AHA!

Googlat vidare och hittat detta:
Symtom vattenkoppor:
Först känner sig barnet allmänt sjukt. Det blir hängigt, kan ha feber, lite snuva och ibland ont i huvudet.
Funderar om det inte ändå är vattenkopporna som gör Vincent sjuk. Jag frågade honom imorse om han hade ont i halsen eftersom han inte ville äta och eftersom jag har ont i halsen. Självklart svarade han "ajaj" och tog sig för halsen.
Hellooo Einstein.. trodde det var en del i ditt jobb att inte ställa ledande frågor..
Misstänker även att kräkningarna är början nu när sjukdomen sätter igång. Hittade även några misstänkta prickar på Vinnepinnen nu när vi badade efter illamåendeincidenten. Han har feber och ser rejält sliten ut ikväll. Äta har ju varit det sista han velat idag.
Får se hur det utvecklar sig imorgon. Isåfall borde prickarna komma då ordentligt. Flisan blev helknasig dagen innan prickarna kom. Vincent har varit.. "helknasig" nu i två dagar.. Vet inte om jag hoppas eller inte. Kanske gör jag det ändå.. Kom igen nu vattenkoppsrackare, jag är redo!
 
Var tvungen att smygta några bilder efter illamåendeincidenten då barnen placerades framför en film vi lånade ikväll på biblioteket i Limhamn. Flisan var nog orolig för Vincent för plötsligt kasade hon ner från stolen och gick fram och strök honom kärleksfullt över kinden. Efter det gick hon och hämtade hans kanin så han skulle må lite bättre. Vincent blev jätteglad och mitt hjärnta smälte. Fina, fina barn..

 
 

försöker tänka..

på hur mysigt vi hade under tiden vi byggde kojan i förmiddags..
 
 
hjälper till att glömma tvätthavet som just nu intagit balkongen..

nej..

inte det också..
Nu kaskadkräkte Vincent ner mig, sängen, vardagsrummet och badrummet..
Kan man krypa in i ett hörn och gömma sig under ett täcke och vakna när allt är över..?

Det vi hittat på idag..

vilat..
 
 
bakat Feliciapizza
 
 
 
och bakat finfina kanellängder
 
 
 

Men mamma du måste ju visa här också..

stolta PrickFlisan

bad mig att föreviga prickarna idag.. Läppen ser lite plutig ut eftersom hon nu fått inne i munnen också..

 
men himla tur att hon inte har fler! Mest har hon nu på ryggen i ansiktet är det inte alls så farlig och hon tar det verkligen bra..

hahaha NÄE!

ok.. Flisan vaknade nu och gissa vem som också blivit förkyld??
jepps rätt gissat.. tre Schönisar down med förkylning nu! Trodde knappt att det var möjligt att bli förkyld och ha vattenkoppor samtidigt. Flisan har verkligen talang ;) glad är hon iallafall. Lät helt stolt när hon berättade. "Lyssna mamma, min näsa är helt stopp! Lyssna här!!" Varpå hon drog in luft genom näsan allt vad hon kunde och visade hur det väste stopp.. Nya prickar hade hon också fått den lilla stackaren.
jaja.. man kan verkligen fnissa åt det nu :))

kanske årets utmaning

pågår just nu.. nämligen:

Att förbli en trygg, stabil, glad och tålamodsrik moder under tiden:
1. Jag själv har feber, förbaskat ont i halsen och snuvig.
2. Flisan har fått en miljon kliande prickar, feber och är så ledsen så ledsen.
3. Vincent har hög feber, snuva och halsont (han vill inte äta och tar sig på halsen och säger ajaj).
tja.. och ingen sover just nu givetvis.. allra minst jag..

Alla som vill skicka blommor, tårtogram eller varför inte lite champagne för att pigga upp.. Varsågoda! ;)
Har en nära vän som nyligen drabbades av två barn under fyra med vattenkoppor samtidigt. Som tur var kunde hennes fantastiska bonusföräldrar komma och hjälpa henne nästan en hel vecka.. Vilken guldgruva det hade varit att få lite hjälp.. Men jag fixat det galat för jag är Suuupermuuum!! *hehe* not..
Jag försöker verkligen se dethär med ett leende på läpparna. Vilka är oddsen att man plötsligt ska få det såhär? Allt på en gång.. Jag är till och med så hemsk att jag önskar min stackars make sjuk för tillfället för en extra hjälpande hand under dagen hade inte skadat. Vincent testade verkligen oss igår.. M såg helt chockad ut när han kom hem och möttes av en "ny" Vincent. Han var så arg så det pyste ur öronen på honom. Allt var tok och han verkligen skrek arg-skrik för det mesta.. och det mesta verkade dessvärre gå honom emot. Vincent är ju annars världens goaste och gladaste unge så det var en helt ny sida av honom som visade sig. Stackaren..
Idag skulle vi egentligen åkt till Lomma på fikamys om barnen orkat. Men tyvärr blir det inget. Dels är Vincent helkass och dels råkade även Fästisarna bli rejält krassliga över natten. Undrar just om det inte är värsta bacillperioden just nu?
Nixpix nu ska jag pigga upp oss med att baka lite bullar. Flisan sover fortfarande efter en ledsen morgonkvist. Hoppas att hon får sova lite till för det unnar jag henne verkligen!

