Små bröder

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Miltons kurva 😊

(null)

Usch

Sicken gnällerumpa jag kände mig som igår men det var precis som att allt bara gick fel och var svårt och krångligt. Idag känns det som att allt sorterats i min hjärna och ja.. det får bli bra ändå. Miltons förskola känns ju tråkigt om han måste gå i Vellinge förstås men vi kan ju inte direkt göra något åt det.. Huset får vi väl vänta med att bygga om trots att Felicia fick rummet i julklapp. Det finns helt enkelt inte möjlighet att vi kan göra både det och skaffa en ny bil samtidigt. Lags den gamla bilen går bara inte. Det blir alldeles för dyrt utöver det vi redan lagt på bilen. Förra gången var det 30 000 och jag misstänker att denna lagningen inte blir mycket mindre.. inget funkar på den och inte ens kofferten går att öppna 😂 suck
Tanten på skolan är jag inte glad på men vågar inte ifrågasätta... har ju två barn på skolan och förhoppningsvis en till i framtiden. Men tro mig det finns mycket jag skulle vilja säga... mycket. 
Idag var vi iallafall på sexmånaderskontroll med Milton som inte är vad läkaren uttryckte som "magerlagd"pojke. Han fick MVG! 
Tidig både fysiskt och kognitivt och redan i seperationsfasen som kommer vid 8 månader 😊 Så himla underbart! 
Så nu gläds vi åt det och hoppas att denna dagen fortsätter i samma takt som den började! 

Lite mycket

Urk det är lite mycket nu måste jag säga. Bilen har gått sönder och vi måste köpa en ny. Felicia behöver ett rum på ovanvåningen eftersom vi behöver kunna hjälpas åt med Miltis som fortfarande vaknar varannan timme på nätterna. Mitt i allt anmälde jag Milton till förskolan idag och fick reda på att det var fullt. Panikletade platser runt om och vet i gudarna hur detta ska gå. Här finns ju inga andra förskolor! Dessutom, detta är inte klokt och jag är SÅ ARG, kunde kvinnan på skolan inte hitta hans ansökan till skolan som jag skickade in i somras och han blev satt sist i den kön OCKSÅ!! Jag vet alltså till 110% att jag skickade den... men "jag kunde inte visa någon bekräftelse" Hur ... skulle jag kunna tänka på det med en treveckors bebis?! 
Har haft konstant spänningshuvudvärk nu i två dagar och det känns inte som att den är på väg att lätta. Hinner inte med skolan mitt i allt. Usch ibland vill man bara gå och dra något gammalt över sig eller sätta sig i ett hörn och böla. Själv tog jag bilen ikväll och bölade på vägen till Trelleborg. Sen köpte jag en potta, en limpa och ett par bebisstrumpor. Satte mig i den iskalla bilen och åt limpa och tänkte. Ringde en vän och pratade lite.. kändes bättre.. Sen åkte jag hem 
Nu ska jag sova, 6-månaderskontroll imorgon bitti.. 

Men lite likt..?

Miltis 6,5 månad 2018 och Martin 10 månader 1975 ❤️

(null)

Börjar bli riktigt stabil!

(null)

(null)

(null)

(null)

Kryyyyp

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

När man till och med vill krypa i sömnen..

(null)

(null)

Ny vecka och ny snuva 😅

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Igår en runda på biblioteket och idag följde Alva med hem. Ikväll blev det pumpasoppa med pizzamackor och tomtegröt med persikor till dessert. Mmmmums! 
Flisan har huvudvärk och får hoppa dansen ikväll och sitta brevid och titta. Stackaren.. hennes tur att vara hemma nu kanske?  

Morgondagens karantänprojekt

(null)

Denne lille matglade pojke 😍

Vi kan skippa ersättning helt nu.. Kött, sås,  potatis och amning räcker långt!

(null)


En onsdag i januari

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Stackars Vincent har legat i sängen precis hela dagen.. Fått byta lite kalsoner bara. Miltons mage har låtit oroväckande och för första gången fick han faktiskt napp som fick honom att somna idag. Sin vana trogen sov han sedan 9 minuters dagsvila. Märkligt att han sover så lite.. glad är han ändå iallafall! 
Felicia fick gå hem idag själv från skolan. Jag tyckte såklart inte alls om det men det fanns inget alternativ riktigt. Ieftermiddag ska Flisan på sin minimusikalträning, sista innan uppvisningen, och alla behöver åka med. Ville absolut inte tvinga ut Vincent mer än en gång idag 😥
Nu är Felicia hemma och Vincent äter sin andra portion kokt potatis och köttbullar. Hoppas han klarar maten 😬 håll en tumme... 

Stor pojke sanerad... 👍🏻

(null)

(null)

Miltis trött

Milton somnar i kvällsmaten

Oh noooo magsjuka 😬

(null)

Miltis och sömn

Är ju en story för sig *skratt*
Milton läggs nu klockan 22 och somnar i min säng genom att ammas. Rubbas matkällan så vaknar han så oftast fixar jag allt under tiden jag ammar dvs jag borstar tänder, tvättar ansiktet mm mm.. Allt finns i sovrummet i en liten piffig korg brevid sängen.. Gud vad tokigt det låter men det fungerar verkligen! Milton sover väldigt lätt när han somnar och kryper runt i sömnen med stängda ögon efter 30 min sömn. Han rullar runt, oinkar, han sätter sig upp å händerna och sedan gnyr han och jag får natta om och om igen. Så håller vi på fram till klockan 2-3 när jag går ner och lägger honom i hans vagn (brevid Martin). Där kan han inte rulla!
Där ger antingen jag eller Martin ersättning så att han somnar om, tar 5 min. Sedan sover jag som en stendöd säl fram tills barnen vaknar och börjar rumla runt kockan 7. I bästa fall somnar jag om och sover till 8 annars är det ganska bra att ha kaffebryggaren redo.. Milton sover oftast till 8-9 då han vaknar med ett himmelskt leende!

