Det är lite lustigt..

Hur små saker kan betyda så mycket när man är nybliven tvåbarnsmams..

Saker som man i vanliga fall tar lite för givet är så mycket mer klyddigt just nu. Som att få till en riktigt god middag till exempel.. Det var ganska många dagar sedan M och jag satt ner och verkligen åt en "riktig middag" nu.
Ja, alla definierar ju såklart "riktig middag" på olika sätt men för oss är det hemlagat kött/fisk, sås, potatis/pasta och en god sallad.

Ikväll fick vi det, och inte bara det, utan dessutom med helmysigt sällskap! Det var ikväll nämligen premiärdags för familjen Schön att bege sig utanför hemmets trygga fyra väggar för att träffa vänner kvällstid.
Lite spända var vi faktiskt över hur detta skulle gå..

Såklart ville ju inte Vincent äta precis när vi hade tänkt det utan passade lägligt på att bli hungrig lagom tills maten var klar. Men.. vad gör det när man är hos goevänner som varit med förr och vet precis vad de kan hjälpa till med!
Jag bullades lugnt upp med middagen i soffan med helt underbar amningskudde (som dessutom fick följa med hem!) och kunde äta och amma några meter bort från de andra och således ändå vara med i middagspratet. Jag fick dessutom köttet uppskuret i små fina bitar av goaste finaste Maria och kunde sitta och finäta köttet utan att bita neanderthalsbett från som jag brukar..
Underbart och så skönt att känna sig så välkommen, avkopplad och hemma fast att jag i stort sett satt och ammade hela kvällen igenom!

Myspysigt avslut på en härlig dag alltså och lyckad start på tvåbarnsfamiljen Schöns inträde i det sociala kvällslivet igen :))

Dagen idag innehöll annars även; frukost på sängen från världens finaste make, förmiddag i solen.. med världens finaste make (Vincent i skuggan men ändå i mitt knä :), premiärvandring med mr Björn (babybjörn) för att hämta storasyster efter lunch och efter det en sväng Kirseberg runt med avslutningspicnic i Beijers Park och bus på lekan.

Så nej.. det gör inte ont att vara tvåbarnmams och föräldraledig idag heller.. men om ni undrar hur nätterna går..? fråga inte.. ;)

Längtar redan tillbaka..

Igår sa jag till Martin att det var skönt att komma hem. Jag var mätt på Degeberga och det skulle bli så skönt att komma tillbaks till vardagen igen.

*Pöh* säger jag idag... längtar redan tillbka igen..

Hembygdsparkspicnic i förrgår..

Inatt klockan tre

sa M till mig:
Är det kanske såhär det är att vara tvåbarnsförälder?
Mitt svar kom piskrapptsnabb tiilbaks..
"Neeehej det är det INTE!"
Iallafall ska det INTE vara så i vår familj.. dvs. att man är klavaken med två ledsna småskruttar mellan 23 och 03..
Anledningen till detta kaos var att vi igår kom hem från vår härliga semester i Degeberga. I huset har vi haft två "dubbesängar" i två olika rum för att hysa hela familjen Schönis. Väl tillbaka möttes vi av endast en stor säng och ja.. kaoset var ett faktum!
Redan veckan efter att vi fick reda på att Vincent fanns bestämde vi oss för att inte göra några förändringar vad gäller sovandet i den Schönska familjen. Tanken att kasta ut ett barn för att hysa ett annat kändes inte alls lockande för oss och vi bestämde därför att familjesäng vad det som gällde för oss.
Flisan fick en helt ny säng attans snabbt och lillebrors säng flyttade ut i garaget några månader för att sedan plockas fram och förberedas inför hans ankomst.

Första två nätterna vi sov hemma med Vincent var det nemas problemas för hela familjen att sova tillsammans. Allt var så nytt och med alla nya intryck sov vi allesammans som små grisar.
Väl framme i Degeberga var Fliset lite ledsen att inte få sova med mamma men tyckte ändå att det var helt ok att sova på golvet (spännande i sig..) med pappsen.
Inatt var det dock inte alls lika spännande längre att ha mamma på längre avstånd än två millimeter från sin nos.
Flisan grät, väckte lillebror som började gråta även han. BÅDA barnen ville ligga kloss till sin mamma och nosa på henne tätt tätt intill. Problemet som uppstod då ar att modern endast är utrustad med en famn som kunde rymma ett sovande barn vilket inte passade någon av de små pytteschönisarna.
Herregud som vi höll på. Stackars M kämpade på som bara den men blev hårt och kallt ratad av båda småfisarna. Lillfisan slog till och med till sin paps några gånger i ren aggression över att han försökte lägga sig brevid henne istället för mamma.
Usch fy.. det var banne mig inte alls kul..
Klockan kvart över tre (tror jag..) somnade jag till slut med ett barn på varje arm och tackade för första gången hittills min lyckliga stjärna för mina nya tänjbara boobisar ;) Lyckades amma lillebror på något konstigt vis samtidigt som jag lyckades halvkrama Fliset på andra sidan.
Vi däckade helt enkelt alla tre och var M blev av minns varken han eller jag. Tror att han lade sig på soffan eller brevid oss men jag kan i ärlighetens namn inte svara på vilket..
En timma senare vaknade lilla fröken för ännu ett tokspel över att mamma inte längre låg endast brevid henne.. och vid sex var det färdigt igen.. Tårarna rann och lillebror vaknade även han och grät.
KAOS!

suck..

Klockan sju ryckte den stackars fadern upp det stackars största barnet för att hon skulle till förskolan. Kanske hårt men i vår värld helt rätt beslut.
Rutiner är till för att följas och det hade inte varit till vinst för någon av oss att inte låta vardagen åter komma igång trots nattkaoset.