Duktiga Flisan!

Tog sin medicin ikväll mutad med en zoo efter varje liten klunk. Väntade med bävan och lite spänning på biverkningarna som kunde bli speedo eller trötthet. Märkte ingenting!
Kanske lite fnissigare än vanligt men det kan också bero på att hon verkligen gillar att ha fått vattenkoppor. Visar så stolt upp alla nya och känner sig nog ganska mycket äldre än Vincent just nu! Tur att hon fick först..
Har lusläst nätet om koppinfo och fått några bra tips som vi ska försöka följa till punkt och pricka. Bada kopporna och tvåla in ordentligt för att förhindra att bakterier kommer in när hon kliar sig. Puffa in henne i vad som mest kan liknas vid hårskum.. en "skum" (hahaaa jag ÄR för rolig..) medicin som ska puffas på överallt där det finns koppor.
Flisan tittade förskräckt på flaskan när jag började puffa ut skummet. Såg ut som att hon vilket ögonblick som helst skulle lägga benen på ryggen och kuta iväg. Så jag kom på att hon måste ju bli torr efter varje smörjning och hoppa och flaxa som en fåget.
Eh.. ja just det.. det var kul!
Jisses som hon studsade runt och flaxade.. skrattade så hon tjöt. Sen däckade hon ganska bra i sängen innan jag läste den obligatoriska godnattsagan.
Har daltat ganska ordentligt med Flisan idag och jag tror att det är därför också som hon njuter som hon gör av kopporna. Hon har ingen aptit och får all sin favoritmat. Dessutom så fick hon (håll i hatten) äta fyra bitar zoo-godis i badkaret om hon var duktig och lät mig tvåla in henne noga. Det fick jag och i ärlighetens namn tyckte hon ju inte alls att det var speciellt plågsamt. Myspys med mamma i badrummet utan Vincent.. kan det bli bättre?
Ikväll känner jag hur min nos och hals tjockar på. Skönt tänker jag för då är jag frisk till helgen. Och denna helgen längtar jag verkligen efter! Inget jobb för första gången på tre veckor för någon av oss. Bara avkoppling och mys med familjen. Håll nu tummarna att kopporna lugnar ner sig bara.

Rundtur 1

 

Rundtur 2

 

Huskoll dag 2

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Någon vaknade på rätt sida :)

Flisan har sminkkurs

 

Vincent är ute och fingår med larven och handväskan..

 
 
 
 

Flisan utbildar lillebror

 

sen mysfrukost

 

Vilken natt..

Inleddes strax efter inlägget igår med att jag började känna mig skum. Mellan 23 och ca 02 hade jag snitslad bana mellan soffan och toan. Somnade helt slut efter två på soffan.
(är absolut inte magsjuk utan drabbades igår av den totala dumhet som drabbar mig någon gång varje år. Detta då jag helt idiotiskt väljer att äta en av de två saker som jag absolut inte tål.. Igår en hel halv paprika på jobbets kvällsfika med grönsaker.. Den bara låg där och såg så underbart röd och god ut.. Mitt eget fel alltså.. högmod de luxe.. Allergin har ju Såklart vuxit bort tänkte jag.. eh.. NÄ!)
Vaknade klockan fyra och gick in och lade mig hos barnen. En stund senare vaknar pricklisa av att det kliiiar. Får henne till slut att somna om genom att hon liksom får ligga lite ovanpå mig.
06.13 hörs det från spjälsängen:
"Mamma, mamma, mamma, mammaaaa!"
Går i dvala upp och lägger Vincent brevid mig. Hinner tänka.. ganska mysigt att ha båda knoppisarna så nära och bara känna hur varma och goa de är.. Men så börjar det..
"Mammas kudde!" Säger Vincent stolt.
"Mammas täcke"
"Mammas säng"
"Felicia!!, liiissaa,liisaa!"
"Feliiiiciiiaaas fot!" varpå han drar ett rejält tag i hennes fot och skrattar.
Felicisa vaknar av bullret och den omilda behandlingen, muttrar för sig själv och lägger sig vid fotändan av sängen så långt bort hon kan komma.
Vincent fortsätter.. han har nu hittat sakerna från igårkväll.
"Nalle, Vincents nalle, Flisa nalle!" Mycket lycklig..
"Mamma BOK! Mamma läsa bok!"
jisses.. vad göra.. överväger att lägga en stor kudde över huvudet och låtsas att jag inte hör. Alternativt ligger det en mycket ilsk känsla och gnager, ett behov av att vilja skälla ut honom samtidigt som jag givetvis inte skulle kunna göra det någonsin.. Förbaskade unge.. han gör ju ALDRIG såhär.. varför just nu?! Klockan är sex!
Tar ett bestämt tag om hans mage och tvingar honom intill mig. Han följer glatt med. Ligger så tills jag tror att han somnar och jag också somnar. Vincent bökar bort och lägger sig själv. Tio minuter går (tror jag)
MAMMAAAA!!
Drar hon lätt panikslagen intill mig igen. Måste ju få sova lite till.. Vincent myser.. vi somnar om en liten stund till.. pust..
 
