Ikväll

Hade vi kompisar på besök! Så himla mys! Pojkarna lekte, Vincent var med litegranna och Flisan hade kompis på besök. Mammorna pratade ❤️ Martin jobbade över. Blev en härlig eftermiddag. Det behövde vi alla ❤️

Skolhälsoteamet har nu så smått börjat jobba med Vincent och han grät idag när han kom hem av ren lättnad att skoldagen varit så bra. 
Mitt hjärta brast både av lycka och sorg, oro.. allt på en gång. Fast det märkte han såklart inte. Han fick bara massor av kramar. 

Teamet har nu skickat en remiss till skolpsykolog. Så länge börjar skolan att utreda Vincent på egen hand med hjälp av specialpedagog och fantastiska fröken Cecilia. 
Vincent får nu genom ett metod beskriva när han är trött och då vila/rita i ett rum vid sidan av klassrummet. Hoppas så att detta kan hjälpa.

Kämpigt

Men vi hankar oss fram. Ser ändå lite ljusning nu på problemen med älskade lille V. Men detta tar så mycket kraft. Förkylda, Inskolning, börja jobba, nytt jobb, starta helt ny central och så Vs problem på det. Hade önskar att man kunde köpa extra energi på piller. 

Livet

Kan verkligen ta med oss ut på resor. Ibland slängs vi människor på en kort dag mellan lycka och förtvivlan. 

Vill vara stark nu men känner mig allt annat än stark. Måste tro på mig själv och samtidigt erkänna att jag inte kan allt.. våga kasta mig ut i något som jag inte känner mig alls hemma eller bekväm med. Måste våga lita på världen omkring. Det svåraste som finns..
Det är flummigt skrivet det vet jag.. 
Orkar inte berätta för det gör lite för ont idag och nu är det för privat för att det ska kännas ok att berätta dessutom.

Hade behövt en stor varm kram ikväll och en varm, trygg hand att hålla i min.. någon som sa att allt kommer att bli bra. 
Verkligen inte många gånger i livet som jag känt mig ensam men just nu gör jag det. Visst är Martin här och vi är starka tillsammans.. Men oron ikväll påverkar även honom..
Ibland är livet inte enkelt.. 

Resan!

Som vi funderat fram och tillbaka på var vi ska åka. Till sist blev det viktigast nästan att hitta en bra prisvärd och tidsmässigt bra flygavgång och faktiskt var det just Sevilla som toppade. Vi reser vid sextiden och kommer fram klockan tio. Tanken är att boka hyrbil direkt men vi får se om det går så pass sent. Ev taxi till ett hotell direkt och hyrbil dagen efter..
 
Sevilla blir någon dag fram till fredagen då vi tänker dra vidare ner till Gibraltar för att sedan följa kusten upp till Marbella och Malaga. Onsdagen åker vi tillbaka till Sevilla för att flyga vidare till Rom.
 
Eg hade vi inte planerat två stopp på resan men med anledning av svårigheten att hitta direktflyg på söndagen var vi hur som helst tvungna att mellanlanda på vägen. Det är ganska kämpigt med mellanlandningar med tre kids och där föddes inén att mellanlandningen skulle bli ett roligt extrastopp istället för bara en mellanlandning.
 
Barnen är eld och lågor över resan. Helt vilda i lördags när vi berättade. Drog igång Milton som ropade Woowowowowowowowow utan att veta alls vad han wowade åt *skratt*.
 
Vill gärna hitta ett familjehotell i Sevilla för att känna ett uns lyx på 40-årsdagen men sen vill jag gärna bo lite enkelt i privatlägnheter som vi brukar. Det är smidigare med barnen att ha ytor och att ha tillgång till kök. Bokar det gör jag på booking för att känna en viss falsk trygghet. Boka helt privat vågar jag inte när vi reser med barnen! Rom är ju svindyrt så det blir nog värst där att hitta ngt vettigt boende. Men en utmaning i sig och faktiskt älskar jag ju att planera! Tar jättegärna emot tips!
Min fabulösa resevagn skall faktiskt få stanna hemma. Den är bra men vår stora koloss till vagn är en underbar trygghet att ha med sig. På vingliga spanska och italienska gator är vår klossvagn en klippa. Dessutom har Miltis en del av hemmet då med sig och kan sova gott om han inte gillar hotellsängarna.
 
Det ska bli underbart att komma iväg!
 
 
Resplan
19/3 Kph-Sevilla    Ryan Air        18:20-22:00
27/3 Sevilla-Rome Ryan Air        20:10-22:55
31/3 Rome-Kph     Norwegian     21:00-23:30
 
För alla som undrar kommer mormor och morfar mfl att bosätta sig i huset när vi är iväg. Så tjuvar.. dont bother!
 
