Julmys


(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Vincents skapelser! Så fina ❤️

(null)

Ny metod

Utvecklad av Schönisarna och nog inte socionomsäkrad 😂 men den funkar!
När V är hungrig och trött händer det ofta incidenter. I veckan försvann Minecraft och idag fick Felicias födelsedagskort ett oönskat ansikte....
Straff... 
Ja det utdöms av den drabbade. Eller ja låt oss kalla det för "KONSEKVENS" för straffa skulle jag ju aaaaaldrig göra.. eller Flisan rättare sagt 🤪
Konsekvensen idag blev en avtvättbar stor tatuering tillverkad av kajalpenna på Vincents arm. Han fick en stor snopp och en pruttmaskin! 👍🏻
Allt frid och fröjd igen och de ligger på Felicias rum och snackar igen 😂
(null)

Men herregud hur blev det såhär?!

Felicia har SJU adventskalendrar iår.. 
Jag har köpt FEM av dem 😂

Torsdag

Och det fortsatte han med.. somnade gjorde jag nog lite efter ett. Sov och lyssnade om han behövde kräka mer men som tur var behövde han inte det.  Vaknade vid klockan fem då Felicia väckte mig. 

Imorse behövde vi vara två på frukosten med barnen eftersom Vincent var trött. Han var orolig för att komma tillbaka till skolan idag och försökte 20-22 igår med ljudbok mm innan han somnade. Så imorse var han trött och lite orolig.

Så idag är låt säga en ganska sömnig dag här hemma. Men rött mysig ändå.  Miltis vaknade pigg och glad som en lärka men humöret har gått upp och ner. Känns lite känslig när något inte går som han vill. 
Miltis kämpar för att sova nu men jag tror att öronen kan göra ont på honom. Inte vet jag varför riktigt men jag tycker han tar sig för öronen och kan inte somna fast att han är trött och vill sova. Han somnar till och 30 sekunder senare rycker han till och gråter. Jag har gett nässpray och Ipren nu så hoppas jag verkligen att han får sova ❤️

(null)

(null)

(null)

(null)

Hann vila 1 minut i Miltons rum under tiden han drog ut alla Vincents gamla leksaker på golvet..

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

 

Onsdag

Och Vincent vaknade med massor av energi! Så härligt att se honom komma tillbaka igen. Milton däremot verkade nästan ha fått en NY förkylning. Konstigt.. trött, snuvig, hostig och hängig. Än värre idag torsdag men det återkommer vi nog till. Onsdagen blev ändå väldigt fin ❤️
Vincent stoppade om och pysslade om lillebror och vi hann gosa en massa. Riktigt fin dag och det kändes bra att hålla honom hemma för en gångs skull tills han blev riktigt frisk. Fick en massa praktiskt gjort igår också då jag utsåg dagen till "dagenjagmåstegöraalltjobbigtjagskjutit-på-dagen"! 
Så jag..
Mailade Vincents fröken.
Ringde Felicias lärare..
Mailade jobbet att jag vill jobba 93% när jag börjar i januari och 96% direkt när jag jobbar en kväll varje vecka.. dessutom vill jag börja 7.30 ibland/ofta.. så ofta det går.. 
Lagade trasiga låneböcker..
Storhandlade..
Minns inte mer allt som fixades men jag kände mig som en ny människa när jag väl trillade i säng 23.30 efter att ha gjort egen pepparkaksdeg på 20dl vetemjöl 🥳
Och precis när jag tänkte somna.. då började Milton kräkas..

Omstoppad liten bror.. 

(null)

(null)

Stark och glad! 

(null)

Brorsorna fick se "min lillebror" på SVT play. Det tyckte de var riktigg roligt!

(null)

Felicia tittade på ett bakprogram när hon kom hem. Milton tyckte hon skulle leka med oss istället vilket hon också valde att göra ❤️

(null)

Man blir trött av att leka med sin storasyster..

(null)

Gosig Flisa lättad efter att jag pratat med läraren.. som inte förstod alls varför jag ringde trots att Felicia grät när hon kom hem.. orolig att hon ligger efter och inte hinner. Det stämde inte alls med verkligheten. Hon har bara lite för höga krav på sig själv som vi kunde hjälpa henne att ta bort. Hon är duktig i skolan och flitig. 