Inatt är planen att.. fortsätta på samma sätt. Vi måste helt enkelt in i rutinen allihopa även om det blir jättejobbigt. Lösningen att flytta halva familjen till ett annat rum öt visserligen attans lockande men.. ingen lösning. Vill vi hade det så framöver..? Svar nej.. Vi vill kunna ligga allihopa i ett och samma sovrum i varsin säng och det är det vi ska kämpa för!
Så snälla.. håll tummarna för oss inatt att allt går bättre.. Vi håller andan och förbereder oss så gott det går med att lyxbädda sängarna så att ALLA familjemedlemmar ska vara nöjdast med just sin säng..
För övrigt har vi haft en härlig dag som efter de jobbiga morgontimmarna vände till något riktigt positivt. Fina Nina kom hit vid lunch på fikabrunch i solen och stannade tills det var dags för mig och Fliset att åka på utflykt och storhandla.
Imorrn blir det garagetömning de luxe och kartonger som stått uppackade i tre år ska öppnas på nytt för att sorteras och släängas! Sen vid tre är det dags för BVC-vägning!
Men.. ja.. som sagt.. håll tummarna för oss inatt!

Fick spel på vårt tokröriga skafferi efter maten

och bestämde mig för att göra något åt saken..Sådär.. välorganiserat och klart!
Gick in till resten av familjen för att se vad de hittade på och fann P-diddy & co i sängen..Flisan hade hittat sin gamla chokladkalender från i julas och ett av sin farmors gamla halsband uppe på ovanvåningen innan ikväll. Givetvis blev det då en hel del frågor om farmor eftersom Flisan ju redan har en "farmor Lilian".
Flisan blev otroligt stolt över att få höra om sin farmor Margareta som minsann bor i himlen!
Tänk att Flisan har, inte mindre än TVÅ farmor! Stolt gick hon runt efter maten ikväll och vinkade upp mot himlen och sa "Hejhej farmor Margaretha!"
Jag hade svårt att snuffsa ihopa mig och jag frågade inte ens M hur han kände över detta.. Efter vad som hänt oss under våren kändes plötsligt all Flisans lycka ganska dubbel när hon glatt vinkade till farmor i himlen och sedan sa lyckligt "men min mormor hon är inte i himlen".
Då grät Flisans mamma..

Lillebror

LillebrorsmysStorasyster är mycket intressant!Inte lätt att fokusera när man inte ens är två veckor gammal..Storasyster pysslar om lillebrorFår klappa på kinden

Ostbrickan..

Höll precis på att fixa med rädisor som vi ska ha till kvällens ostbricka när Flisan kommer in.
Flisan: Mamma vad är det?
Mamma: Rädisor till osten vi ska ha ikväll
Flisan: Ostbricka!!! (Flisan är som ni kanske vet tokig i ost.. speciellt Brie och San Agur (!)
Flisan: Men mammaaa.. (mycket skeptisk min..)
Flisan: Jag vill ha vanligt ris inte rädris...

Korvig utflykt med hav, skog & hungriga getter!

GilelejeFlisan fick beställa korv heelt själv!Titta en get!"Jag tycker inte om getar""verkligen inte mamma""Jag tycker om grisar.. INTE getar"


Stubbtrollet part 2

Stubbtrollet part 1

Finaste storasystern läser godnattsaga för lillebror

Midsommarafton so far..Picnicmys i Tivoliparken före firandet börjadeLillebror åt.. som vanligt ;)Flisan övervakade.. som vanligt ;)Flisan delar ut biljetter innan tåget ska gåRoligast att sjunga "Små grodorna" själv!

Flis smög genast bort till lillebrors vagn och visade stolt upp sin uppfiskade fiskdammspresent! Lillebror tittade storögt på underverket..

Den högt älskade bärsjalen var med såklart!Mycket stolt och lycklig tvåbarnmams..Flisan hittade till sist en staty av inga mindre än .. OSS! Tänka sig lillebror, mamma och Flisan där i Tivoliparken!!Lillebror efter utflykten..Flis var också trött.. tid för syskongos :)

ÅÅÅ

fy attans vad det är härligt att vara tvåbarnsmams!!
Lillefis hade dessutom ökat från 2722 till hela 3160 sedan i måndags.. Tjohoo vilket team jag och lilleman är :))
Dagen idag spenderades i förmiddags i Degeberga med farfar innan det blev dags att bege sig mot Malmö igen. Bilen packades smockfull med tvätt innan bägge kidsen packades in och motorn startades.. ungefär där somnade den minsta medan storsnuttan brände loss på Pippisången så det stod härliga till brevid.
Misstanke är att "någon" inte alls var sugen på att somna..
Nådde nästan ända fram till Tollarp innan det tystande i baksätet och sången ersattes att mysiga grymtningar och lugna andetag från båda bilstolarna.
Jag ägnade hemresan åt att ringa lite samtal som jag tänkt att jag skulle men inte hunnit med.. Trevligt trevligt och skönt att få tid att prata i telefon med goda vänner i lugn och ro!

Väl hemma i Malmö blev det raka spåret till BVC efter en amnings/blöjpaus hemma. Besöket blev ju som sagt ganska lyckat och vi gick från BVC med nöjda leenden hela bunten. Flisan charmade till sig en ring av sin BVC-tant dagen till ära som hon vänligt men bestämt lämnade tillbaka efter att ha genomfört planen att charma till sig ringen.. skumtomtebarn..
När hon lämnat tillbaka ringen gick hon på mission B, vilket stod ganska tydligt för samtliga i rummet vad det var.. nämligen; att charma till sig den fina bollen som låg snyggt placerad på BVC-Annas hylla..