 

Söndag

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Söndag

Blev riktigt bra och gick i vilans tecken. Vi hängde runt hemma och inväntade att Miltis skulle vakna. Det gjorde han attans sent idag troligtvis med anledning av snuvan. Körde och hämtade babyskyddet med pojkarna och drog in en sväng på Maxi med Vincent och handlade. M och Milton tog en runda och köpte lampskärmar så att vi äntligen slipper vara gatans skam med julstjärnor i fönstren. Flisan skulle ju eg tagit det lugt idag men Ruth kom in och frågade om hon inte ville följa med och leka med Iris och den andra grannflickan.
Ikväll gjorde jag Pauluns specialgrynblandning och kycklinggryta med linser och massor av indisk krydda. Blev supergott! Flisan åt risgröt/risifrutti istället men Vincent var modig och smakade. Modigt och han gillade bön/linsblandningen!
 
Borde egentligen leta hotell nu till vår resa men tycker det är skönt att sitta och avrunda helgen en stund. För en gångs skull blev vi klara med gympapåsar och all packning och ta fram kläder mm i tid ikväll! Så skönt.. V har svårt att somna ikväll men Martin ligger inne och nattar honom. Hoppas att han kommer till ro snart.

Söndagsmys

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Åh så skönt

Tänk att man kan bli glad att bli förkyld. Grejen är att jag nästan blev orolig för mig själv igår eftersom jag varit så trött i två dagar. Imorse vaknade jag snuvig och med en ny förkylning. Inte så kontigt att jag varit trött alltså. Men idag har vi en gosedag hela familjen. Fick bokningsförfrågningar från lite härochvar men tackade nej. Kände att vi behöver vila alla fem idag. M och jag ska köra till Malmö och hämta ett babyskydd att ta med på vår resa. Det är mycket svårt att hitta bakvänd bilstol utomlands och vi vill att alla i familjen ska åka tryggt. Så vi komemr trycka ner Milton i ett babyskydd när vi kör. Gränsen på babyskydd är 13 kg och Milton väger 12.2 så det ska inte vara några problem. Det håller till ca 1,5 års ålder och Milton är inte så lång. Ett streck under på längden och ett över på vikten. Alldeles perfekt vår lilla knoppis.
Idag har vi efter mysfrullen sorterat kläder, byggt koja och nu blev det stuvade makaroner och falukorv. Jag har hemlagad ridifrutti i ugnen så ikväll blir det risifrutti och saftsoppa till dessert.
 

Pankisparty!


(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Helg

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Lördag

Igår var Milton och jag på 1,5årsbesök på BVC på morgonen vilket gick kanon. Efter det hade jag jourtelefon på jobbet 10-13 och hann därefter kasta i mig några flingor framför skärmen och renskriva innan det var dags att hämta barnen. Fixade en ganska enkel kvällsmat igår och ägnade kvällen till att planera och boka min 40-årsresa. Vincent var överlycklig öven en enorm box som jag släpade med mig hem från jobbet och gjorde skisser och planer för sitt kommande lådhusbygge. Så duktig är han!
 
Fick en lite trist inledning på helgen inatt tyvärr när Milton kräktes precis när vi gått och lagt oss. Blev en lång natt vilket känns i kroppen idag. Riktigt ont i huvudet har jag idag efter både vakennatten och en psykiskt ansträngande vecka. Det har varit lite väl mycket med både nya jobbet, aktiviterer varje kväll och Vincent som krisat igen på skolan. Dagen idag blev därför lite annorlunda än planerat och framförallt betydligt lugnare. Behöver verkligen vila idag känner jag. Känner mig glad och så.. har en jättemysig lördag men jag är riktigt trött!

Lång dag idag

Premiär 7.30-19. Gick bra men Flisan är ledsen och har ont i magen. Saknar mamma och känner sig stressad. Milton helt ok. Saknar mig men inte ledsen och gråter ofta. Mest orolig och ropar efter mig. 
Stor omställning för oss alla ❤️

Milton somnar lätt i lunchen

Men äter iofs jäätttemycket på förskolan!!
Fick denna bild från fröken idag 😅❤️

(null)

