt oss en väldigt viktig kunskap. Alla barn ÄR olika och inte alls stöpta i en form. Man KAN aldrig planera hur ett nytt barn i familjen skall fungera. Vill man planera är det bara att hänga med, vara beredd att ändra allt man gjort tidigare och gilla läget. Och i vårt fall kan vi nu konstatera att allt faktiskt gått annorlunda än planerat men bra! Vinnepinnen ÄR en helt egen liten individ. Alldeles olik sin syster men alldeles alldeles underbaar!
 


Jag brukar alltid säga..

Att det finns inget som går upp emot gamla vänner.. Fast sedan råkar man träffar på nya av en slump och då är det minsann inte helt fel det heller!
Eftermiddagen idag tillbringade vi idag hos Theodor och Esmeralda i Arlöv. Vincent är en och en halv månad äldre än Esmeralda och Theodor är ett halvår äldre än Flisan. Barn i samma ålder och ganska lika till sättet är bara kul!
Vincent och Esmeralda satt och bytte klossar med varandra. Flisan och Theodor lekte lite blygt. Just nu har Vinnepinnen somnat i bilen efter allt bus och vi andra sitter mest och väntar på att han skall vakna. Hungriga som attans..
Här kommer några bilder från idag!
 
Flisan i nya tröjan som hon fick av mormor och morfar som kom på besök på hemväg från Frankrike.
 

 
Det blev lite av presentregn över båda tvåfisarna. Tyvärr blev besöket mycket kortare än vad vi hade hoppats på. Vi hade fixat mat men mormor och morfar var mer sugna på att komma hem efter allt resande och med all last. Flisan bröt totalt ihopa när de åkte så snabbt och storgrät i en hel timma. Menmen.. hon överlever och vi har redan bokat in att åka och hälsa på finaste mormor och morfarna på torsdag! På fredag blir de kräftskiva och vi stannar till lördag kväll.
 
Vinceprinsen spelar piano imorse samtidigt som Flisan har disco med "Hits for kids" huuuuh..
 
 
Småfisar som trivdes bra ihopa! Tänk vad öppnis är bra på att tussa ihopa människor :)

 
 
 
 
 

Helg!

Fredag kväll innebar.. sykväll! Äntligen fick jag fatt i jeanstråd och kunde fräsa upp byxor!

 
Fast fräsa och fräsa.. hmm.. jag fräste mest..
Blev en hel del svordomar från fru Schönis som inte alltid är värsta polaren med symaskinen.. Besparar er bilder på det men byxorna blev bra.. till slut..
 
Sen blev det lördag morgon! Morgonmys med bästa minischönisarna! Tycker ni de ser långhåriga ut.. just wait and see.. Jag tog fram den gamla sysaxen, satte tungen i mungipan och.. KLIPPTE!
 
 
Vid frukost fick Flisan reda på att hon och pappa ska sova över hos familjen Daisy i höst! Titta på ögonen..

Redo för avfärd till IKEA och köksspaning
 
 
Fast lillebror sov.. läänge.. så innan han vaknade *suck* bakade vi nutellakakor
 
 
En som älskar IKEA!
 
 
 
 


 
 
 
 
En annan som älskar IKEA..
 
 
Dagens fynd! Apsnyggt fruktfat :)

och sen var det dags för lördagsgodis!
 
 
 
 
Söndag morgon blev sen.. lunch/brunch vid 13 (!) och därefter långpromenad och litet besök på höstfesten i Beijan!
 
 
 
Lite shopping blev det idag också.. sprang på en sockerskål som stått hemma hos mamma och pappa under hela min uppväxt. De har en röd och nu har jag en vit!
 
 
Precis innna vi skulle lägga oss ropade Martin på mig.. Flisan har npg varit med mammsen på förmånga läskiga rastplatstoaletter i sommar..
 
 
;)
RSS 2.0