(null)

(null)

Bus, bus BUS

(null)

(null)

Och så film när jag drog och storhandlade efter kvällsmaten. Vi ska ha en liten julfest på lördag med kompisar 🎉👏🏻

(null)

(null)Fortsatt snuvigt här

Men ändå lite bättre idag tycker jag!
Igårkväll somnade Vincent på soffan klockan åtta och vaknade imorse klockan tio (!!). Han har alltså sovit i 14 timmar inatt.. inte klokt! Ändå har han verkligen både varit och sett otroligt trött ut idag. Inte mycket fart men ändå orkat att pyssla en stund med brorsan och mammsen. Jag har inte tagit tempen på Vincent ännu idag och tycker helt ärligt att det är lite småklurigt det där med feber. Även om Vincent inte har feber så ser han ut att ha blivit överkörd av en mental buss och är så trött! Vi får se hur det blir imorgon... på torsdag ska han gå till skolan senast iallafall!
Idag har det alltså inte blivit så mycket gjort mer än pannkakor och en hel massa julpyssel. Vi fick julfeeling igår hela familjen och har faktiskt redan börjat pynta. Det blev också lussebullar igår kväll...
 
En som sov hos mamma inatt..
 
(null)
 
En riktigt morgontrött liten kille..
 
 (null)
 
 En till morgontrött.. men med fina pannkakor som önskades till frukost!
 
(null)
 
(null)
 
Lite bullmys under pysselstunden.
 
(null)
 
(null)
 
Miltis pysslade en noshörningstavla. Först satt han och pussade på noshörningarna en lång stund. Han tyckte nog att de var väldigt fina!!
 
(null)
 
Sedan pysslade vi lite med lera.. nappen kom till eftersom han gärna villa mumsa lite lera också..
 
(null)
 
Våra pysselalster
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Och när Miltis sov middag passade jag och Vincent på att se Smurfarna!
 
(null)
 
Sedan kom Flisan och Alva hemom för att hämta Flisans mobil. De skulle inte komma in men helt plötasligt så satt de här ändå och mumsade korv och korvbröd.
 
(null)
 

Sön/mån..

(null)
 
Äntligen somnade han..
 
(null)
 
Den förfärliga upptäckten.. allt raderat..
 
(null)
 
Ny säng!
 
(null)
 
(null)
 
Två små febriga..
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Vincelina......
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 

Kaos, feber och tårar och Minecrafthaveri..

Igårkväll kom vi hem vid femtiden till två lyckliga barn som haft det superduper hos mormor och morfar. Vincent var väldigt sprallig och när jag kände på honom tyckte jag att han kändes varm. Mycket riktigt när jag väl tog tempen hade han en bra bit över 38 och det fick bli alvedon och en dag hemma för honom idag. Även Miltis kändes risig igår och det var inte mycket sömn Martin och jag fick i stugan natten mellan lördag och söndag. Två små febriga pojkar här hemma alltså.
 
Vincent ville sova hos mig inatt och jag drog fram extrasängen. Äntligen har vi en sådan över efter att Martins kusin var här igår och hjälpte oss få en riktig säng på plats i Miltons rum. Vincent hade svårt att komma till ro i sin nya säng igår och vi somnade till sist vid ettiden. Klockan två väckte Vincent mig att det var för mörkt.. klockan kvart över tre väckte V mig för att det såg ut att stå någon med röda ögon i rummet. Klockan fyra väckte V mig för att det kändes läskigt.. Klockan fem väckte V mig för att han ville sova i sin säng.. Jag följde med honom ner och bäddade om honom och när M och Flisan gick upp så var han fortfarande uppe. Det hade inte känts bra där heller.. Stackars V det har verkeligen inte blivit många minuters sömn inatt.
 
Detta visade sig också när vi sedan inledde dagen. Allt gick fel och inget kändes bra för V. När han dessutom inte fick lov att ha ipad idag så blev han så arg att han helt sonika bestämde sig för att radera hela Felicias Minecraft från hennes mobil. Jag upptäckte detta för sent.. allt var borta. Precis alla timmar som Felicia lagt ner på att bygga sin Minecraftvärld var raderat.
 