Hmm, bra försök Flisan! Men tyvärr lyckades hon inte hela vägen denna gången :))

Efter BVC blev det raka spåret att få i Flisan mat innan det var dags för nästa anhalt, Förskolan, för kvartsamtal. Inte så mycket att berätta om detta mer än att Flisan klarar sig galant på förskolan och verkar trivas mycket bra!

Ikväll spenderades kvällen med finbesök från Lomma då familjen Veris ääntligen kom på besök. Gud som vi längtat efter och saknat denna lilla familj.. Många kramar, mycket mys och sån kärlek mellan Vera och Flisan att jag blir alldeles tårögd. Hoppas HOPPAS vi får lov att vara friska nu allihopa så att alla fina små plans som vi smitt ikväll kan bli verklighet i sommar!

Imorgon vankas det återresa till "Degeberga heaven" igen efter att Flisan firat midsommar med alla sina kompisar på sin förskola och på vänförskolan Fillifjonkan som även de kommer på besök.

Finaste kompisarna bus återförenade

Flisan tankar Lovisagos

Kan man få bättre amningsutsikt..?

Underbara, ljuvligaste Vinnicen..


Det är så roligt

att följa Flisans utveckling med den nya familjemedlemmen. Först var hon helt faschinerad och vågade knappt röra vid den fantastiska ömtåliga lillebrodern. Sedan övergick faschinationen till att hon mycket ofta, med myndig stämma, ville hjälpa till och ta hand om "lilla fisen" som hon valt att kalla honom.
Idag övergick hon till vad som känns som ännu en fas där hon med stolthet ser sig själv och lillebror som ett par och kallar dem för "oss/vi".
"Vem vill sitta bak hos oss i bilen idag"? frågade hon mycket stolt sina föräldrar när vi skulle ge oss iväg på dagens utflykt till Fjälkinge. "Vi sitter bra här bak" konstaterade hon senare och nickade myndigt efter att ha tittat till lillebror.
Det är så härligt att se hur glad och stolt hon är över att hon inte längre är enda barnet utan att hon har någon, om än ganska trist liten parvel, som hon hör ihop med.

Utflykten idag var nog lite som ett test för hur det skulle gå att storhandla som storfamilj. Och.. reultatet blev lysande! Planen gick precis som planerat med inpackad vagn och bärsjal i bilen. Flisan satt nöjd och glad i sin nya vagn och jag hade lillebror på magen som sov som en stock mellan matningarna i bilen.
Faktum är att utflykten gick så bra att vi även hann med en liten runda även till Åhus. Finaste lilla byn i världen, efter Degeberga ;), för oss..

Nej nu är nypotatisen färdigkokt och vi ska in och mumsa matjes med gräddfil och gräslök.
Mmm..

Avslutar med några fina bilder från veckan i Degeberga som fortsätter på torsdag efter snabbistur hem till Malmö imorgon för kvartsamtal, TVÄTT och BVC-besök!Liten fis som gillar att åka bil precis som syrran!PastamästarinnaKusinbusbesökStörsta busarna i stanMycket stolt fasterTrött Flisa däckar på kullerbyttemadrassen efter kusinbusbesökUnderbara mormor myser med Vincent

Ok lite trött är jag men gud så mysigt det är med bärsjal..Lille busan fick äta korv på "restaurang"Det gillade hon :))Dessutom hade de fiskar på "restaurangen"Bilpotta är en dröm för småbarnsföräldrarMen man "måste sitta ifred på toaletten.." Flisan koffertkissar..

Det har blivit..

En heeel del besök från släkt och vänner nu i veckan. Så många att jag faktiskt inte ens hunnit blogga.
I fredags trillade vi in i ett midsommarunderbart Degeberga och sedan dess har tiden fullkomligt rusat fram.

Härliga besök av släkt och vänner har avlösts med amningar (lillfisen Vincent äter ca eller varannan timme dagtid), blöjbyten, och sist men inte minst storasystergos!

Det är ljuvligt att vara här och ljuvligt att få uppleva den njutning det innebär att få sitt andra barn. Allt blir så mycket mindre men ändå så mycket mer.. Små saker får lov att bli större eftersom de inte överskuggas av den oro som jag kände när Flisan var nyfödd. Jag kan exempelvis ligga och njuta av att bara massera min lille gos varje kväll en timme utan att oroa mig för att jag masserar fel.. Bara att se den lille sparven ligga och njuta är bara helt ljuvligt!

Flisan fortsätter att välkomna nykomlingen i familjen med öppna armar. Hon spontanklappar honom ofta och vill ständigt vara mammas och pappas lilla hjälpreda vad gäller sätta på strumpor, byta blöja mm..mm..
När det kommer till nätterna som jag kanske var lite orolig för så får hon själv välja helt fritt var hon vill sova. Antingen får det bli pappa på madrass på golvet eller mamma lillebror i sängen. Alla får nämligen inte plats i dubbelsängen..

Det har varit varannan natt mamma och pappa, än så länge, och inatt vaknade hon faktiskt mitt i natten efter att ha sovkraschat på madrassen igårkväll, gick in och gosade mamma, för att sedan återvända ner till pappamadrassen igen när jag skulle amma lillebror. Härligt!

Tänk att allt går så bra.. det är nästan över allla förväntningar..