Stolt Flisa har fått några få prickar i ansiktet
 
 

Men VILKEN dag!!

Vårt hus kom till alldeles sådär mitt framför våra ögon. Jag hade trott att jag skulle gråta, bli rörd som jag brukar bli. Men jag kunde inte. Det var för mycket känslor och alldeles för stort att ta in känslan på en gång.. Att det är VÅRT hus!
Så jag måste helt enkelt köra dit imorgon igen och kika.. Helst hade jag nog behövt få vara alldeles ensam. Gå runt och känna in. sniffa lite, känna försiktigt på träet, på dörren.. knacka på rutorna.. Känna att det är på riktigt!
Ska bli fantastiskt att se imorgon!
Knasigt var även att Flisan idag fick vattenkoppor mitt i allt. Mormor och morfar var kraftigt försenade från Kristianstad och när de kom stod jag med BVC i luren för att få recept på Tavergyl i god tid. Vill INTE stå utan om det blir överjekligt med prickarna. Så när jag lagt på luren flög jag bokstavligt iväg till jobbet. Och nu ikväll när jag kom hem. Ja då möttes jag av en prickigare Flisa men två helt övertosslyckliga ungar. De måste ha haft en fabulös dag utan sin mamma helt enkelt. Jag hade en fabulöst trevlig dag på mitt jobb.. Härligt att känna att man verkligen gör skillnad i några människors liv. Hittat tillbaka till känslan nu varför jag gör det jag gör. Härligt och fantastiskt motiverande..
Jamen bilder.. ja bilder måste ni ju få. Vilka ska jag välja..
Får blir några stycken helt enkelt och bättre kommer imorgon. Det lovar jag!
Nu ska jag leta bilder och äta lite kvällsfika i min ensamhet. Resten av familjen sover som vanligt..

Ibland kan man bara inte sålla.. ni får MÅNGA bilder..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Som ett rött oöppnat paket..

stod de där ikväll.. husdelarna..
 

Lite som väldigt utdragen en förlossning

fast utan aj..
Man vet inte riktigt hur den kommer se ut husbebisen.. bara att den kommer ta tid att bli färdig och ta en sjuhelsikes massa energi från sina föräldrar..
Jag är nervös.. imorgon kommer äntligen vår husbebis!

Semester?

Min hjärna har gått på semester.. Martins också.. Imorgon kommer vårt hus och vi borde vara skärpta som bara tusan. det är vi inte. Vi sover dåligt och har svårt att sortera och sålla väsentliga och mindre väsentliga tankar och funderingar i våra små proppfulla hushjärnor.
Fick precis tuppjuck när jag ringde och frågade om snö i grunden, vilket ligger på oss att ta bort om det är för mycket. Men vad är för mycket..? Älvsbyhus säljare kunde inte svara.. Pratade med servicekontoret och läste mellan raderna att vi måste ut ikväll och skotta. Imorgon går det inte om vi inte är där fem imorgon bitti. Byggjobbarna kommer tidigt med sina kranar och då vill de absolut inte ha någon som vimsar runt med en liten skyffel i grunden.
Men, sa tantan ni har ju markplatsen också att lägga ut..
Va??
Ja, det ligger ju på er att lägga ut åldersbeständig markplast.
Eh.. va..
Ja om det inte ingår i ert avtal såklart.
Men det har väl er säljare berättat för er?
Nä..
Ringde Älvsbyhus bums för att fråga. Inget svar..
Säkert SÄKERT inget att oroa sig för. men oroa mig är jag bra på just för tillfället så det är just precis vad jag gör.
Tur att vi får besök i eftermiddag. Hela familjen Sparris och Ullisgullis och co. kommer på fika. Här ser ut som kaos hemma och jag kan bara inte förmå mig att städa.
Hjärnan kokar.
Har bakat foccacia och förberett kvällsmat.. det var vad jag fixade idag. Ja och pannkakor till frukost till mig och Vinnepinnen. Nu är liksom orken slut. Vill bara att tiden ska gå och att den nervösa geggamojja som intagit min hjärna ska försvinna.
Imorgon är dagen D.
Ojojoj så stort..
Jobbet gick bra såklart igår och det var så kul att komma tillbaka på arbetsplats två där jag frilansar. Mycket hade hänt sedan sist men de fina arbetskollegorna var desamma. Tur det.. jag trivs!
Nix nu blir det lite lunch under tiden Vincent sover middag sen blir det iväg och hämta Flisan.

tröst

ringde fru Sparris som ju också har ett Älvsbyhus och frågade om tiden för att sätta upp huset. Vid lunch uppgav fru Sparris att samtliga väggar är uppe. Taket under eftermiddagen.
Vilken tröst det gav!! Taket struntar jag nästan lite i.. det viktiga är väggarna.
Hinner vi bara se det så kan jag åka till jobbet på tisdag med frid i hjärtat!