Jag blev SÅ arg! Herregud så arg man kan bli på sina barn.. inte för att  jag skrek men jisses.. Jag kokte fullkomligt på insidan. V ville inte ta till sig vad han gjort och vi pratade fram och tillbaka om händelsen i stort sett hela förmiddagen. Han ville och kunde inte förstå.
 
Klockan halv två kom Felicia hem och vi satte oss ner alla fyra ner runt köksbordet när jag berättade vad som hänt. Det var riktigt jobbigt.. usch.. Det gjorde så ont i mig att se Felicias min.
 
Felicia var ömsom ledsen och ömsom fly tosig på sin lillebror som nu äntligen började förstå vad han faktiskt gjort. Det var tufft för honom också att se Felicia så ledsen och höra hennes frustration. Hon är ju så snäll och skällde bara och var ledsen men det var lätt att se att det verkligen träffade Vincent rakt i hjärteroten.
 
Vincent började be henne att han kanske kunde få bygga upp en ny värld till henne på spelet. Men det gick ju inte.. ingen mindes ju helt hur hennes värld såg ut.. Hon ville inte ha en ny värld.. hon ville ha sin gamla som hon kämpat med. Vincent försökte på alla sätt.. ge henne pengar.. eller var som helst. Han var uppriktigt riktigt ledsen. Till sist ropade han JA VEEET FELAJSIA!!! Du ska få sminka mig!!!!
 
DÅ för första gången spreds ett litet vagt leende på Felicias läppar och båda började fnissa. Det blev en konstig lättad känsla i rummet. Straffet var bestämt och utdelat. Två minuter senare rusade de båda tillsammans upp för trappan och jobbet började. Vincent blev Vincelina.. ett namn som han själv hittade på.
 
Säger då det.. vilket kaos här kan vara ibland.. lite upp och lite ner.. huvudet upp och fötterna ner...

Vilken helg i Mullerup!

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


(null)

Igår hade jag minsann namnsdag

Och det firades lika högtidligt som när jag var liten. Fast utan paket här hemma.. minns när jag var liten så fick man alltid någon paket. Det var jättmysigt.. så jag tänkte att vi skall också köra på den traditionen här hemma att fira namnsdagar ordentligt.
 
Igår hade vi annars också en riktig fixardag med en massa saker som verkligen behövde göras. Det stressade mig faktiskt en del. Vet knappt hur det bunkat ihopa sig så mycket under veckan men eftersom det hänt så mycket har alla måsten bara skjutits på. Funderade över hur vi i hela världen skulle få allt fixat och kom på en genial idé! Har ni någonsin hört talas om MAKARONKAMPEN....?
 
Makaronkampen går ut på att man får hemliga uppdrag av sin mamma som skall utföras omgående och man belönas då med makaroner, antal satta efter svårigheten på uppdraget.
 
Resultatet blev helt amazing! Det klipptes hår, badades, städades, dukades, tvättades hår, gjordes läxor och my god vilken fart det kan gå i!
 
Vinnaren av makaronipriset kommer att utses under den högtidliga Makaroniceremonin som inträffar efter skolan idag. Vinnarna kommer att bli belönade med 100kr att spendera under helgens semester hos mormor och morfar. Det kommer helt klart att bli fler makaronikamper här hemma..
 
Kan tillägga att det var en riktigt go och glad liten Vincent som hämtades igår dessutom. Han satt och ritade och sa direkt när jag kom "mamma idag har jag haft en riktigt bra dag"! Då gick vi hem och firade med mackor och sockerfri vaniljpudding med vispgrädde!
 
Så fin dag.. avslutade allt med en kanongod middag och en riktigt bra familjefilm som Vincent valde "Askeladden". Filmen var en norsk gammal saga om en fattig bonddräng som räddade en princessa. Riktigt bra! Vi kröp ihopa med filtar och kuddar och gosade allihop. Vincent somnade gott och Felicia sa några ord som fortfarande värmer. Mamma nu ser du ut som en riktigt gosig mamma, du är världens bästa mamma..
 
  (null)

Äta i ny skål..