Imorgon har vi dock infört besöksförbud för alla släkt och vänner för resten av veckan. Inte en enda dag har vi nämligen spenderats hittills utan mindre än två besök.. Känns som att vi behöver lite lugn och ro nu och bara njuta av vår nya familj. Så kanske kanske blir det även lite mer bloggat, med och utan bilder, i dagarna :))

Syskonkärlek

Det går så bra med Flisan och Vincent.. det är såndan kärlek och stolthet från lillFlisans sida att mitt hjärta nästan exploderar bara av att skriva det. Hon är så stolt och uppvisningen av lillebror på förskolan dagen efter vi kom hem var nog något av det mest fantastiska hon varit med om. Mamma, pappa och lillebror på hennes förskola omgiven av alla barnen.. vilken lycka!!

Hej alla bloggisar!

Fick så överhängande lust att inleda inlägget med något riktigt fånigt eftersom jag känner mig helt exalterad att änteligen fått tummarna loss till att skirva ett riktigt inlägg. Herregud det känns som att världen har trillat ihopa och skakats i en mixer för att sedan rinna ut som en underbar liten komplett jordgubbsmilkshake på andra sidan.

Vi har blivit fyra i familjen och det är det mest underbara som hänt någonsin!

Vad som hände efter mitt ajjiga inlägg i söndags natt var att jag väckte Martin vid fem. Värkarna tjongade då på som bara tusan och jag kände att jag ville att han skulle vakna till liv om allt plötsligt drog upp på tempot. Ringde pappa kl 05.55 (har kollat telefonen ;) inifrån sängen. Han svarade halvt yrvakenmen var med på noterna genast. Flisan som sov brevid satte sig då rakt upp i sängen och sa klavaket:
Nu kommer lillebror, och mormor och morfar och tältet!!!
Mormor och morfar hade lovat att ta med sig hennes lektält med tillhörande tunnel när de kom vilket nog var lika roligt som att bli storasyster i Flisans värld. Verkarna kom då ungefär med mellan 5-7 minuters mellarum och ungefär 4-5 när mamma och pappa kom en timma senare.
Mycket märklig känsla att sitta och mumsa muslie klockan 7 på morgonen med sina föräldrar och ha värkar. Satt alla och tajmade värkarna på värktimer.nu och ja.. de kom såklart tätare och tätare. Till slut var min mamma näst intill beredd på att köra mig till BB själv medans jag envist hävdade att jag hade koll på läget och visste vad jag gjorde.
Jag visste ju att det ajjiga skulle peaka snart och då var det dags att åka in hade jag bestämt. Plötsligt peakade det ajjiga och jag fick ingen paus mellan värkarna.
Då blev det brått och herregud vad det sen gick undan till Lund. Väl framme kom värkarna i ett ett och jag fick tre värkar mellan bilen och fram till entrédörren där jag fick ringa på. (ca 10 m sträcka)
Undersköterskan som öppnade blev grymt stressad och började ropa på hjjälp genast istället för att ta hand om vårdpaketet på golvet som låg och frustade (jag..)
Kom upp snabbt på fötter igen och raka vägen in på ett rum. Klockan var exakt 08.45 när jag ringde på dörrklockan. Minns siffrorna röda och lysande från golvnivån när jag låg utanför den nattlåsta dörren..
Väl inne på rummet gick det undan och jag blev kopplad till ja vad de nu kallas för.. som kollar barnets puls. Han mådde prima, kanske mer prima än vad jag gjorde som då hade ganska rejält ont!
Tio minuter senare klarade jag inte av att ligga ner på britsen. Värkarna gick i ett och det absolut sista jag kände för var att ligga ner. Blev döfrustrerad och ringde på klockan. Sa knäppt nog till M att det var för att jag behövde kissa vilket var en halvsanning. Kanske behövde jag det men jag ville att de skulle kolla mig NU och inte sen. Jag hade då inte ens fått träffa barnmorskan.
Såg ett par randiga knästrumpor komma in i rummet och förstd genast vem det var. MIN BARNMORSKA!! Min underbara barnmorska från Flisans förlossning, hon som jag sagt hundratals gånger till Martin efter den förlossningen att om jag någonsin skulle föda barn igen så ville jag ha just henne!
Där stod hon, Pauline och jag frustade "Det är DU! min barnmorska!"Du har randiga knästrumpor denna gången också!"
Puline blev jätteglad över att jag blev så glad och vi klickade återigen direkt.
Hon frågade mig om jag verkligen kunde kissa och jag hävdade bestämt att jag kunde. Hon frågade även om hon fick undersöka mig först vilket jag glatt tackade ja till.
Närja.. hon stod där med fingrarna där solen inte luser sken hela hon upp och utrast" Men Cecilia du har verkligen jobbat på bra själv inatt, du är öppen 8-9 cm och bebisen kommer snart!"
Men.. men jag vill ha ryggmärksbedövning hann jag utbrista.. varpå hon förklarade att detinte skulle hjälpa eftersom jag redan öppnat mig och bebisen skulle komma mycket snart!
Jag blev ganska chockad och lommade dubbelvikt in för att kissa..
Väl inne på toaletten kände jag omedelbart när jag satte mig ner att
*ouuuufffff*
första krystvärken kom som ett brev på posten!
Vet i ärlighetens namn inte om jag ens kissade men när jag reste mig droppade det blod på golvet och jag stapplade in till sängen igen. Jag kan inte lägga mig redogjorde jag för Pauline och gänget. Jag vill INTE lägga mig!
Jag ska stå!
Jag vet inte alls varför men det var så sjukt tydligt i min värld att ingenting kunde få ner mig liggande på den där förbaskade sängen igen.
Ställde mig upp på knä och ja.. allt var klart. Alla var förklädade och sängen plastad och ja.. jag hade precis kommit till BB.
Förvirrande..
Pauline förklarade precis för mig hur jag skulle krysta och avslutade hela harangen med "förstår du vad jag säger?"
svaret blev: "Näe.."
Jag fattade ingenting allt var bara ett blurr i min hjärna av chock, glädje, rädsla och jäklaranamma.
Fick be henne ge mig kortkommandon istället för det var det som gick in just då.
Två värkar senare kom huvudet ut och jag kände hur det droppade vatten i mitt hår. M viftade med lustgasen och ja skrek bara "neeeeej, neeeeeej!" Kände så otroligt starkt att detta skulle jag fixa på egen hand utan någon äcklig fyllegas. Jag skulle ha oint och vara med och känna varenda liten känsla när jag fick mitt andra barn. BASTA!
Äckliga fyllegasen åkte all världens väg och jag frustade vidare. Sista värken, tryyyyck nu hörde jag från bennivå och jag tryckte. Tredje eller fjärde värken sa det sploffs och Vincent Harry Varg Schön ploppade ut.
Skriket från honom dröjde inte mer än ne sekund och min värld stannade..
vände mig om efter en paus på några sekunder men som kändes längre och där var han.. Född som söndagsbarn med navelsträngen tre varv runt halsen men otroligt välmående liten sparv som fick poängen 10, 10, 10 i betyg av barnmorskan..
Min son var född min alldeles egna lilla Vinni :))