Oj jag hinner knappt skriva nu

Dagarna går så fort på jobbet. Roliga möten kombineras med studiebesök och massor av info att ta in om kommunen och inte minst om alla mina olika arbetsuppgifter och kurser. Trots allt nytt känns det knappt som ett nytt jobb med så många kända fina ansikten runt omkring mig. Visst är allt annorlunda men ändå väldigt likt mina tidigare jobb. Att jobba känns nästan mer naturligt än att vara föräldraledig och inte riktigt som de tidigare gångerna jag kommit tillbaka från FL. Jag känner mig trygg i mig själv i att jag kan och vet vad jag ska göra. När jag inte minns alla detljer är jag ok med det för jag vet att jag gör mitt bästa jämt men inte är en maskin.. det känns bra, riktigt bra. Det finns folk som gillar mig och folk som behöver testa vem jag är.. alla kan inte gilla alla. Jag är jag och de är de.. Tycker helt enkelt att det genomgående känns kanon att vara på plats och jag är helt övertygad om att jag kommer att trivas!
Schemat på jobbet är inte helt klar ännu men i stort sett. Som det ser ut nu komemr jag att jobba 97%. Dvs jag jobbar 07.30-14.30 de flesta dagar. Varje onsdag jobbar jag 07.30-19 och varannan torsdag 07.30-18. Långa pass på onsdagar men jag tänker att det blir det allra bästa för barnen. Den sena torsdagen är till för senare behandlingssamtal med klinter på familjecentralen.
Martin lämnar barnen varje morgon och jag hämtar de flesta dagar utom när jag jobbar sent. Mamma och pappa kommer varannan ons-tor vilket ger Milton kort dag till 11.45 varannan onsdag och ledig torsdag. Jag hoppas verkligen att det kan fungera för mamma och pappa. Milton är ganska busig just nu och det är en hel del bus det finns att hitta på här hemma. Han är i vilket fall fortsatt världens gladaste goaste och roligaste bebispojke. Vincent fortsätter att kämpa på i skolan med lite ups and downs. Han är glad för det mesta nu men har svårt med sin impulskontroll. I förrgår hade en pojke fått ett glas vatten innanför tröjan för han satt för långt ut med stolen. En pojke fick sin jacka i en vattenpöl efter att ha skojat på ett taskigt sätt med Vincent.. Lite sådant smått händer men märkligt nog är jag ändå vid gott mod att det ska bli bra.
Flisan är go och glad och stormtrivs på sina scouter. Idag gick barnen för första gången någonsin hem på egen hand efter skolan och var ensamma en god stund innan jag och Milton kom hem. De var stolta som tuppar!
Tanken är att Vincent ska bli hämtad 14.45 av Felicia när hon slutar tisdag och varannan tor. Jag slutar 14.30 och vi möts hemma alla fyra 15.00. Då hinner Vincent äta mellis och leka en kort stund (13.20-14.45) innan han går hem. Felicia saknar Vincent hemma och Vincent saknar Felicia på fritids.. så alla nöjda och glada.
Denna veckan är det sjukt mycket smått krafs hela tiden efter förra veckans föräldramöterejs. Tandläkaren i måndags för mig, scouterna idag, imorgon tandläkaren, torsdag individuellt samtal med Vincents mentor (kvartsamtal). På fredag ska jag och Miltis till BVC på morgonen och sedan måste jag rusa till Höllviken för att hinna ta jourtelefonen för stödsamtal mellan 10-12.
Nu ska jag börja läsa min bok innan det är dags att sova. Har suttit och fnulat på min 40-årsdag hela halva kvällen så nu är det dags för en äkta gammaldags bok. Jag läser "Explosiva barn". Guess why.. hihi

Söndag

(null)

Så märklig denna dag blev! 
Mysig brunch vid halv tio. Vincent berättade att han var trött och två timmar senare somnade han rätt upp och ner på soffan där uppe. Vi lät honom sova en timme.. men han var omöjlig att väcka. Vi tog ner honom på soffan.. han somnade om.. han gick in och lade sig i sin säng.. och somnade om.. 

Klockan två kom kompisar på besök. Vincent missade precis HELA besöket 😅 han sov! 
Vi bar upp honom vid halv fem (?) när gästerna gått och lade honom på soffan i hans rum. Han somnade om och vi fick muta med mobil bara för att han skulle titta. 
Hostade rätt rejält och snuvade en del men efter hostmedicin, en korv med bröd och lite gofika som vi sparat från fikan till honom piggnade han till. Fyra timmar sov han totalt 😳
Undrar om han kommer sova inatt bara 😬

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Lördag ❤️

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Herregud vilken vecka!

Nytt jobb och fullt upp varje kväll i veckan. Inte bara Milton som kände sig trött efter veckan som gått... 

(null)

(null)

(null)

(null)

Hur stor oreda kan det bli på EN kväll?!

