Valborg!

 
Lååång resa hem till Malmö fick bli paus på vägen...
 
 

Glass kall och varm..

 
 
 

Dagens bästa!

1. Minen på gubben bredvid i microkön när jag micrade Flisans glasspinne efter maten.. (Flisan äter enbart "varm glass")
2. Minen på slipsnissarna på bordet bredvid när jag råkade rapa HÖGT mitt i en mening i IKEArestaurangen.. Eh.. Skulle kanske inte tagit det andra glaset cola... 
3. Flisans fnissattack på IKEAtoan när jag råkade säga att hon skulle gå in och kissa PÅ mormor.. Prutthumor de Luxe.
4. Känslan av frihet då jag tackad nej till jobb tre dagar framöver enbart med anledningen " jag är på semester!"
 

Konfirmation!

Vincent testar outfit inför imorgon..

 
Och verkar satsa på den rockigt lediga stilen..

Ah glömde berätta..

Det finns hopp...
tänderna ÄR kvar men bihålorna mår fortfarande Inte bra. Det är därför tänderna gjort ont!
hmm.. Är dock fortfarande samma gamla tandhypokondriker och undrar om tandis verkligen tittade ordentligt ;)

Nja.. 13 timmar är väl sådär..

Ur ett rent effektivitetsperspektiv..
En liten snäll dipp vid tresnåret blev det.. Men en dipp som hjälptes upp av kaffe grande med fyra sockerbitar.
Och tadaaa! Så var man på topp igen. Eller så tyckte iallafall min mosiga hjärna att jag var på topp igen ;)
Hem kom jag på tre hjul vid lite över niosnåret med min lilla golf. Kände mig verkligen som den råfjantiga mamma Flisan påstår att jag är (fast med en lycka i blicken som säger att hon ändå tycker att jag är lite fjant-cool..) En mams med NRJ-musiken på topp, plattan i mattan och sååå ointresserad som man bara kan bli av att andra ser mig sjunga för full hals i bilen :))
Nu är allt struket och packat inför morgondagens konfirmation och därefter helg hos mormor och morfar. Familjen sover och jag erkänner mig vara lite som en blöt trasa. Så nattinatti.. Ses imorrn!

Aj..

Ajaj i örat i kinden och upp till ögat i flera dagar.. Med min tandläkarskräck behöver jag alldeles säkert dra ut samtliga tänder i överkäken. *gulp* om det finns något som kallas hypokondri à la tand så har jag den diagnosen. Min tandläkare känner mig och förstår.. Tack och lov.. Tid har jag idag iallafall kl 13.00.
Tänker ju inta alls på det idag.. Höhö.. Får se om jag överlever..
Annars har dagens projekt gått i sysselsättningens tecken. Och nu är SAMTLIGA leksaker nere från ovanvåningen. Här är kaos. Men nu får något hända. Vill INTE ha det såhär mer! Har en plan som inkluderar maken och en grannmake men vi får se om jag kan ro det i land. Jag jobbar ju hela helgen och konfirmationen på söndag så jag kan inte direkt vara till hjälp själv just nu. Stark som en lus är jag med. Men jag kan sortera och slänga/ge bort. Det är jag bra på.
Skåda oredan..

 

Vilken energi...

Mammas jobb rockar..
 
  
imorse var de inte riktigt lika rockiga när jag väckte dem...
 

Sötnosar!

Tårta!