Nu blir det favorit i repris..

Milkshake i de nya (puss)muggarna ♥
 

Ibland blir det inte som man tänkt sig

och även om man verkligen inte vill så får man stå ut att leva med känslan av besvikelse i magen. Nu på tisdag blir tyvärr en sådan dag. Dagen när hela vårt hus kommer att byggas. Alla väggar sätts på plats, både inom- och utomhus och taket på toppen. En helt fantastisk dag. Vi har såklart längtat som galningar båda jag och M. Längtat efter att stå bredvid och kunna följa varenda liten del av bygget på nära håll. Filma och ha att visa för barn och barnbarn i framtiden. Drömmar som växt sig så starka att det nästan känts som om vi redan varit där.
Men så går det plötsligt inte som man tänkt. M får problem med sin ledighet och får först inte ledigt alls. Sedan efter att tusen tårar trillat på hans hustru, ledigt halva dagen.
Jag blir ledsen och besviken och reagerar som ett tjurigt barn. Med klump i halsen tackar jag själv ja till jobb mellan 13-22.
och där är vi nnu..
Nu får vi följa halva bygget på film som förhoppningsvis barnpassarna kan ta under eftermiddagen. Det känns så ofantligt ledset och som en enorm besvikelse.
Måste vara ärlig och säga att jag inte vet om jag gjort rätt. Kanske borde jag stannat hemma och kunnat följa hela bygget på nära håll. Men känslan av den totala tomhet och ensamhet att stå där själv med barnen kändes inte alls lockande.
Tror att det gör mest ont just nu och att den värsta sorgen kommer lägga sig under helgen. Måste försöka tänka positivt. Kanske hinner vi se det mesta iallafall.. det är i vart fall vad jag hoppas på..
Nu ska här frossas i nybakade cantuccini som väntar i ugnen. Det kanske ger lite plåster på såren..
 
Cantuccini på g..
 


närmar sig..
 
 
slickar såren på soffan ikväll..
 
 
var iväg och tröstshoppade lite leksaker till barnen idag.. Vincent fick ett tåg på halva REA-priset..
hmm.. gissa hur bra det funkade.. fast han är jättenöjd ändå!
 
 
Flisan fick pärlplattor..
fast här har hon däckat i bilen på vägen hem och sover som en sten!
 

Milkshakedags

 

lycka är en alldeles egen "Leeoon-mugg"

 

studsmatta!

 

Boll-lover

 

Leos-succé!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Att finna styrka i svagheten

Genom alla år hemma, jobbande gravid, och som föräldraledig har det ju hänt att man träffat på en och annan mamma på vägen. Timvis av mammakunskap har jag gått igenom och delat erfarenheter som både väckt tårar och så ofantligt många skratt. Nu under tiden som jag stod över disken efter lunchen började jag fundera över vad jag lärt mig. Den kunskap som nog betytt mest för mig och som jag verkligen tagit med mig mest på resan är nog en kunskap om hur det är att vara människa och medmänniska. Som mamma har jag och många ed mig erfarit att vi blivit så mycket mer sårbara. En kunskap som jag många gånger diskuterat med vänner är vikten av att ge och ta och hur mycket det finns att få tillbaka om man väljer att dela med sig av sina framgångar och svagheter..
Det finns så många starka och fina mammor där ute som går runt med ett gnagande ständigt återkommande dåligt samvete. Mig inkluderat. Om det inte är för att man inte är tillräckligt stimulerande genemot sitt/sina barn, tillräckligt kärleksfull, tillräckligt rättvis, tillräckligt full av tålamod så är det det där dåliga samvetet när man bara inte orkar ge det som barnet vill ha.
"Snälla mamma läs för mig, snälla mamma rita med mig.."
Det finns stunder där man helt enkelt inte orkar eller sätter sig ner motvilligt och ritar och humöret och glädjen helt enkelt inte finns där. Eller när trotsen kommer fram hos barnet och man knappt känner igen dem.. eller sig själv.. för en stund. Det är sådana stunder som är så viktiga att dela. Att inte gå där med sitt gnagande dåliga samvete som tär. Ett hjärnspöke om dåligt föräldraskap är vad det är. Oftast.. för ingen är ju perfekt och visst gör man allt som oftast fel. OCH rätt. Men de där korta stunderna av total känsla av värdelöshet är ju för det mesta är det just "hjärnspöken". En illusion om att man måste vara perfekt som förälder. Att man alltid måste ha orken, tålamodet..
Vi måste finnas där för varandra som föräldrar och vänner, stötta och lyfta varandra när de där stunderna kommer. Vara ärliga och erkänna för varandra att det inte alltid är lätt att vara mamma/pappa. Genom att dela med oss och lyfta varandra i svåra stunder ger vi även energi och ork att känna styrka, lust och hopp som smittar över till oss själva och våra barn.
Tja.. det var nog bara det jag ville säga.. och tack fina vänner som finns runt omkring mig och lyfter mig när det behövs.
Ingen nämnd och ingen glömt.. tack!