Iskall mamma på scouter

Idag började Felicia på scouterna. Vincent skulle börjat på söndag. Första gången han velat börja på något och så går det inte... 
stackars!!!
Han var ett år för liten 😔

(null)

Kvällsmys ❤️

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Mycket nu..

Milton sjuk sedan i söndags med feber och snuva, inskolningen 😬 och så nya jobbet på det. Huvudet spinner

Nytt jobb!

Idag har vi satt ihopa möbler mest hela dagen. Mitt rum är inte klart än men det är en början. Ska köpa nytt litet bord och hyllan ska ersättas av en snyggare vägghylla! 

Klicka på länken här under så ser ni mitt nya rum!
 


Ensam på föris.. succe!

(null)

(null)

(null)

(null)

My god idag är vi trötta!

Mer vaken tid än sömn inatt ❤️

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Dag två.. med förskoleälskaren ❤️

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Första dagen

Imorse tänkte jag när vi körde iväg vad det var som hände.. allt bara flöt på. Jag vaknade, fick upp Milton och allt bara funkade perfekt. Vi lämnade Felicia på vägen hos Alva och kom fem minuter innan utsatt tid. Allt var packat och klart, redo att packas in på rätta ställena. Kändes kanonas. 
 
Milton var igång direkt och började leka. Gillade det mesta och även ute på gården tyckte han mest om rutschbanan och gungorna. Han sjöng och ropade "gunga gunga". Sen råkade han halka och fick en bula i pannan.. men ändå efter lite kram var han uppe och i farten igen. 
 
Vid lunch var Milton dödstrött. Banen fick thailänsk kokt fisk i kokosmjölk och hela minimajs, stekt morot och rå morot och rå spenat. Milton tyckte det smakade mindre bra.. inte alls.. Han provade och spottade ut och de små riskornen kunde han inte få upp med gaffeln. Han äter i princip bara med gaffel här hemma eftersom vi för det mesta har bitar eller lite tjockare sås.. Förskolan hade heller ingen pipmugg så Milton blir alldeles för trött och ville till sist inte alls äta eller dricka. Han fick ett knäckebröd med ofantligt mycket smör som mättade för stunden innan vilan. Han somnade sedan på fem minuter och vaknade efter en timma. 
 
Efter mellis där han klarade bra att äta joggi ur mugg och frukt var humöret på topp och han hade otroligt roligt! Fröknarna är ju samma som när Feleicia och Vincent gick på förskolan med några extra nya ansikten så det var riktigt härligt att träffa alla igen! Milton hittade sina favoriter och stormtrivdes. När vi skulle gå hem gjorde han först bistert motstånd och sedan vinkade han och sa hejdå!
 
Hämtade Vincent på fritids och han berättade att han haft den bästa dagen! Han hade velat leva denna dag om och om igen. han hade ritat massor och lekt med Svante. Han hade också fått två lasersvärd i present som Svante tillverkat till honom. 
 
Felicia och Alva var hemma stolta som tuppar att ha varit själva hela dagen. De hade stekt pannkakor och sedan gått hem till Felicia och gosat med hamstern Honey. De hade disco när vi kom och kastade sig över Milton och dansade med honom. Han dansade mer än gärna med dem!
 
Vincent var dödshungrig och jag fick kasta ner nudlar i en kastrull. Både han och Felicia hade aldrig ätit godare mat... hahahaha Bra med god aptit efter lååång dag för dem båda. 
 
Nu är vi dödströtta allihopa och läntar nog alla efter våra sängar. Ska försöka göra ett schema för januari innan vi däckar hela familjen.. mycket möten mm mm denna månad!

Första dagen på föris

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Japp så gick denna dag

Och klumpen i magen släppte faktiskt när barnen var sanerade, allt packat i bilen och middagen nere. 
Nu känner jag mig redo. Inte glad och pepp men ok med detta och tänker att det kan bli bra. Så skönt att jag fått undan allt och även rensat ut fem kassar med urvuxna kläder från garderoben. Mycket plats nu helt plötsligt. 
Nu återstår att se om vi kan sova inatt...

(null)

😪

(null)

Värsta dagen på länge

Inte mycket som känns ljust idag 😪
Barnen är ledsna mest Vincent som fasar för skolstarten och är rädd att bli ensam igen. Gråter och säger att han hatar skolan.. 
Mitt eget hjärta svider av att påbörja inskolningen av Milton imorgon och att komma tillbaka till livets ekorrhjul igen som innebär begränsad kontakt med barnen. 
Har tusen saker att packa och förbereda för alla tre inför skolstarten och mitt i allt smsar M och berättar att han måste jobba över. Jag ber honom att inte göra det men han svarar att det inte är ngt att göra åt. Ryggen gör svinont redan och jag fattar inte hur jag ska få ihopa allt!
Fy idag är jag verkligen ledsen 

Det blir aldrig som man tänkt sig...