08.20 tårta *check*

Spänningen stiger

Kommer Ciccipiss få tummarna loss och hinna köpa konfirmationspresent innan söndag..
Kommer Ciccipiss att klara av att förbereda födelsedagsbrunch OCH baka tårtan som hon planerar att baka tills senast klockan tio imorgon. Innan dess skall barnen vara klädda och färdigpackade och Ciccipiss sminkad, jobbklädd och klar.. Deadline kl 11.45 då bilen avgår till jobbet..
Kommer liten Vinnepinne att göra som hans mamma bestämt och sova i bilen från Västra Ingelstad till Malmö..
Kommer Ciccipiss att överleva två timmar jobbandes på jobb 13-15 med två småfisar med sig i bagaget..?
Kommer Ciccipiss att ångra att hon tackade ja till jobb fredag och lördag (jobbhelg hela förra :( och med ett fredagspass till 21 och ett lördagspass 8-21 SAMT bilresa tidigt söndag morgon till konfirmationen...
kommer Ciccipiss att explodera eller implodera kl 17.30 på söndag då hon ankommer till mormor och morfars soffa..
Hmm.. som sagt.. Spänningen stiger..

IKEA

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vincent ger sig inte, trasan ÄR en hatt!

 
 
 
 
Kan man säga annat än att han vet hur söt han är.. Och hur söt är han inte egentligen?!

Energi!

Finns det något bättre än att vakna och känna sig utvilad trots att klockan bara är 06.45?
Lite skumt men jag har en klar misstanke om att det handlar om min mammakväll igår som brukar bombardera med energi dagen efter. Vincent sover fortfarande och jag känner att tusen idéer om vad vi kan hitta på idag poppar i huvudet. Flisan som är på utflykt med dagis ska inte bli hämtad förrän 14 så prinsen och jag har verkligen dagen helt fri! 
Fina grann-Matilda, jag och hela barnaskaran ska packa picknick i eftermiddag och dra ut men det blir inte före 15 så innan dess antar jag att vi kan hinna en hel del. Ruthis hade kräkts iförrgår natt och Vincent hostar och snuvaf så Mathilda, som är tandhygienist, föreslog att vi alla skulle bära munskydd lånade på hennes jobb när vi går ut. Hmm.. Undrar vad resterande grannar tänkt då.. Höhö
Städade garderoberna igår och bara det gav energi. Det där med att rensa har något energigivande med sig eller hur? 
Flisan blev förresten nästan ok att gå till dagis imorse efter att ha fått en Ellas fruktis iploppad munnen Av mig. Hmm.. Kanske är något på spåren.. Gråtande barn är verkligen ett aber på morgnarna både ljudmässigt och känslomässigt faktiskt!
Skall spinna vidare på spåret och klura om det finns annat att göra. 
Nix nu är det tvätt att packa in och kaffe att dricka innan Vincent slår upp sina bruna.
Mystiska Stockholmsplanerna vi hade gick i kras igår.. Minisemester med barnen i vår/sommar innan jag börjar jobba "på riktigt".. öööö vaaar?! Tomt på idéer!
Såg att det är ganska många som läser bloggen nu, så kan ingen kläcka en bra idé? Fika utlovas till vinnaren.. Höhö nu känner smak sig ju nästan som värsta bloggaren med tävling på bloggen. Höhö
ok skämtnivån är nog för låg nu KAFFE!
 
Oo så nöjd jag är med min lille skålrackare!
 
 
Och titta som jag bokstavligt bara exploderar av utstrålad energi denna morgon..
 

Lite smått förälskad i vårt hus..

Mummynight..

Med massor av tjejsnack och en sprillans ny klänning i påsen.. *lycka*

 
 
Även denna lilla rackare i turkose vårfärg smet ner i påsen..
 
 
Och magen blev mätt av min absoluta favoritmat.. Sushi såklart!!
 

Vår pysselstund när Vincent sover..

Tröjtillverkning
 

Lite vanligt hemmamys

 Lego..
 
 
 
 
"hus hus" säger Vincent att han bygger
 
 
Flisan bygger ett flygande hus med ratt på taket
 
 
Och så lite rulltårtsbak där alla får hjälpa till
 
 
Jajajaja!
 
 
Flisans fjärde skiva..
 
 
"Hatt hatt på huvudet" säger Vincent
 
 
Och "tittuuuut"
 

Ps..