Vincent Harry Varg Schön

Föddes den 12 juni klockan 09:45 på Lunds BB 2925 gram och 48 cm lång


Klockan blinkar 05:24

Jag skojar inte om jag säger att detta varit den absolut längsta natten i mitt liv. Har inte sovit en minut. Värkarna har kommit med tja en tjugo minuters (jag vet inte riktigt..) mellanrum. Har dvs precis kunnat varva ner mellan och trott att jag skullat somna innan tjoff värken suttit som en smäck. Ligger med Flisan i min famn och andas i hennes hår. M sover som en stock tack och lov. Åh fansken nu kommer en till andaaaaaaaasss... piiieh
Känns lite skönt mitt i allt det onda att få vara själv i det onda och slippa ha någon annan att oroa sig för bara just preciss sig själv. Hade M varit vaken hade han oroat sig, det vet jag och det är så onödigt! Bättre att en av oss är pigg idag iallafall. tanken som slagit mig så m¨nga gånger inatt är men varför i hela världen blev det såhär! Förra gången gicka lltihopa på några timmar och så tjoff poff var hon ute. Nu har jag hållit på sedan fem sex igårkväll och kämpat med värkarna och liksom inte kommit någon vart känns det som. Ont gör det men inte så jäkligt som jag vet att det kommer göra när jag vet att det är dags att ringa efter hjälp.
Suck.. kan bara fortsätta kämpa på.. aj vad det gör ont att föda barn.. tur att det trillar ut något så ofantligt fint när man är klar iallafall.. Nej, nu ska jag in och kämpa vidare i sängen hör att Flisan vaknat!

Känns ju skönt att det känns någonting ikväll iallafall..

Molvärk i ryggen som kommer och går, illamående och har SOVIT en timma efter att ha börjat sluddra och känt mig helkonstig när vi kom hem från Västra hamnenpromenaden idag.
Hade underbart mysigt i västra hamnen iallafall och gick faktiskt inte alls långt. Inledde med medhavd picnic vid havet vilken efterföljdes av två lekplatser. Flisan fick även se var mamma och pappa bodde innan hon föddes vilket hon verkligen tyckte var jättekul!

Flisan hickar under sen fredagsmys

BF.. Kan liksom inte riktigt

bestämma mig för hur det egentligen känns idag. Vaknade utvilad (!) efter ännu en natt i stora sängen. Kom isäng ohyggligt sent allihopa igår efter studentkalaset i Sjöbo. Flisan och vi satt uppe en stund när vi kom hem mumsade allehandla onytttigehter och lärde Flisan ett och annat om snacks vilket hon uppskattade mycket.
Hon är så himlans kul att lära roliga saker just nu för hon suuuger i sig all kunskap, nyttig som onyttig, och så kommer den komprimerad i Flisanform två dagar senare när den sjunkit in. Ljuvligt!
Även natten blev ljuvlig då jag blev väckt flera gånger av Flisangos.. näe det gjorde ingenting för jag sov hur bra som helst ändå!
Just nu så springer Flisan runt och försöker tigga mer mat av sina föräldrar. Herregud vilket meck vi har med att uppfostra henne just nu. Hon testar och testar allt till förbannelse. Just nu har hon en period av total matvägran för att sedan efter maten tiggagodsaker och lite allt möjligt av mamsen och papsen. Ganska jobbigt måst ejag erkänna för de är så svårt att neka henne när hon med bedjande ögon tittar på en och men mammaaa jag är så huuungrig. Får hon då (ja det händer i svaga studer) tar hon ett bett för att sedan rata det hon fått helt.
Gaaah! Så frustrerande!
Men hon har underbara sidor som överväger trotset ändå såklart. Igårkväll när vi kom hem donerade hon sin absolut favoritnalle till lillebror och den har minsann fått vara kvar. Hon har stolt även denna morgon gått runt och berättat att lillebror fått hennes nalle och den har ändå sovit i hennes säng de senaste månaderna. Mamsen fick faktiskt något i ögat igårkväll när hon högtidligt bäddadde ner nallen i lillebrors säng..
Så lillebror snälla lilla du.. kom ut nu!