Som står där den ska.. typ 😅👍🏻

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Tänkte ju köra en lugn dag 😅

Meeen det blir ju sällan som man tänkt sig.. 
Vincents nalle hade redan kommit på posten idag och efter en något katastrofal hämtning på skolan så lovade jag att hämta.. men körde såklart till fel by och postkontor först.. suckZz  Blev minst sagt lite rörigt idag efter att Vincent var jätteledsen vid hämtningen och hela vägen hem då han inte förstått när jag skulle komma och hämta idag.. och sen efter det haveriet hade han jätteont i en tand lilla älskade unge 😢. 
M och jag har en deal att påminna Vincent tydligt och klart vid lämningen på skolan varje dag om när jag hämtar. Vi har ju olika tider varje dag sedan någon vecka tillbaka och för att det ska bli förutsägbart för Vincent så är det ett absolut måste. Han är inte alls van vid fritids och även om vi säger det dagen innan så minns han inte det dagen efter eller blandar ihopa det med andra dagars hämtningar. 
Bara att Martin glömt det nu två dagar i rad..  så igår var Vincent rädd och ledsen och idag grät han vid hämtningen.. Både igår och idag berättade han att han inte vågat äta mellisen för att han väntat på mig och inte vetat varför jag inte hämtat honom... 🙁 blodsocker noll hjälper ju inte heller upp livet... 
Ja jag blev kanske pyttelite lite arg.. om ni undrar.. 
Suck
Som tur är har vi ju världens bästa tandgrannMatilda som hade öppen mottagning ikv efter kvällsmaten och både tittade noga på tanden som gjorde ont, gav tandkräm och massa beröm och penslade bananlack 💃🏻 Två finfina tandsköterskor Iris och  Ruth assisterade också behandlingen 🤗Det var ingen fara med tanden som tur var. Tydligen har V haft en virusinfektion när han fått 6-årstanden som gjort den missbildad i emaljen. Det är det som gör ont! Lösningen blir att vi får åka regelbundet i framtiden och pensla tanden med någon hinna som skyddar.
Vi ska till tandis 5/12 så det känns också bra!  
Sen som plåster på alla sår åkte vi som sagt och hämtade den efterlängtade isbjörnsnallen med vetekudde som hjärta och med lugnande doft... Det var han värd min älskade lille unge 😍 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Idag

Tar Miltis och jag det lugnt. Miltis har varit uppe en hel del inatt efter gårdagen. Blev nog lite väl fullt ös igår för honom och lite dåligt med sömn. Lite småsnuviga båda två imorse också och jag knatar runt med en saftig skallebank. Lite smågnällig som ni hör *skratt*.
 
Sover ruggigt dåligt just nu och nätterna går åt till att strukturera jobb nu och jobbplaner sen. Vaknar och går in i full planering direkt och har svårt att stänga av. Inatt låg jag mest och funderade över om jag verkligen kommer att klara av att jobba heltid när jag går tillbaka till jobbet. Tänkte ju först det men nu vet jag inte längre. Jag har inte samvete att låta Milton vara på förskolan 7.30-16.30 när han inte ens fyllt två år. Planen är nu sedan 04.30 inatt att försöka gå ner någon timme i veckan. Jag jobbar varje onsdag till 19 vilket ger 3 timmar ca extra att dela ut på de andra eftermiddagarna. Kan jag gå ner 3-4 timmar i veckan kan jag kanske alltid hämta honom klockan 3. Mamma kommer varannan torsdag och hämtar honom vid lunch vilket gör honom helt ledig varannan fredag då jag kan jobba till 16.30 varannan tor och fredag. Måste räkna på hur dags jag då slutar alla de andra dagarna så jag ser hur mycket tid jag behöver gå ner..
 
Japp så håller jag på just nu.. lite förklädd jobbångest i en liten ask 😕
 
Mamma har ju trillat och skadat sig så denna veckan kommer hon inte torsdag/fredag. Men.. hon är helt säker på att hon ändå klarar av att passa storbarnen fre-sön. Jag är lite bekymrad över även detta. Känns som att jag borde säga att hon inte får å andra sidan så vill hon och vem är jag att bestämma över en vuxen människa. Usch det är inte lätt det heller. Men jag litar på att hon säger ifrån om hon inte kan eller orkar. Vilket som funkar för oss. M och jag har planer men inget som inte går att ta med två ytterligare små fisar på. Älskade ungar.. undrar om det inte är mest jag som just nu inte vill lämna bort dem *skratt*. Älskar dem så otroligt mycket alla tre..
 