För övrigt så har vi verkligen de mest fantastiska föräldrar man bara kan tänka sig som ställer upp alltid när de behövs. Igår berättade mamma och pappa att de gärna hjälper till och tar barnen en helg så att M och jag kan få båda dera. Minisemester med kidsen en helg och hemma, pulinfnula i trädgården nästa! 
Så hur bra har man det inte egentligen..?

Att vara eller icke vara..

På semester utan kids.. Är vad som upptar min och makens hjärnor just nu. Skulle ju behöva tid att planera trädgård i lugn och ro men att ha med barnen på utflykt är bara så förbaskat härligt!
Jag kan känna att jag och M kanske inte riktigt tänker som andra föräldrar vi känner i vissa lägen. Tänker kanske främst på våra barns sovtider och just hur vi resonerar kring vad som är avkopplande och rolig semester..
Vi har ju alltid hållit våra barn uppe längre än genomsnittet och låtit dem sova längre om morgnarna. Vet inte HUR många gånger jag blivit ifrågasatt gällande detta och fått förklara att de ändå alltid får sina timmars sömn. Då ÄVEN de dagar som Flisan går på förskolan. Detta eftersom vi då lägger henne tidigare vilket fungerar galant.
När Flisan var liten tyckte M att det var alldeles för få timmar tillsammans med henne om vi skulle lägga henne kl 6-7. Jag höll med.. Att se Flisan och Martin tillsammans på kvällarna var helt underbart och vi beslutade därför gemensamt att skjuta fram läggningen. Tja och det har vi hållit fast vid. Vi var tidigare helt övertygade om att vi skulle bli tvungna att lägga tidigare konstant då hon började dagis men så har det inte blivit. Att lägga Flisan tidigare de dagar före dagis funkar verkligen bra och hon somnar som vanligt bums.
Många har även ifrågasatt att vi kanske inte får så mycket "egentid" som andra får. Men det är inget som vi upplever som ett problem. Vi har KUL och kopplar av på kvällarna tillsammans med barnen och vill någon av oss vara för sig själv så är det verkligen fritt fram.
Alla nöjda och glada alltså!
Jag är så trött på att bli ifrågasatt angående detta att jag kan explodera. Det som dunkar i min kropp när folk frågar och är kritiska är istället.. Men varför i hela friden skaffade du barn om du har ett så enormt stort behov av egentid och att odla dina egna intressen att du knappt hinner se ditt barn om kvällarna.. ?
Men det tänker jag aldrig fråga eftersom jag själv tycker det är så trist att bli ifrågasatt. Kan vi inte bara en gång för alla konstatera att alla hittar sitt sätt att hantera barns dygnsrytm och sin egentid.. Alla hittar sitt sätt som passar dem och barnen bäst. Så länge varken föräldrarna eller barnen far illa, får för lite sömn, eller tid med sina föräldrar så är det väl det bästa?
Hail freedom!

Undrar vem som har roligast...

Vincent upptäcker med pappas hjälp fenomenet "Talking Tom"
 
 
Ok.. Förlåt älskling bilden gör dig ingalunda rättvisa.. Fina som attans var ni iallafall båda två!!

Mr wild and crazy

 
Men innan idag såg han ut såhär..
 
 
Hostan som började inatt IGEN gjorde att han inte kunde sova lunch mer än tio minuter i stöten idag. Hostväckte sig själv om och om igen och var ledsen och mammig.. Stackars liten skrutt!

Saker som förändras när man fött två barn och skaffat hus..

Man skaffar fleece utan att skämmas..
 
 
Vid oväntat besök påträffas man nästan alltid i..
FULTOFS!
 
 
Man försöker (och lyckas nästan) inbilla sig själv att att stökigt men fullt kylskåp är "charmigt"
 
 
Pyjamas innebär plötslig verkligen PYJAMAS igen.. vem vill krångla in sig i den vänstra liksom. Kan skådas på fru Schönis enbart på helgfria julaftnar!
 