Har haft

en sådandär oförskämt mysig dag idag. Med anledning av plötslig myrinvarsion i extrarummet blev det inatt sovning inne i stoora sängen med resten av familjen.Sov fantastiskt gott med nosen tätt intill min lillskruttas kind. Visst vaknade jag som vanligt och väckte såklart henne när jag gick upp på natten men det var ändå så mysigt att sova allihopa igen att jag nu bestämt att det får bli så även inatt. När lillskruttan och jag berättade för mormor att vi sovit tillsammans inatt blev Flisan så lycklig att hon kramade mig flera gånger. Så ja.. bara det i sig gör att jag flyttar tillbaks igen!
Dagen idag innehöll annars prima barnledighet i form av underbar långlunch med tjockisLina. Så härligt att få lite egen tid utan barn bara koppla av prata och bubbla på om allt och inget! Blir ändå lite annan känsla när man inte har barnen som tar en hel del uppmärksamhet när de är med..
Sen ti eftermiddags begav oss lillFlisan och jag oss hem till Nina och Noah på granngården för ännu mer tjockismys. Nina hade dukat upp värsta lyxfikan och till och med bakat übergod kladdkaka. Mmmm..
Noah och Flisan lekte på och funkade som vanligt kanonas ihopa. Vet inte om det är för att Noah är pojke eller bara för att han är så gudomligt snäll som gör att det funkar så himla bra när de lekar tillsammans. Aldrig något gruff utan bara smidig ogrälig lek. Härligt!
Ikväll har jag nästan gett upp om förhoppningar att något ska sätta igång. Försökte älga på en hel del i stan idag men ja.. han kommer nog ut på söndag tror jag om jag får chansa. Imorrn ska vi ju på student så då kan det ju inte bli.. ;) Inte nu när jag fixat klänning hos Nina och fick hjälp av Lina idag att köpa present. Ja, dessutom ska M på anställningsintervju imorgon bitti..
Men det är klart.. vill han kommma imorrn så kan han väl få det då ;)

Söta lugna småfisar myser i soffanYess det var den promenaden!

Undrars om det kommer hjälpa.. jag måste säga att jag inte kunde tagit ett enda steg till nu när jag kom hem utan att ha börjat böla. Nedrans foglossning!
Men det bästa av allt var att jag möttes av en genomsvettig make i svettblöt T-shirt med nyklippt häck på framsidan och med dammsugaren i högsta hugg.. och ett leende på läpparna! Tror att mr Schön mått ganska bra av en stunds ensamhet precis som jag och lillfisan gjorde!

Lillstrumpan var en ängel under promenaden och så himlans go och obusig. Visst busade hon men inte alls så att det riskerade att bli farligt.. Ni vet springa ut i vägen balansera på ett ben i vagnen och dyl..
Hon satt så fint i vagnen och skötte sig finfint på lekplatserna. Efter att vi storshoppat loss i grönsaksaffären och fyllt vagnen blev det fika på halva vägen hem. Vi satt ner en (mycket) kort stund innan det var dags att klättra igen. Lämnade lunchmackan som jag tagit med hemifrån på picnicbordet och gick till klätterställningen i två minuter. Hördet ett kraxande bakom mig, vände mig om och Fjuffs så var Flisans macka ett minne blott. Ett helt gäng svarta kajor hade upptckt att vi lämnat mackan och bestämt sig för att ha onsdagskalas.

Flisan tyckte först det var jättekul, för att sedan bli jätteledsen, för det var ju faktiskt hennes macka!
Nödplan ett fick tas till (Flisan snyftade att hon var huuungrig) vilken blev att ta till det vi handlat på grönsaksaffären. Salladen, gurkan mm gick ju bort.. så det som återstod var ostbågarna och chokladkexkakorna med apelsinmarmelad i. *huh* (nix de var inte till mig..)

Hatar verkligen synen av små barn i vagnar som mumsar chips eller ostbågar själva. Tycker det ser så HEMSKT ut! Bryter liksom mot allt som jag tror på med hyffsat sunda matvanor och matatmosfär när man äter..

Men men.. kände plötsligt att ändamålen helgar medlen så där satt min dotter plötsligt i vagnen ivrigt mumsandes allehanda onyttigheter och hon fullkomligt ÄLSKADE det.
Men gud som hon såg ut sen bara.. ostklibb och chokladklibb preciss överallt. Som om det inte räckte med det trillade dessutom både hon och jag på lekplatsen i geggamojjan som blivit efter två dagars åskregn. Hahaha.. vi såg ut!!
Svetten rann när vi kom hem men så nöjda vi var ändå och så mysigt vi haft det! Ont i fogarna eller ej.. det var värt det oavsett om lillebror nu behagar trilla ut eller ej ;)

Gravidtetsåkomman från helvetet..

kräkas i sömnen.. är INGET jag ens skulle vilja unna min värsta fiende. Såg förresten en intervju med Dalailama igår som var ganska tänkvärd där han ville lära ut att man skulle se sina fiender som en möjlighet att lära sig mer om en sig själv. Genom att möta sina finder med ett öppet hjärta och med ödmjukhet kan man minska sin egen irritation och dessutom lära sig något på köpet. Ska pröva att prakticera det på riktigt! Kan ju börja med att möta min gravidåkomma från helvtet med ödmjukhet och se hur det går... eller kanske äntä...
Har i vilket fall klarat mig genom ännu en natt vilket måste innebära att jag har en mindre innan jag blir tvåbarnsmams. Så kan man ju se det för att vända det till något positivt!
Inatt har den lille rackaren i magen iallafall tryckt på som bara den. Nästan så mycket att jag ett tag funderade på om det inte var förlossningen som startat. Så den första tanken när jag vaknade på morgonen var "haar det börjat???" Men icke så nicke! Ska gå som bara den idag med höga knän så kanske KANSKE vi kan få igång något! Flisan är med på noterna!
Håll tummarna..

.

.

Gaaah!