Just nu sitter jag och väntar på om Flisan skall komma hem eller inte. Hon mailade mig precis och frågade om hon fick stanna kvar på dagens studiehandledning. Hon har varit bekymrad över deras nya sätt att arbeta med stort eget ansvar över planering och struktur. Hon tycker det är jättesvårt.. Så jag hoppas faktiskt att hon stannar!
Vinceprinsen är kvar på skolan till klockan kvart i fyra idag eftersom det är fritidsklubben. Han har såklart valt skapandegruppen så jag misstänker och hoppas att han kommer att ha riktigt roligt!

Oj vad tiden gått fort!

I söndags storshopping i Malmös största grönsaksaffär nära Möllan med heeela familjen Schönis. Igår tandis för Milton och en mamma-Vincentkväll med restaurangbesök och shopping. Var med om en riktigt obehaglig sak på vägen hem då vi nästan krockade men resten av kvällen var magisk. Vi hade verkligen en riktigt fin kväll 😍
Idag var det vip-fika på skolan vilket mest var rörigt.. Miltis älskade alla människor som vanligt och var i extas 😅 Vi andra farfar, farmor Lilian jag och Vince och Flisan tyckte nog mest att det var trångt, varmt, rörigt och förvirrat.. men men resten av kvällen blev jäääättemysig! Saknar farfar och farmor Lilian ibland hade gärna bott lite närmare så att vi kunnat träffas lite oftare ❤️ barnen har världens goaste farfar och farmor Lilian! 

Kostar att ligga på topp.. Miltis somnade i sin stol strax efter att farfar åkt!

(null)

(null)

(null)

Så hoppar vi till dagen frukost där Miltis snodde leverpastejen när jag tittade bort! 

(null)

Han var väldigt duktig att äta ur burken iallafall.. och all pastej slank ner!

(null)

Otroligt hungrig men sov också toklänge imorse. Blev en frukost som övergick i lunch.. 

(null)

(null)

Vincents nyashoppade tröjor! Vuxit rejält.. dags att köpa nytt!

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Fick även välja en godis för 20kr.. jag tänkte en liten sak.. Vincent hittade en chokladkartong 😂

(null)

(null)

Vincent ritar på restaurangen.............. 😂

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Och en bild på min nya hobby. Numera putsar jag hus 🤭😬

(null)

(null)

Söndagsbrunch

(null)

Ahmen näää

Seriöst.. mother of the year.. NOT! 
Vincent har klagat över ont i en tå och jag har sagt till honom att det beror på att han sätter skorna på fel fot. Alltså.. nä.. nu när vi duschade imorse såg jag att hans tånagel var galet lång. Uuuusch dålig mammapoäng på den 🤪🤭
Lite ångest på den... det har varit så mycket annat så jag har helt glömt att klippa. Satt påminnelse på mobilen nu iallafall. Söndag kl12 nagelklipp! 👍🏻

Hemmafixardag!

Idag är det en riktig hemmafixardag här. Vincent är på ett strålande humör och det riktigt skiner om honom. Alla sov länge imorse utom Vincent som rusade ut med största leendet när jag kom upp och berättade att han ville ha leverpastejsmacka med gurka och persilja till frukost. Fina lilla Vincent.. så skönt att se honom glad. 
M har bytt däck och hämtat paket idag medan jag kört hemmarejs och tvättat golv, fixat med barnen och bakat pizza och kanelbullar med massa glasyr och strössel. Nu har M precis åkt iväg igen.. tonvis med återvinning och en glad liten pojke som skulle till kompis Oscar och leka. 
Så härlig dag.. inte mycket händer men ändå härligt ❤️
(null)

(null)

Årets julbild

(null)

(null)

(null)

(null)

Ikväll chillar vi med fryst torsk (barnens favoritmat)

(null)