 
Man anser plötsligt att det viktigaste på morgnarna finns just här... = en näringstiktig heltäckande frukost..
 
 
 Man tycker att kvällspromenad med barnen efter 18.30 till biblioteket känns lite "wild"
 
 
Man biter ihopa, tänker fina trädgårdstankar Och köper fuskconverse på Netto för 69.90:-

 
Man planerar mysig barnfri kryssning och kommer på sig själv med tanken.. Ååå så mysigt om barnen hade följt med.. Tänk de har ju ändå "piratklubb" ombord..
 
 
 

Matteleverens med lastbil

Woaw.. Vincent vinkar entusiastiskt!
 
 
 
Och se så bra det blev!
 
 
 

Plötsligt stod

En vilt främmande Karl mitt på köksgolvet hemma i Schönishuset.. Barnen visste inte riktigt vem denna mastodont var. Tomte! Sa Vincent hoppfyllt.. Arg gubbe.. Sade han sen när han fick kass respons från mastodonten. Tomten var i vilket fall en snackig rackare och hade tusen idéer. Inget kaffe ville han ha bara snacka plattor och stenar.. Tja och så lite rullgräs och matjord på det. Inga kakor ville han heller ha. Hellre berätta om sin brorsas grävskopa.. Lite som en energisk fyraåring med tusen idéer och förkärlek/besatthet av något.. Bara att dinosaurierna var ersatta av trädgårdsplattor. Äsch han var najs tomten och vi gillade honom skarpt. Blir bara fastprisofferten lika bra så är han hjärtligt välkommen framåt midsommar på plattkalas i vår jordhögsträdgård ;)
Dagens nyhet är att inte ett spadtag kan tas innan putsen är på och den dröjer med den sena våren. Hmm kanske dags att börja utveckla tanken på jordhögspulka till helgerna.. Nix nu är kvinnan som hade fullt upp på jobbet och fick en extra timma flex på kontot idag trött. Get back to you tomorrow! Då är det stora mattdagen och det ryktas att min mams och paps kommer på middag innan de drar söderut för att fira sin bröllopsdag!
Todilooo

Imorse vaknade jag 05.57 pip

Så ruttetbottenstörigt nog så kunde jag inte somna om. Låg och planerade jobbfärder till jobb var tredje lördag då jag slutar när det inte finns buss att ta.. Tja om jag inte vill vänta i två timmar dvs.
det vill ja äntä!
sen blev det morgon och jobb och tokmånga nya rutiner som skulle in och ny kollega på det som jag ska jobba med nu på riktigt..
jag var lite pirrig
ville vara duktig och så kvick och bra att det var himskt!
sen blev klockan piiip slut och det var dags för middagsbjudning hemma hos oss och ett helt gäng finingar som satt uppradade och väntade bara på mig!
Så mys och härligt trots mina gäspningar.. Undrars om de fortfarande vill vara mina kompisar som jag gäspade..
imorgon är det jobb igen och förhoppningsvis utan busstidtabellsplanering klockan sex.
natti!

Bilder från snuvig minisemester

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nix!

Inte frisk men förbaskat utvilad efter att ha blivit ompysslad av mamma och pappa i tre dagar :)
Tänk så mycket ett par dagar hos ett par fina föräldrar kan betyda! Bara att få sova ut som jag fått göra (och gjort med råge à la tonåring..) så skönt!
Barnen som ju såklart inte heller är helt friska har känts så förbaskat harmoniska sedan vi kom hit. De avgudar sin mormor och morfar så är det bara. Idag ska vi en sväng till eko och handla lite innan det bär hem mot Malmö igen med nyladdade batterier. Helgen innebär jobb för mig men även lite Verismys på lördag kväll :) äntligen!