Fixerad, laddag, färdigjäst och klar var beskedet från barnmorskan idag!
Statisktiskt ska du föda två dagar före BF och eftersom du inte gick över tiden (en dag före BF) med Flisan så är det inte troligt att du kommer gå över tiden nu heller. Nu kan han komma näär som sa hon innan jag gick..
Vi får väl se säger jag bara.. skulle inte förvåna mig om jag bara bryter mot i princip alla jeklans regler denna gången och blir igångsatt på midsommarafton.. ;)

Flisan satt i vart fall som en tindrande ljus under hela undersökningen idag och var så otroligt duktig att även jag sken när vi gick ut. Hon tog sin uppgift på fullaste allvar att "hjälpa" Nettanspättanbettan och drog fram stolen till britsen (hon får sitta brevid när Nettan mäter och lyssnar) redan innan Nettan ens hunnit ge klartecken för mig att skutta upp.
Sötaste gullpluttan! M reagerade blicksnabbt och utbrast "Men Felicia, vad GÖR du?!" men blev genast nedröstad av både mig och Nettan som minsann varit med om Flisans hjälpsamhet vid undersökningarna tidigare :))

Efter barnmorskan blev det IKEA med lunch och inköp av allehanda juffs samt en ny underbar tavla till vardagsrummet. Eller.. jag tror att den får hänga där iallafall.. ska genomföra en mindre rokad på tavlorna imorgon är det tänkt!

Efter IKEA blev det frissan för mig där alla mina lååånga lockar föll. Axellångt krullekryll är mitt nya jag och dessutom med min gamla hederliga mörkbruna nyans. Äntligen är jag jag igen och jag måste erkänna att det var med ett leende på läpparna jag lät de polskt gulblonda slingorna fara och flyga all världens väg idag.
Tjohooo!
Men nej vetnivad.. nu är det väl ändå dags för sängen..? Iusch vad jag hatar att lägga mig just nu.. Ni som känner mig väl känner kanske till min ohyggliga graviditetskrämpa som verkligen gör nätterna just nu till en levande mardröm. Usch gud vadjag längtar efter att DET ska gå över!

Imorrn blir det förhoppningsvis fika med kompis och barn och FinFisFlisan innan tandis igeeen. Jäklans lagningen trillade av på kindtanden igen.. Tror ärligt talat att den mycket stressade tandisen slarvade lite förra besöket (han tog mig "lite snabbt" medan den nya patienten satt i rummet brevid och väntade. Dumma jag var idel tacksam eftersom jag tyckte det var så skönt att bara få det fixat. Jaja.. man lär av sina misstag..

Torsdag vankas det singelpingellunch med tjockis Lina som fixat barnvakt till Lilly enbart för att just få en singelpingellunch med moi :) That we like!! Lillkotten får vara hemma och mysa med pappsen + pappaledig pappakompis med übersöt liten kotte. Bra plan eller hur?!
På fredag vankas det studentkalajs utanför Sjöbo hos en av mina absoluta favvissläktingar på M's sida; fru Pia!
Mycket trevligt ska det bli!
Lördag ja då vankas det väl bebis.. eller iallafall hoppas jag på det om han nu inte bestämmer sig för att trilla hem tidigare dvs..
Näe nu minsnan får jag sluta svamla och gå och lägga mig. Men först.. grattis Jonna till underbara godingen Benjamin och stort grattis till dig på födelsedagen imorgon!!
Nattis!

Vilket åskväder!

Vi hade precis gått och lagt oss och Flisan hade somnat till när det slog till. På mindre än två millisekunder gick dock lillskruttan från halvt sovande till klarvaken. Plötsligt ville hon inte alls sova utan vara uppe och hon ville INTE på något vis sova i sin egen säng.
Jag försökte och försökte berätta att det inte är farligt med åska men det enda det resulterade i var att lillsnuttan blev arg.

"Man FÅR faktiskt vara rädd för åska. Är man rädd så ÄR man bara rädd!"

Hon är klok min Flisa.. såhär sovkraschade lillstrumpan iallafall tjugo över elva (!) när åskan drog undan:


"

När mormor och morfar kommer..

Nej nej ingen bebis!

Herregud jag ska nog inte skriva att det stretar i magen mer *fniss* Det har iallafall INTE dykt upp någon liten Vincent ännu.. tyvärr kan jag väl tillägga..
Imorse vaknade familjen Schön till ännu en varm dag och idag med ett superstarkt sug att åka iväg och bada! Vad passade väl då bättre än en sväng till Kristianstad för att hälsa på finaste fina mormor och morfar som vi inte sett sedan mars då mamma blev sjuk.
Herregud vad underbart att träffa dem igen. Tårarna rann och jag har nog aldrig någonsin kramat mina föräldrar och uppskattat att bara hålla om dem som jag gjorde idag. Får tårar i ögonen bara av att skriva det..

Flisan var också överlycklig över att träffa mormor och morfar igen och satt en låång stund i mormors famn och bara kramade och klappade på henne.

Tanken på att mormor och morfar ska passa Flisan nu när Vincento kommer känns ju helt underbar tycker.. vi.. för att inte tala om Flisan som nästan verkade vilja flytta hem till mormor och morfar bumso pronto!
Men sådana gosar som de är mot henne alltid och dessutom med en gigantisk pool med en flytande båt/plaskpool i.. herregud kan det bli bättre?

Det stretar

i magen och spänner och drar åt alla håll och kanter idag. Men don't get your hopes up.. det är INTE förlossningen som är på G.
Mådde katastrofdåligt i bilen på väg till Tirups örtagård ikväll. Det var millisekunder från att M fick stanna mitt på motorvägen för att jag inte skulle kräkas i bilen. Tror det är värmen som gör mig helt knäsvag just nu. Men kan ju inte låta bli att låta bli att gilla värmen samtidigt som jag verkligen inte tål den just nu. Är så känslig för att bli för varm och dricker jag inte tillräckligt blir jag helsnurrig genast.
Trycket bak mot ryggen har iallafall kommit och gått hela dagen (precis som igår) så även om jag är övertygad om att det kommer dröja ytterligare minst en vecka så tror jag ändå att lillebror är lika fed up med att ligga i magen som jag är på att ha kvar honom där.