Uppstart på nya jobbet

Blir en smygtagen bild från konferenstoan igår kväll. Tummen upp för alla nya kollegor. Kommer bli kanon detta 🤗
(null)

(null)

(null)


Det blev kalas

För Alva och därefter en ordentlig comfortfood-middag. Behövdes idag för skolan hade inte gått som vi hoppats.. Men allt kan ju inte gå framåt hela tiden så vi kämpar vidare. Det gör bara så ont i hjärtat att se sina barn ledsna när man verkligen inte kan lösa deras problem åt dem. Iuck vad jobbigt det är 😢

Flisan och jag körde till Svedala efter middagen ikväll och storhandlade på Ica och Netto. Kanske inte så jättespännande men väldigt mysig stund tillsammans. Imorgon går Vincent på fritidsklubben igen och Felicia går hem på egen hand efter skolan. Vi har inga stora planer imorgon egentligen men imorgon kväll ska jag till en vän och äta middag. Ska bli mysigt ❤️

Tog så fina bilder på barnen ikväll när de väntade på middagen och tittade på Daniel tiger. Miltons program egentligen men alla tre tycker att det är mysigt att titta på. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Piiieh!

Har precis sjunkit ner i soffan och pausar en liten stund. Fiskarna har ju fått pricksjuka och medicinen som köptes igår skulle i. Blev att byta allt vatten i akvariet innan medicinen vilket inte var det lättare. Miltis ville VÄLDIGT gärna hjälpa till 😅 Tog sin lilla tid men nu är allt klart och prickarna är faktiskt redan borta. Vi lade i medicin igår men missade att byta vattnet. Efter bytet fick vi tvätta badrummet för jag dog äckeldöden av att det är parasiter som är de vita prickarna 🤮 var ju tvungen att lägga grejer i badkaret och handfatet.. Miltis dom hjälpt till i Vincents rum blev lite blöt han med så det blev bad för oss både efteråt. Lunchen fick bli sen och nu har jag precis förberett minikalas för Flisans bästis i skolan Alva. Hon är ju hos oss ofta och i lördags följde hon med på vår familjeutflykt till Löddeköpinge. Var helt tomt i söndags när hon inte var med. Nästan en del av familjen och världens snällaste lilla tjej. Så idag blir det minikalas efter skolan. 💙

Milton har börjat säga nya ord och ljud igår och idag. Så spännande! Han förstår och försöker prata. Han bajsade också på pottan igår med pappa. Innan har det bara gått med mig. 

Skolproblemet jobbas det på.. vågar inte säga att det går bättre ännu men ändå det känns ok. Har en sådan klump i magen varje gång jag hämtar men igår var det bara positivt.. hoppas att det håller i sig. Börjar känna igen stämningen hemma igen, mindre bråk och gråt. Men samtidigt är det sena kvällar med svårt att sova fortfarande. Hoppas även det blir bättre snart. 

Ikväll kommer ev Felicias superfina sekretär säljas.. hon vill inte ha den och hennes rum är ju faktiskt hennes rum. Hon har bestämt att hon vill ha en lång skrivbänk längs hela väggen och det kan jag förstå. Lättare att sitta med kompisar och pyssla då. Trångt vid sekretären.. men den är så fin! Synd att vi inte har någon bra annan plats att ha den på. 

Nu har jag nog inte mer att skriva så byebyyyyeee

Lite fixat! Ska fylla kakformarna med vanilj, grädde och hemkokt jordgubbssylt toppat med strössel.. ja och så ska jag tvinga i dem varsin nyttig macka först! Vince är på skolan idag lite längre och är med på den anordnade aktiviteten. Själv ska jag göra ett tappert försök att jobba. Wish me luck 😅

(null)

(null)

Full fart

(null)

Försök att ta o-suddiga bilder på denna snabba kille...