Hon gnällefia är tillbaka

I ny uppdaterad version.. Facit igår blev att mormor ändå kom till slut och att allt nästan slutade i rosaskimrande glitter. Tja nästan.. 
Litet doktorsbesök till blev det och konstaterande att jag dragit på mig ett NYTT virus på luftvägarna nu efter att bakterierna nästan penicillinbesegrats. Höll på att lägga mig ner på golvet och bröla "skojar inte jag går inte hem förrän ni gjort mig frisk!!"
Istället fick jag ännu en klapp på axeln (denna lite bättre än den förra), en bekräftelse på att jag inte är frisk efter ett stick i fingret och syresättningsprov och ett smått hotfullt uttalande att hur viktigt det är att sova (ta den förbenade hostmedicinen) och vila.. Jag och Vinceprinsen Pep bokstavligt talat ut från vårdcentralen med en order att vila. Jag pep hem.. Lungorna fortsatte att pipa och jag pep till jobbet för ett kort kvällspass *hehe*
men nu vilar jag.. Verkligen! så nattinatti..

Lite upp

Å lite ner..
Känner mig så mörk ikväll. Mörk som natten och tillvaron vill liksom inte gillas trots att den ju faktiskt är ljus.
Har liksom inte orken riktigt att orka se ljust för tillfället. Det piper när jag andas och förkylningen vill bara inte släppa taget om min stackars tilltäppta kropp. Har fortfarande lock för ögonen konstant, näsan och bihålorna ska vi inte snacka om. Usch!
Får man gnälla på bloggar egentligen? Fast är detta gnäll... Hmm kanske.. För mig är det mest lite gråt för det är så det känns nu.. En månad snart har jag varit sjuk.. En MÅNAD! Visste inte ens att det var möjligt.
Får väl gråta en skvätt och hoppas att det känns bättre imorgon.. Fast seriöst efter att ha hoppats på det nu i snart en månad så känns det sådäääär troligt... Mamma hade dessutom lovat att komma och trösta och pigga upp imorgon och mysa med oss till torsdag. Hon smsade för en kvart sedan och ställde in. Då började denna 34-åring nästan gråta.. Hade längtat så att ni inte anar.. 
Äsch nu ska jag försöka sova.
Nattinatti från deppfia :(

Första varma vårdagen!

 
 
 
 
 
 
 
 

Odlingsprojekt..

 
Lite mörkt.. Får ta en bild i ljuset imorgon.. Men ruccula, tomater, sharon och en liten blomsterböna!

Kvällsfika..

 

Vilken dag..

Och den känns bara bättre när man hittar maken i soffan såhär..

 
Men don't get your hopes up.. Inte för mycket iallafall för det enda som planeras är en liten shoppingtur till Tyskland i vår.. Denna gången minikryssning med kidsen!

Smygehuk

 

Engelskaträning

 
 
fösöker lägga in film från youtube men får det inte att funka.. tydligen går det inte när man jobbar från IPad.. Men om ni vill så kan ni titta på klippen genom denna adress
 
http://youtu.be/29XnaZBxsgo
 
spana in Flisans spekuleringar vid matbordet om framtida yrkesval här
 
http://youtu.be/Y6hLZksi4No
 
sitter i bilen utanför vårdcentralen med en sovande Vincent just nu men jag ska försöka pula det rätt är jag kommer hem! Säg gärna om det funkar för er som sitte vid riktig dator eller ej.. På min padda funkar det inte så bra...

Katastrofnatt

Klockan 01.30 såg det ut såhär i vårt kök...

 
Flisan hostar så att taket lyfter här hemma och igår hostade hon så att hon knappt kunde komma till ro. Hon vände och vred och klockan ett ville hon inte mer. Hon var ledsen, törstig och hungrig och ville inte alls vara ensam.
Efter viss tvekan fick hon lite att äta och sen var det bums i säng.. Men vem sov.. Inte vi! 
Hon hostade och väckte Vincent och oss.. Det var ett evigt spring mellan 2 och 7. Idag är vi helt slut helà högen och trots att klockan är 10.16 pip så sover Flisan fortfarande.
Idag är vet vi som beger oss till vc och kollar om hon också behöver pencillin. Suck.. Kan det inte bara bli vår snart?!