Följande utveckling har nu ägt rum

  1. Hamburgare, stekt potatis och brunsås står klart på spisen på avsvalning.
  2. Vincent ropade mamma för full hals tills jag insåg att någon sömnutveckling ej skulle ske..
  3. Vincent och Flisen har, vilt skrikande, jagat sin mamma runt i hela lägenheten i hopp om att kunna dra ner dennes byxor..
 
 

Tålamod och "gnäll"

Borde man ibland ha mycket, mycket mer.. Idag har verkligen mitt testats till bristningsgränsen. För första gången någonsin inte av Flisan utan av hennes bedårande lillebror.
Dagen idag började med att han absolut inte ville äta frukost och kastade mat och dricka på golvet. Fortsatte med att han inte ville byta blöja, att han inte ville ta ut nappen, att jag inte fick dammsuga, att han inte ville sitta själv, att han inte ville sitta i famnen, att han absolut ville ha dricka, att han absolut INTE ville ha dricka, att jag inte fick klippa Flisans naglar, att jag absolut måste klippa hans naglar, att han bröt ihopa på golvet när han inte fick ha nagelsaxen och klippa sina naglar själv, att det kom alldeles för mycket snor när han blev arg och att han inte fick bort det, att jag inte fick ta bort det, att jag skulle läsa bok för honom, att jag absolut inte skulle läsa den bok han valt för honom, att jag skulle hämta ny bok, att vi skulle läsa "annan ANNAN" bok..
Till slut var mitt tålamod SLUT!
Tokslut.
Orkade inte med hans grinepottefasorner och humöret sjönk till golvnivå på nolltid. Var tvungen att gå ut och ställa mig i köket och räkna till 20. Då blev han hysteriskt arg över att jag gick ut från rummet.
Satte honom i vagnen nu. Vet inte om det kommer att fungera men det kändes som att han var bottentrött och behövde vila även om klockan knappt ens är elva. Stackars Fliselisan går runt och ser lite smått bekymrad ut över vad det är med Vincent. Hon är så attans söt och försöker komma emd förklaringar på vad det är. TRösta honom när jag tröstar och klappa honom lite och säga "såååå jaa det är inte så farligt".
Får väl se vad som händer med humöret idag. hade varit skönt att ha facit. Vincent sitter och gullepratar nu i vagnen och tänker nog inte somna. Ska försöka ge honom lunch redan nu så får vi se om det hjälper med lite mat. Kanske kanske vill han äta nu.
Usch vem har sagt att det är lätt att alltid vara mamma..

Hmm

Mysko.. Vincent vägrade äta frukost imorse. Ville absolut inte lämna nappen. Kan bero på att han var uppe länge igårkväll när vi hade kalas men jag är ändå lite oroad över att det kan vara något annat. Direkt när han vaknade sade han "snuvig" och sen frustade han likt en tokig bäver..
Hoppas inte..
Blir tidig lunch idag och klockan 13 ska vi träffa fästisarna på Leos lekland och busa loss. Ska bli.. spännande.. Jag har inbillat mig att lekland inte är något för mig. Har bara varit på ett med mina egna barn en gång. När Flisan var ett år precis var vi där med vera. Som ganska nybliven mamma såg jag faror i allt och följde med Flisans varenda steg vilket var ganska jobbigt. Hmm.. ska bli spännande att se hur det känns idag! Kanske har jag blivit värsta mest erfarna mamman. nu och är stencool. *hehe*
Nu får det nog bli mer kaffe här!

Sparriskalas!!

Hipp hipp HURRA! Idag är ingen vanlig dag utan Jennys födelsedag!!

 
 
Shoppingen på Emporia före maten med bara minsarna.. *lyckosuck*
Maten blev... to die for..
tårtan var fabulöst FIN och god..
Men kanske viktigast av allt.. både barnen och vi hade en fantastiskt mysig kväll.
Kändes nästan som om jag hade fördelsedag själv!
 

Månstorps förskola

klicka på bilden så kommer ni dit!
 
(vi bor 421 meter från förskolan..)

11.30 bilden

Euphoooria!
 
 
tänk vad allt kan lösa sig ibland..
 