Oj, får man lov att skriva så..? Att man är fed up..? Hmm.. men det är faktiskt just precis så det känns just nu. Herregud det är en HEL vecka kvar tills han ska komma ut och ändå är jag så otåååålig redan!
Vill ju ha honom här att gosa med och inte alls kvar i magen längre; stretandes och bufflandes och görandes sin väna moder helt knäsvag av yrsel, förvärkar, molvärk i ryggen och tokspyfärdig på motorvägen.

Sådärja.. där fick jag allt gnälla av mig lite.
Men..
Lillebror kom ut NU!!

Det finns..

fördelar och nackdelar att vara i vecka 40 (idag) i juni..
Fördelen är att det inte är i juli och att det redan varit varmt i en månad..
Nackdelen är att det inte är maj och tar en månad tills det är varmt..

logiskt va?

Strök planen att åka till Fokets park idag med anledning av snurrighet i huvudet och svårt att andas lite då och då. Kändes inte så lockande att sitta i en smällfull varm park då och åka karusell eller titta på teater i gassande sol.
Näe.. det får vänta.. ända tills imorrn om det är liiite svalare då!

sommar..

Mamma.. kan vi inte ta fram poolen...

Jamen kom igen nu då lillbrorsan 97.1% färdigjäst...

Idag fick M stanna bilen på en busshållsplats mitt på landsvägen.. Varför? Jo för att jag kunde känna en tydlig tå som petade ut mitt på magen!
Han kände.. blev nästan lika faschinerad som jag.. och sen åkte vi vidare :) Blivande storsyrran slet genast av sig skossorna och visade stolt upp sina spretande tår som vi fick stanna och beundra vid nästa busskur..

Ja så är livet i familjen Schön lite knasigt men med ganska mycket löv in the air!

Men så kom igen nu lillbrorsan.. trilla ut nu i veckan du är ju näst intill färdigjäst :)
Trelleborg t/r och bebismys

dagen i bilder.. riskerar att somna mitt i texten om jag skriver mer ikväll känner jag :)

Lillkotten i Trelleborg väntar på fika..Ååå vilken TID det tar!!
Kanske kan låna lite fika från bordet brevid?Paus med tjockismamma som blev trött av ett litet helvarv på IKEA efter Trelleborgsturen..
Ganska vig.. kan vi åka hem och sätta upp min nya sandlåda nu??
Ny bilpotta måste helt enkelt testas redan halvvägs till Bauhaus där vi skulle köpa sandlådesand!
Mamma trodde det var falskt alarm men NOPE!Efter middagen hemma kom nyblivna storsyrran Tuvanduvan och hälsade påHon hade med sig 2 dagar gamla lillbrorsan (som var ganska ointressant tyckte jag..)
Han sov HELA tiden!
Pappa som fällde träd i trädgården kunde inte låta bli att komma och titta på trista bebisen. Mamma var helt fötrollad av Tuvans mammas berättelse om när bebisen kom ut.. konstigt.. Som tur var kunde pappa hjälpa mig och Tuvan att busa lite!
När Tuvan gick hem för att äta kvällsmat blev det ÄNTLIGEN dags att leka i nya sandlådan!
Mamma tog nästan över..
Som avslutning på kvällen blev det de nybakade bullarna från imorse och sedan glass framför Lotta på BråkmakargatanNattinatti!

Just nu i det Schönska hemmet.. bullbak!

Återstår att se om vi får äta innan lillkotten får psykbryt av saknad till sin sparkcykel. Hon står just nu med näsan tryckt mot rutan och skriker "dääääär mamma DÄÄÄÄR ÄR DEN!!"

lycka!

så himlans glad att jag har så helgoa vänner som vill ställa upp och passa lillfisen när Vinnisen ska komma. Känns så jedrans gott i hjärtat att veta att det finns backupplaner om mamma inte skulle orka!
TACK! Ingen nämnd ingen glömd!

Idag fick vi tillbaks den snälla lillkotten efter två dagars stentrotsande. Lillfisan var på förskolan imorse några timmar och när jag hämtade henne var det min goaste lilla gummsegos som var tillbaka. Efter hemkomsten åt vi lunch ihopa och bara hade sådär underbart mysigt som man kan ha på tu man hand en ledig onsdag.
Efter överläggning efter maten bestämdes att en styck sparkcykel skulle inhandlas efter bocciaspel och plantering på gräsmattan. Väl klara blev det glassätning och lekplatshäng i solen på gården med världens mest sällskapliga katt.
Flisan sov middag i bilen och vi handlade sen ett gäng blomsterträd till framsidans plantering. Hämtade M efter shoppingen och åkte och köpte sparkcykeln som Flisan blev sjukt överlycklig åt. Blå skulle den vara.. det var grundkravet från lillkotten och minsann om vi inte hittade en görbra stabil trehjulingsspark!
Faktum är att hon blev så pass överlycklig att hon insisterade på att genast bege sig hem till kompis Noah på granngården och visa underverket. Så.. sagt och gjort efter maten trillade vi hem till granngården där vi blev fast några myspysiga timmar.
Nu står frukostbullarna på jäsning i kylen och jag är slappare än slappast.. gud vad jag är trött.. verkligen dags att sova.. BUMS!
Natti.. bild på det blåa underverket utlovas imorgon!
RSS 2.0