Hinner inte med att berätta det jag lovade..

Lovar berätta imorgon.. Nu är det filmkväll med maken och massa mys... Som vi njuter av att bara vara hemma...

Arroz con pollo

Lördagsmiddag från min Kubanska kokbok..
 
 
Flisanvalen fortsätter och vi är så nöjda!

Ibland känner till och med jag igen mig i barnen..

 Vincents tänkarmin.. Den är min! 
 

Piiieh!

 
IKEA en lördag.. Efter Media Markt, Stof och Stil, Rusta, Bauhaus, Harald nyborg, Jula, Cervera.. Trött penicillinknaprare svettas och är smått yrslig..
 
 
M satt i bilen med en sovande Vincent under tiden jag och Fliselisan handlade..
 
 
Hemmasydd..
 
 
Middag..
 
 
Titta NU blev gardinerna bra!
 
 
 
Nöjd.. Och fler kuddar kommer nästa vecka!
 
 
Ny matta!
 

Dagens projekt

Är redan igång och jag har redan sytt in en gardin. Nu är vi på väg till Stof och Stil för att handla fästnålar, tråd och kojtyg.. Flisan och jag har ett litet projekt i hennes rum som vi skissat på ett par dar.
Hände en jättekul sak inatt som jag måste berätta om när jag kommer hem så kika in ikväll så får ni höra!

Lyckat!

 
"Mmmm" sade Vincent flera gånger under middagen
 
 
En kille som kämpar hårt med sina bestick för tillfället
 
 
 
Flisan kämpar mest för att vara vuxen.. "Vad har du gjort för medicin på arbetet idag pappa"
 
 
Eter det frågade hon bordet runt vad vi gjort på våra arbeten idag..
 

Kvällens projekt

Kokbokshyllans första goda egenskap.. Flisan valde middag idag!
rösti och limemarinerad fläskfilé på g..
 
 
till det tomatsalsa och vitlökssås
 
 
Och ny liten hylla som får bröllopstema i april
 
 
Och efter maten är det dags att plantera lite i Flisans rum! Dessa två små gynnarna ska ner i jorden :))
 
 
Så har vi tur kan vi kanske plocka våra egna sharonfrukter nästa år..

Nyfrissad Vincent

Har plötsligt blivit så stor!
 
 
en mycket stolt racerbilsförare..
 

Lite bloggpaus

Efter bihålsinflammationsdomen i onsdags.. Doktorn på vårdcentralen i Anderslöv blev lite arg på jourläkarcentralen som bara tagit en snabbsänka och skickat hem mig med hostmedicin i lördags. Fick en "dunderkur" med pencillin så nu ska jag förhoppningsvis bli frisk. Känner inte riktigt igen mig själv, ingen lust till nåt, och är ganska rejält trött. Men knaprar fyra piller om dagen nu i tio dagar så efter det antar jag att kommer tillbaks igen ;)
Men vi har iallafall fått jättefint här hemma med stor hjälp av fina farfar. Nästa vecka kommer morfar och då hoppas vi på ännu ett ryck. Tänk vad mycket det betyder med bygghjälp från folk som kan!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Inte utan att man vill bli av med jordhögen snart och få fram utsikten bakom..
 

Såhär har vi det under middagen.. Hur har ni det?

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vincent.. En pärs.. Hos frissan!

Gäsp!
 
 
Eh.. mamma vad är det här nu då?
 
 
Lite ok en kort stund.. men sen..
 
 
Men färdig blev han.. Med hjälp av tre extrafrisörer, en iPhone, en IPad För att inte tala om en svett mamma!
 
 
Vincent gillar läget på vårdcentralen i Anderslöv
 
 

Flisan allvarlig hos frissan..

Dagens mission..