 
Barnen har fått plats på rätt förskola vid rätt tid. Inskolningen kommer ske precis då vi önskat och bara ta tre dagar! Försäkringskassan.. är en historia för sig.. men mina dagar räcker galant och minsann om jag inte har 42 semesterdagar att ta ut! Jobb har jag också fått. Ska dela på en kollegas umgängestider dvs 2-3 dagar i veckan vilket innebär att det blir 1-2 fasta dagars kvällsarbete varje vecka nu från och med mars månad. hade bara inte kunnat bli bättre. Dessutom kommer jag veta tiderna jag skall jobba i god tid. Så skönt! Många utropstecken där..

10.34 Disco!

 
 

10.30

Upptäcker, under tiden jag klär mig och tar fram kläder till Vincent, att han hittat pappas skor i garderoben..
 

Klockan tio-bilden!

nummer 398 i försäkringskassans kö.. trycker in mitt mobilnummer för att de ska ringa upp och får meddelande "ogiltigt nummer" du står kvar i kö.. beräknad kötid 29 minuter. Tjenare..
 
tur man har markservicen fixad.. Vincent plockar undan syrrans kläder på golvet..
 

Men herrejisses

Vilket sömnbehov jag har just nu. Tycker var och varannan bild på mig den senaste veckan är i liggposition?! Inatt har jag sovit (hållihatten) NIO timmar.. bytte säng med maken i halvlek men somnade om direkt. Så ljuvligt skönt att sova bara just nu.
Sen gick jag upp och slog mannangrynen i kaffet.. och undrade varför inte gröten tjocknade..
Om jag skäms.. nja nä.. jag hade inte fått ut mina dubbla espresso i blodet ännu och då är min funktion inte vad den borde ;)

Idag blir det rejs en bild i timman!

Här är klockan niobilden:

ack så nyvakna.. och en botox i den pannan hade gjort susen *hehe*
 

Besök..

som vi verkligen bara älskar...
 

Vaknade av att det blixtrade..

och där stod Flisan och tog kort på mig och Vincent som somnat på soffan efter kvällsmaten..
 
 
 
en halvtimma tidigare såg det ut såhär.
 
Mätt och trött mamma iklädd högröda kinder och med tre mycket intensiva dagar i bagaget blir omstoppad av sin fyraåring.. Först kånkade hon ut ett täcke och stoppade om mig och därefter kom hon med kuddar. "Sååjaja, så ligger du så bra så" sade hon så lillegammalt som bara min Flisa kan. Klappade mig på kinden och fortsatte "Mamma jag älskar dig.. så mycket så mycket" varpå hon överöste mig med mysiga pussar..
 
 
fem minuter senare anslöt en varm mysig ettochetthalvtåring soffkalaset och the rest is history..
 

Jag tycker om att bestämma!

Men ibland (ja faktiskt!) lämnar jag över ordet till min make. Det där med Kastrupsgrejjen får bli en sådan sak. Varför kanske ni undrar.. Jomenja.. jag kan bli så himskans velig på sådana härade saker som egentligen inte spelar så attans stor roll..
Köra över och parkera=dyrt, ta taxi och tåg över.. inte lika dyrt.. men förbaskat jobbigt klockan fem på morgonen. Men om maken nu tycker att parkeringen och resan över sundet med bil blir för dyr. so.. be it.. Han får bestämma. I rest my case.
Jag har ju fått igenom hela resegrejjen och tje.. några små ändringar.. från Polenbåt till Pragflyg till Bukarestflyg till Romflyg tillbaka till Pragflyg och slutligen ISTANBUL!
So well han får väl bestämma nåt helt enkelt ;)
*hehe*

Farfar kom

precis som han skulle i tid idag. Som ett livs levande solsken! Man blir bara helt lycklig över att se min svärfar. Finare får man baske mig leta efter. Han sken som en strålande sol hela vägen från ytterdörren, hela lunchen och vägen ner till mitt arbete. Så fin var han att jag nästan inte kunde låta bli att ge honom en puss på kinden när han trillade in. Tänk att gilla sin svärfar så mycket..
När jag kom ut från jobbet igen hade han tyvärr redan åkt men maken var på näst intill lika gott humör. Barnen sov som stockar i bilen. Inte så förvånande efter en hel eftermiddag/kväll med farfarsbus!
Jobbet var annars attans kul idag. Min gamla praktikant var på plats, en stunds utrymme för catching up och en hel del skratt.
Pratade ihop mig med mamma ikväll om morgondagen då det är deras tur att passa minisarna när jag jobbar. Fick en stor överraskning då jag fick höra att hon och pappa bestämt sig för att hämta barnen en dag tidigare när vi ska till Turkiet.. Blev förvånad och väldigt glad. Då kan de ju inte tycka att det känns allt för belastande om de nu erbjuder sig att ta dem en hel extradag!
Nu ska jag kolla vad det kostar att köra över och parkera på Kastrup. Känns ganska lockade med tanke på att vi ska vara på plats klockan 6 på morgonen.. *huuuh*