(null)

(null)

(null)

(null)

Förmiddagen inleddes med en styck allergisk reaktion efter sång och muffins på sängen. Allt gick bra!
(Har såklart bytt hudkräm 🤔..)

(null)

(null)

(null)

Fixade för första gången på evigheter allt i sista minuten iår.. fick upp alla ballonger precis när Martin och barnen kom hem ikväll ❤️ trodde jag var ok igår men magsjukan gick inte över 😢 M fick hämta mig efter 15 minuter på Burlöv C

(null)

(null) 

(null)

Ankbröst.. vi hade det på vårt bröllop ❤️

(null)
Lille födelsedags afton

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Welcome home.. 🐹

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Fredagsmys

En efterlängtad nästan familjemedlem ❤️

(null)

Efter myyycket bus iförmiddag somnade Milton om.. han var trött.. han var med någon halvtimmes/timmes-nap uppe till klockan tre inatt så det var kanske inte så konstigt.. 

(null)

Vincent förhandlade med flickorna.. och blev sminkad.. det var inte gratis men väldigt kul!

(null)

(null)

Min minimalistiskt vackra bur med trä/svart och vit inredning.. 
ja den fick ett lyft 😬

(null)

Kvällen avslutas med bad och oväntat vagnsrejs.. ska försöka ladda upp både det och Miltons nya surmin..

(null)


Bittersweet

Är verkligen ordet för dessa skälvande sista föräldraledighetsdagar.. mår lite sisådär måste jag erkänna men jag tror inte att det märks så mycket utåt. Eller iallafall hoppas jag inte det 😞
Vi har ändå mysigt och jag tror verkligen barnen instämmer! De är lyckliga över att vara hemma igen bland sina saker. Andra lite softardagen idag men imorrn blir det fullt ös med lekkompisar. Milton har sovit urdåligt inatt med kindtänder på g. Slutade med att jag fick lägga bäddmadrassen rakt på golvet där vi somnade till sist. 

(null)

Gulleplutte ❤️

(null)

Gullepluttar ❤️❤️

(null)

Milton älskar att äta lunch med sina syskon! 

(null)

(null)

(null)

Myyys! Igårkväll såg vi Skönheten och Odjuret och barnen fick somna framför tvn. 

(null)

(null)

Familjens kock gjorde nattamackor till hela familjen. 

(null)

Nattens sovplats!

Bästa kocken och allergisk reaktion

Igår lagade Felicia stekt fläskytterfilé med ugnspotatis och gräddsås.. idag blev det chili con carne. Sååå duktig!! 
Annars en mysig dag med mycket pyssel som avslutades med att Milton nog inte tålde cremen vi smort honom med 🤔 liten rödnos! 
Men ni måste se hans nya surmin 😂 familjen skrattar så vi gråter. Han kikar upp, fnissar och gör världens surmin igen 😂
❤️

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Martin köpte faktiskt en extra pigga-på-dig-present till mig idag. Min julklapp ska lämnas tillbaka efter att vi hittat felet.. 
Ni kommer nog att fnissa nu men vår kaffemaskin har strulat och varit på väg att lägga av. Nu när jag fick den nya kaffemaskinen i julklapp skulle vi ge bort bor gamla och gav den därför en extra koll. Vet ni vad problemet var...? 
Maskinen står under skåpet med våra viktiga papper, resepengar mm.. Någon hade tappat ner ett stort 20kr danskt mynt i kaffebönorsbehållaren. 
😂
Ja då får man skratta.. vi hittade iallafall felet....
Men det var kanske inte så mycket julklappen som gjort piggapådigpresenten. Jag känner mig ganska nere eftersom jag ska lämna barnen.. Ser verkligen fram emot mitt spännande nya arbete och längtar efter att få jobba men hjärtat gråter samtidigt  😥 Jag kommer sakna barnen så oerhört mycket...

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Nyår ❤️

(null)

(null)

(null)

(null)

Lite smått stressat blev det igår när en tredjedel av festdeltagarna fick kräksjuka 😞
Så fruktansvärt tråkigt... usch.. minns att det hände oss för många år sedan. 
Vi andra tappra skaran firade ett helt underbart nyår ihopa och hade i sedvanlig ordning en likaunderbar nyårsdag ❤️
RSS 2.0