Åka och klippa båda barnen i Malmö..
åka till vårdcentralen med mig Som fortfarande har feber.. 

Världens finaste svärföräldrar

Är så fascinerande att man kan ha så mysigt ihop.. Vilken tur jag har!
Tyvärr blev det inga bilder igår men vi hann avverka Rusta, Panduro, IKEA innan det blev dags att åka hem. Åt frukost ihopa hemma, lunch på ikea och hann med eftermiddagskaffe innan det var dags för dem att åka hem. Imorgon trillar farfar hit igen när jag ska jobba. Det ska bli minst lika mysigt och då ska min födelsedagspresent åka upp. Gardinstänger och gardiner i hela huset! Ååå som jag längtar!

Visst är det lustigt

Precis när man verkligen vill att barnen skall somna.. Ja då är det kört!
dricka.. Snuttar.. Täcke... Kuddar... Allt är tok och nattningen som brukar gå på fem tar över en timma.
Flisan vill absolut inte gå på förskolan för tillfället heller. Från att inte vilja gå hem är det nu tvärt om. Förskolan är tråkig och hon "HATAR" att vara där. 
Men när jag kommer för att hämta är hon ändå alltid så nöjd och glad och berättar om vad hon och hennes "bästis" Elin har hittat på. Förvirrande för oss alla och inte riktigt lätt att veta hur man ska tackla på rätt sätt. Vi försöker ignorera och bagatellisera men ändå lyssna och ta på allvar. Klurigt värre..
Undra hur det kommer gå i augusti då det är dags att börja här ute.. Hoppas så innerligt att Flisan ska hitta nya kompisar direkt och lätt glida in i gruppen.
Men jag tror det kommer att gå bra. Dessutom har de ju varandra och det tror jag är en enorm fördel!

Bänkskivor på g!

Flisan ville inte söndagshandla

Vilket vi verkligen var tvungna att göra i eftermiddag eftersom vi ska ha gäster på tisdag.. Det blev helt enkelt till att muta.. 10 kr kostade mutan men den som kanske blev allra mest förtjust var faktiskt Vinceprinsen! 
Första pistolen ever för prinsen..
 
 
 
 

Vincents första lite större riktiga teckning!

Monster
 

Mamma... Jag vet inte om jag kan somna..

Nähej hur menar du då Flisan?
Jo men jag har ju aldrig sett mig själv somna...
Så jag kan kanske inte..
Jag har ju aldrig märkt att jag somnar heller! Så tänk om jag bara inte kan somna!!

Tjohoooo

Bänkskivorna i ask (samma träslag som vi har på golvet i hela huset) kom till sitt nya hem idag! Nu fattas bara att behandla,slipa och skruva bort de gamla innan det kan bli dags för "Peter" att komma hit och sätta upp mosaiken. Känns som att vi närmar oss färdigställandet av köket alltså!
Måste försöka piggelina upp mig själv idag. Var ju hos doktorn igår och vaknade imorse med kanonens ont i huvudet och i bihålorna. SKIT rent ut sagt är vad det är. Jag kommer aldrig att bli frisk!
vincent vaknade med prickar över helikoptern kroppen. Har ju misstänkt att allt inte stod rätt till med honom i veckan då han haft lite dålig aptit och lite lite gnällig. Så prickarna är säkerligen virusprickar vilket tyder på att han haft en infektion i kroppen i veckan. Inte förvånad..
Imorgon blir det iallafall jobb igen trots mitt igentäppta huvud. Först jobb på Enis 8-14.30 och därefter buss till gåsen för jobb 15-19. Lite kul att jobba på två ställen på en och samma dag. Hoppas bara på ett mirakel att jag mår lite bättre imorgon..