Tomten igår

 
 
 
 
 

Vi behöver lite tid ihop jag och maken

För att må bra och för att hinna prata ihop oss innan husflytt, packning och byggen är ett faktum. När väl den resan startat kommer vi inte att hinna. Det är tyvärr bara att konstatera. Vi hinner knappt som det är idag och med ytterligare en liten bebis (husbebis pratar jag om då såklart) så kommer tiden inte att räcka till för några resor. Dessutom inser vi att vi kommer få andra prioriteringar när vi väl flyttat och någon gemensam semester blir det inte iår. Så vi bestämde oss för att göra något galet. Mitt i husbygget ska vi alltså flyga iväg tillsammans. Utan barn och utan stress. Just us and us alone..
Kanske galet. Kanske slösigt men vad vi så ända in i maggropen känner att vi behöver just nu. En paus från verkligheten och en nystart för framtiden.
och hit ska vi:
 
Istanbul
 
 
och klickar ni på bilden nedan kan ni se var vi ska bo :))
 
 

Vilodag följt av Emporiashopping..

Kan det bli bättre?! och dessutom har jag nog hittat en ny favorit bland butikerna på det stora mastodontiska Emporiat. Flisan och jag gick vilse.. och där, som en uppenbarelse i öknen, stod den plötsligt mitt framför oss.. Butiken jag letat efter och inte funnit. Normala men lite roliga kläder med annorlunda snitt och svensk design. Tjo!
Flisan och jag provade och provade och sprang ut med två nya plagg som satt bra som tusan!
Dessutom var det mycket bra service och jag fick hjälp med att hitta rätt storlek. Tydligen var designen gjord för svenska och skandinaviska mått så 36an satt som en smäck. *lycka* Kul att ha lite nytt nu när jobbet börjar rulla på som bara den. Imorgon passar farfar och på tisdag mormor och morfar. Till helgen blir det M och kidsen som blir ensamma hemma. Kul är också att det både blir nytt och gammalt jobb. Roligt med omväxling :)
Nä nu är det dags för soffhäng igen och lite goskram med mina underbara små godbitar.
 
Det bästa med Emporia är vattenfallshissen tycker Flisan
 
 
sötmums och världens gladaste sällskap
 
 
vi fastnade en god stund framför "skuggskärmarna" där man kan fånga sin egen skugga
 
 
 
 
påse från min nya favoritaffär
 
 
och detta är vad jag handlade
 
 
 
 

Gud..

så härligt..
 
 
att bara få sitta själv med en god kopp te i handen och titta ut..
 

Vet ni..

Idag skulle vi åkt och kikat på kök för att få inspiration och bli mer säkra på vilken stil vi vill ha i Västra Ingelstad. Picnickorgen var packad och rutten klar. Först ut till tomten (M har inte varit där sedan förra veckan..) vidare mot fika och därefter köksspan och veckohandling på Willys Emporia.
Men när jag väl stod där i hallen uppsnojjsad och klar med jackan på så kände jag ett enormt inre motstånd. Hela min kropp skrek:
- "Neeej, jag VILL inte!! Nej, nej neeej, rädda mig jag VILL inteee!"
Jätteskum känsla. Jag som alltid vill och har lust. Men inte idag. Jag vill bara få vara själv. Inget är tok, inget fel, inte trött, inte ovän, inte arg, inte ledsen. Jag vill bara få vara ifred!
Så jag lyssnade på min kropp. Drog av mig jackan. Pussade maken och barnen och sa:
- Hejdå älsklingar ha det så jättemysigt och kör försiktigt!
Så nu sitter jag här i min ensamhet. Snyggekläderna har åkt all världens väg, mystossorna är på och joggingbyxen. Nu är det dags för kvalitetstid på hög nivå! På med tv'n och fjärrkontrollen i högsta hugg. It's mummytime ;)
 

Det där med att kunna koppla av..