(null)

(null)

(null)

(null)

Våffelfika innan avfärd till skolan! Milton ser ut att tänka.. men vad ÄR detta för skum kreation.. första gången han smakar! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Hos tandis med fyra busiga barn... 🤭
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Förstår ICKE

De som säger att man har långtråkigt som föräldraledig 🤪
12.30 går hemifrån
13.00 hämtar första barnet
13.20 hämtar andra barnet plus extra barn
14.00 fika för allihop
14.20 kör till tandläkaren 
14.40 framme hos tandläkaren
15.00 kör till Vellingeblomman med fyra kids för att panikköpa medicin till fiskarna som fått pricksjuka
15.25 kör till dansen för att lämna 50% av 
barnen 
15.30 lämnar barnen
15.35 Milton tokledsen för utebliven sömn tvingas köra till Malmö för att han ska hinna somna i bilen. 
16.00 kör tillbaka till Vellinge för att hämta barnen på dansen. 
16.25 hämtar barnen på dansen 
16.25 kör hem för att hämta kompis väska
16.45 lämnar kompis hemma
17.00 hemma med tre stenhungriga barn

Fars dag

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Æbleskiver 😍🤗

(null)

(null)

(null)

(null)

Räckte till frukostdesert också minsann! Huggsexa om smulorna 😂👍🏻

Det jäser æbleskiver😍

(null)

Pizzakungen

(null)

(null)

(null)

(null)

Imse vimse..

Smög fram kameran efter att vi sjungit efter lunchen.. han gjorde inga rörelser alls när jag sjöng. Men SÅ gulligt att se att han i smyg själv tränade när han nog inte trodde att jag såg 😂👍🏻

Imse vimse

Trivselregler

(null)

Det hade gått bättre idag

Men så många stora känslor och anspänning går ju inte att bära en hel dag. Även idag blev det en hel del ilska och tårar här hemma innan vi slutligen fick alla i säng.
 
Mina kloka, kloka barn.. så kloka att de slår sina egna föräldrar med hästlängder ibland. Dessutom så fantastiska på att uttrycka sig hur de känner inombords. Jag är så stolt över dem hur de med egna ord kan få mig att förstå precis vad och hur de känner och menar. Vi har pratat massor dessa två dagar om hur vi har det både i skolan och här hemma, bra som dåligt, och vi har fått höra sanningar som både varit roliga och mindre roliga att höra. När läget lugnade sig ikväll efter alla tårar och kramar så satte vi oss ned, jag och barnen, och skrev tillsammans en "Trivselregler" som vi mycket högtidligt satte på kylskåpet. Inga avancerade saker men enkla regler som jag tror kommer göra stor skillnad.
 
Det är inte lätt att vara flicka på tio år, pojke på sju år och pojke på ett år med sina vilt skilda behov och samsas om en och samma mamma. Det är inte heller helt enkelt ibland att vara den mamman och känna att man räcker till. Men det viktiga jag vill säga är att ibland när sådana här svåra saker händer så gör "olyckan" att man vågar prata om jobbiga saker som man annars inte skulle ha gjort. Samtalet glider så lätt in på andra spår när man diskuterar. Som till exempel.. visst är det härligt att få en lillebror som man kan älska över allt annat.. men de har ju även sina negativa sidor. Han tar tid, han river ner och han förstör, han gör så att planer ändras och han sabbar helt andra planer, mycket blir dumt och ändå så är han så oerhört älskad av båda sina syskon. Inte ett ont ord har någon av dem sagt sedan han föddes. Inte ett enda och gudarna ska veta att jag försökt provocera fram det hos dem för att se vad de verkligen tycker.. Mer skäller de på mig när jag säger till honom..
 
Lovar att publicera en bild på våra trivselregler senare men nu måste jag sova! Imorgon är min första arbetsdag på gamla jobbet sedan juni 2017. Det känns mycket märkligt men bra.. 
 

Miltis

Har verkligen blivit duktig på att använda pottan nu. Så roligt och han förstår precis allt man säger. Kloka lilla unge 😍
Orden tycker jag går trögt men han säger en hel del ändå när jag börjar räkna. Förutom alla ljudläten är det:
Jaja-Felicia eller Felic-jaja
"Vinchent"
Mamma, pappa, farfar, mormor
Upp
Dricka
Groda
Ja
Nej
Äta
Mmmmm (betyder gott)
Brrrrruuuummmm (han älskar bilar)
"Kakaka" betyder musikfilmen vi brukar titta på.. det är en anka i den..