Fina Flisan

Har kommit på en alldeles egen sås som hon idag, mycket stolt, tillagade till lunchens skinkstek. Hon var sådär härligt stolt under tiden hon noggrant blandade ihop ingredienserna samtidigt som hon i detalj berättade för mig hur hon gjorde.
Flisan gillar att laga mat.. Och att ta foto.. Och att handla.. Och att prova kläder..
Usch jag skäms.. Är det bara inte solklart vilken inverkan vi som föräldrar har på våra barn?!
 
stolt
 
 
liten bror som också tyckte om Flisans "barnsliga sås"
( hon ringde mormor och berättade och talade om att såsen var barnslig pga att den inte innehöll någon krydda )
 
 

Fick bli jouläkarcentralen idag för min del

Två veckors förkylning är kanske inte så farligt.. Men efter det som hände mamma för två år sedan så är vi lite Extra försiktiga. Det var inte så farligt med mig.. Feber har jag visserligen litegranna fortfarande och snuvig som bara den.. Men domen blev bara vanlig förkylning och gojjs i bihålorna. Fick en flaska hostmedicin, fortsätt använda kortisonsprayet i näsan så att jag ÄNTLIGEN får sova inatt.. och en klapp på axeln.. Du blir snart frisk! 
Tack.. Hoppas det..
Flisan och jag hämtade medicin och passade på att köpa en liten tröja till henne. Eller rättare sagt vi skulle ha köpt en tröja men när hon väl kom in på HM hittade hon den vackraste skapelse som hon någonsin sett.. (snudd på fulaste jag någonsin sett..) men vad gör man.. Hon tyckte den var så fin och jag hade liksom inte hjärta att säga nej. Dessutom var jag nog i någon form av lyckorus över att jag faktiskt inte var döende ;) hehe 
Nu är det dags att börja med middagen här hemma. har absolut ingen aning om vad vi ska äta men ett paket kycklingfärs ligger på diskbänken så något kycklingfräsigt blir det..
 
 

Upp som en sol och ner som en pannkaka.. Eller tvärt om?

Frukost.. "mamma vet du hur goda dina pannkakor är egentligen??"
 
 
mmhum.. Vet att jag verkligen inte borde idag egentligen.. men.. Eter en veckas isolering.. (Bortsett från helmysigt men hostigt grannbesök igårkväll..)
 
 
 
 
Finns det något finare än att se sina barn le..
 
 
 
Fy så kul vi hade!
 
 
 
Flisan och Vera
 
 
 
När jag var liten sa alltid min mormor, med en bekymmersrynka mellan ögonen;
"Cecilia är alltid så allvarlig"
 
 
 
Nästan så att man tror sig ha mött sin överman..
 
 
Lycklig prins på mammas mage :)
 
 
och ner som en febrig mammapannkaka..
 
 
Men helt ok nu efter godis och kaffetankning!
 
 

Årets första glass!

mmmm vad gott!
 
 
Uuj vad kallt!
 
 
Hmm...
 
 
 
Klurigt detta.. Gillar bara smält glass och den rinner av skeden..
 
 
Ahaa!!
 
 
 

Fast ibland har de fått rasta av sig lite..

Tur de har varandra!
 
 
Och en duktig pappa!
 
 
Flisan lånade spel igår när vi gick kvällspromenad till biblan

Just såhär

Har jag tillbringat största delen av min dag...
 
 
Tur att man har privatfotograf Flisan!

Present

Lämnades över idag från en liten Flisa som redan när hon vaknade imorse ville åka och handla present till mamma...

Sverigeledande ögonpåsmästarinna?

but I did it..
 
 
Har man lovat så har man.. Och att få höra " mamma du är den bästa, bästa mamman i hela världen" ja då struntar man i att man knappt orkade kavla ut bulldegen..

Just My Luck

Skulle nog stannat hemma igår..
Idag vaknade jag med 38.8
Men himla tur jag kunde byta jobbtiden imorgon!
Nu funderar jag bara över hur jag ska orka mig upp och baka de där pizzabullarna, som jag lovat, till Flisans utflyktsmatsäck imorgon..
RSS 2.0