Miltis och mat

Kom på att jag glömt att skriva hur Milton äter. Äter gör han och han är en väldigt matglad liten pojke. Helt annorlunda än sina syskon måste jag säga! Felicia tyckte ju aldrig om annat än sin amning och Vincent blev precis tvärt om. Han tyckte om gröt och mat från dag ett och ratade amning till min stora sorg. Milton är sin alldeles egna. Han äter "frukost" amning hela förmidagen och somnar ett par gånger emellan (mycket gos), därefter gröt (gärna två portioner (!)) när barnen kommer hem, amning/ersättning somnar och därefter middag med familjenkörd i mixern typ eh.. nästan utan salt..., amning, kanske lite ersättning, lite gröt och amning innan nattsömn.  

Upp som en sol 🌞

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Just nu..

Sitter med spotify i öronen och tänker att det är så sällan jag skriver nuförtiden. Blir mest bilder som kommer ut.  Tiden är så knapp och det är få minuter som finns över på dagarna. Jag trivs verkligen med allt.. men tiden går så fort på kvällarna! 

Är dock väldigt nöjd med hur allt fungerar. Jag och Milton är ensamma på förmiddagarna och har all tid i världen att bara mysa och vara tillsammans. När klockan blir ungefär 12.30 börjar vi göra oss klara för avfärd och Milton byter från pyjamasen. Hämtar barnen klockan 13.10 på skolan, först Vincent och sedan Felicia. Vi brukar vara hemma ungefär 14.15 vilket kan låta sent men det tar tid att få på kläderna och många fröknar som vill stanna och prata. Ni kanske känner mig. typ ganska snackig. 

Eftersom jag läser samtidigt har vi ju i princip fri hämtning och lämning på fritids men än så länge klarar vi oss med att ha barnen på fritids klockan 07.30-08.00 mån-fre resten är de alltid hemma efter skolan. Efter skolan tar barnen ibland med sig kompisar men för det mesta är det ganska fullt upp ändå. På måndagar brukar både barnen och jag vara ganska så trötta efter helgen och det behövs att vi alla fyra är hemma och tar det lite lugnt efter skolan. På tisdagar tränar Felicia Jazzdans på eftermiddagen i Vellinge. Vi turas om att köra enligt ett körschema med hennes två bästa vänner My och Alva. Även på onsdagen tränar Felicia i Vellinge, Minimusikal. Eftersom hon valt denna träning helt själv har vi ingen att samåka med och det är vi som kör både dit och hem. Torsdagar är fria till att leka med kompisar varannan vecka och den dagen som det funkar bäst. (mormor kommer varannan vecka tor/fre) Nästa vecka ska Felicia leka med kompis Iris och Vincent med kompis Svante om allt funkar som det ska... mycket sjukdomar nu... men planen är så!

Denna veckan har varit helt träningsfri eftersom terminen ännu inte kört igång. I tisdags började skolan och två små trötta barn kom hem från skolan. I onsdags var vi bjudna till kompisar i Dalby men eftersom det ställdes in passade vi på att bjuda in grannarna istället vilket blev en superdupertrevlig kväll. Igår kom mormor vid lunch med tåget och idag kom pappa och hämtade. 

Tänkte att detta inlägg kanske inte är så himlans intressant att läsa men nu när jag läst igenom mina gamla bloggar idag så är det just detta som jag saknar... så detta får helt enkelt bli ett litet tidsschemainlägg! 

😍

(null)

Miltis den lille rymlingen

Mycket som händer här hos Schönisarna nu när skolan börjat. Efter vilan i jul startade vi terminen med att boka upp oss rejält med aktiviteter, vänner mm. Igår skulle vi eg till vänner i Dalby men då pappan i huset blev sjuk ställdes planerna in och grannarna kom på spontanmiddag istället. Så himla mysigt! Älskar mittiveckanmiddagar som blir som de blir! 
Milton har börjat rulla och krypa vilket gjort honom konfunderad över världen och mammig. Igår gick det helt enkelt inte att lägga ner honom utan att han blev ledsen. När han sov fick jag snällt ligga brevid. Helt omöjligt att flytta mig. Så gårdagen blev pyttelite stressig också måste jag erkänna. Inatt somnade han fint vid 23 men drömde nog att han rullade för i sovande tillstånd rullade han runt, reste sig upp i krypläge och var helt enkelt inte alls vaken. Jag fick jaga runt honom i sängen och försöka natta om och om och om igen. Klockan ett lade jag honom i vagnen där han somnade som en stock. Men inte jag 😂 var så svett och uppe i varv efter alla nattningsförsök och den svettiga dagen att jag helt enkelt inte kunde sova. Så klockan två satt jag i sängen och stirrade på min joggi.. 
idag kommer mamma som vanligt.. om en timma 
Gaaaaaaah EN TIMMA!! 
Hejdå!

Sista dagen på lovet 😥

Fast det har varit en riktig mysdag! Nu står pizzan på jäsning och jag vilar min onda rygg medan Milton vilar. Ikväll kommer Martin hem med en stor överraskning! Vad det är berättar jag senare 😁👍🏻 (null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Martins födelsedag

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Egentid ned Milton ❤️

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Nyår

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Bästa nyårsfesten och bara bilder på barnen fick jag med.. Såklart nyår hos Sanna och Per med 15 pers och en lååång men jättehärlig natt!

Julafton

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

RSS 2.0