Kommer inte på fler ord nu men det finns nog en hel del fler som jag har glömt. Det roliga är att han nu svarar på frågor och kan själv ta upp olika frågor med få ord och en hel massa gester. Det vanligaste är att han slår ut med handen och tittar frågande och säger ett namn. Så får man förklara var personen är eller ringa dem. Han tar också gärna mobilen och försöker själv ringa med hjälp av speakerrösten Siri.. Imorse satt han länge och kämpade för att ringa pappa. När jag väl hjälpte honom blev han så lycklig att han fick tunghäfta en lång stund. 
Känns så skönt att han är så klok och glad kille nu när han snart börjar föris. Känns verkligen redo för det. Frågan är om hans mamma är det 😂😂😂😂😂

Min lille badpojk ❤️

(null)

(null)

(null)

Skoltrivsel

Kan gå lite upp och ner såklart. Men idag hade jag ett samtal här hemma som verkligen oroar mig. Vill inte lämna ut någon eftersom det känns så känsligt och för privat. Ja tänk att något kan vara det här på bloggen *skratt*
Men fy så ledsen och orolig man kan bli när någon av barnen inte trivs i skolan. 
Usch.. 
Har haft ett tre kvarts samtal med lärare idag och hoppas så innerligt att detta kan lösa situationen. Känner ett stort förtroende för skolan och att de kommer kämpa lika mycket som jag kommer att göra här hemma. 
Kommer sova gott inatt tillskillnad från igår natt iallafall. Oro är som värst innan problemen kommit upp till ytan. Nu kan det bara bli bättre. 

Fullt ös!

Har det varit i helgen. Igår hade barnen kompisar på besök medan jag körde ett ordentligt shoppingrejs efter veckors avsaknad av storhandlingar.. Blev en himlans massa stopp på vägen och som avslutning Vellingeblomman för inköp av nya fiskar till V. Väl hemma slängde jag ihop hemlagad fiskgratäng och vit chokladpudding innan M och jag röjde loss och möblerade Felicias nymålade rum. Som avslutning på det hela hade Vincent vernissage på ovanvåningen för hela familjen 😍👌🏻 Superdupermysigt!

Idag blev det ett ordentligt städrejs i huset där alla deltog. Efter lunch drog vi till IKEA med lång lista på nya saker till barnens rum. Fick en del men långt ifrån allt. Tre barn på IKEA.. då tar det lite extra tid 😂😂

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Misstänker lätt VTVD-stress

Och.. för er som ännu inte är välbekanta med diagnosen så betyder den "Välkommen-Till-Vardagen-Stress". Tider för jobb på nya och gamla arbetet de närmaste veckorna ska synkas med en välbokad mormor samt en överbokad make. Jobb börjar nästa vecka och en början till schema ser klart ut. 
 
 
Om jag ska vara helt ärlig är jag fortfarande ganska chockad över hur bra det känns att gå tillbaka till jobb igen. Har funderat mycket över varför i veckan och det är såklart svårt att svara på själv.. men Milton är så trygg i sig själv samt tidig både fysiskt och psykiskt i sin utveckling. Allt bara fungerar.. han tar för sig, äter bra, sover bra.. leker och älskar alla nya människor han träffar. Han har ett normalt anknytningsmönster och är reserverad när han ska.. och det finns egentligen ingenting som oroar mig med hans förskolestart. Det som känns jobbigt är att inte få vara med honom, Vincent och Flisan jämt.. Såklart är det ju inte tårfritt.. men samtidigt så är det så mycket enklare denna gången än de tidigare. Jag är nog helt enkelt klar med mitt barnfödande och mina föräldraledigheter. Dessutom ska det nya arbetet bli fantastiskt roligt även om jag kommer sakna mina gamla arbetsuppgifter och kollegor..

Och.. höstlovskaka 🤗

(null)

Höstlovsfrulle

(null)

Höstlovscamp

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Det ultimata höstlovsmyset ❤️

(null)

(null)

Borta bra men hemma bäst

Vincent bestämde sig för att ha pyjamas HELA dagen idag... klurigt när man vill hoppa studsmatta och plötsligt får publik bara 😅👏🏻

(null)

RSS 2.0