Står precis mitt uppe i lördagsmatlagningen och funderar. Lövbiffsrullarderna puttrar i sin sås, salladen är klar och pastan väntar. Funderar över hur vi har det med barnpassning.. och hur det hade kunnat vara..
För exakt tio och ett halvt år sedan flyttade jag och Martin till Malmö. Totalt ovetandes om att vi skulle stanna och inte en enda tanke på att vi flyttade tio mil ifrån våra familjer. Vi var unga, lite naiva men fruktansvärt lyckliga och nyfikna över hur vårt liv i Malmö skulle bli.
Det blev kanon.. såklart.. så säkra som vi var på att vi gjorde rätt och vi båda två trivdes som fisken i vattnet. Åren gick och vi rotade oss här.. i Malmö.. tio mil från familjen.
Först när jag blev gravid med Flisan slog det mig för första gången att vi inte bodde "hemma" längre. Hur skulle det bli med bebis när mamma inte fanns så nära som man, eller jag, hade som fantasibild...
Det blev bra, nästan helt fantastiskt. Mamma trillade in en dag i veckan, på sin lediga dag, och hälsade på. Både Flisan och jag älskade det och Flisan och mamma fick en helt fantastisk kontakt.
Sen kom en ny period. Flisan på förskola och ny bebis i magen. Går inte in på mammas sjukdom..
Nu är vi ytterligare ett steg på vägen och en ny epok har inträtt. Behov av avlastning-epoken.. Behov att att få vara själva som par för att bibehålla kärleken mitt i småbarnslivet.
Och tänk så jobbigt det hade kunnat vara.. så fruktansvärt tungt.. Tio mil ifrån familjen. Om man inte haft föräldrar som nu kommer ner varannan veckan och hälsar på. Ger lite skratt och avlastning mitt i kaoset. Som inte drar sig för att ligga på en skumpig bäddsoffa.. eller luftmadrass.. för den delen.. när vi fortfarande bodde på Bulltofta. Inte nog med det så fick de till och med köpa sig en egen luftmadrass att sova på.
Inte ett ljud har de sagt under alla dessa år. Inte ett gnäll över att behöva köra tjugo mil varannan vecka.
Vet ni vad.. det är kärlek och trygghet det.. föräldrar som alltid finns där och ställer upp.
Hoppas att ni vet hur mycket ni betyder för oss mamma och pappa!
 
Mamma shakar loss förra myskvällen vi hade tillsammans..
 
 
Är så stolt!
 
 
över att ha så mysiga föräldrar..
 

Det där med att kunna koppla av..

En helt ljuvlig lördag!

Finaste barnen i mormors underbara stickverk!
 
 
 
Flisan och jag handlar lite leksaker; spis och TRUMSET! (behövs i vår leksakstomma lägenhet!)
 
 
Sagolekplatsen och äntligen gunga!
 
 
 
 
fast han var ju ganska nyvaken så väl inne på biblioteket kände en liten Vinceprins hur sömnig han var..
 
 
Äntligen stora biblan!
 
 
 
 
 
Hoppa upp, UPP tiger!
 
 
och ner..
 
 
fy vad kul vi har :)
 
 
och är man pussugen så är man
 
 
Flisan har blivit så stor..
 
 
och ansvarstagande!
 
 
Vincent ser ut att planera nästa upptåg
 
 
mysigt att läsa för lillebror
 
 
 
 
värt en liten applåd!
 
 

DAGENS HJÄLTAR!!!

Är utan tvekan..

MORMOR OCH MORFAR

som ALLTID ställer upp och som ger mig och min blöte vante till make möjlighet att åka iväg på en romantisk weekend, utan kids, 22-24 februari.
Från botten av mitt hjärta TACK!! Jag älskar er!!

I fem dagar

har vi nu försökt att boka en romantisk weekend bara för mig och M.
Varje kväll, ja varenda, har något strulat. Om det inte varit internet, som just den kvällen för första gången på en och en halv månad inte fungerat, så har det varit en alldeles för sen och trevlig kväll hos sparrisarna. Eller.. alldeles för sena jobbkvällar för M's del som då i stort sett kommit hem för att natta barnen. Tja och sedan igårkväll kände jag ett litet skrikande behov av en timmas ensamtid och flög jag iväg med Josefine,
Men ikväll.. ikväll skulle vi boka.. Poppisarna var poppade, chokladkartongen laddad.. ja ALLT var redo!
Vi valde och valde och valde till slut ett finfint fyrstjrärnigt hotel som inspirerade till pusskalas för hela familjen *lycka* Äntligen var vi klara!
Men just då.. ja precis just då så lade internet ner på bokningssidan och ingenting gick att boka.
Klump-i-halsen, fuktig nos och allmän i-landspanik utbröt.
Vad var detta?? Varför kan vi inte boka nu när vi är mitt i makaroniland och känner ett extra behov av en liten helg för oss själva jag och maken.
Vi var ju redan där vilt "efterbokningenpussandes"..
Får göra ett nytt försök imorgon helt enkelt. kanske är vi fredagströtta båda två som gör att det just nu känns lite extra motigt.. Men vi hade nog verkligen sett fram emot att få allt bokat och klart ikväll..
En knuff och puss i rätt riktning liksom..

Wohooo

Idag blir det ner till jobbet om en stund med Vinceprinsen. Har som vanligt planerat hans ät och sovklocka i detaj och håller nu tummarna att allt ska funkilera som jag bestämt. Höhö.. Vad tror ni?
Min erfarenhet säger mig att det vanligtvis går åt skogen när jag planerar såhär. Nu kom posten och smack ner i brevlådan och för en fem minuter sedan ringde fina ovetande mormor och jag kunde inte hitta telefonen. Som sagt.. jag undrar hur detta ska gå!
Men det är bara att gilla läget och säga som jag brukar i dessa stunder. Det blir aldrig som man tänkt sig.. men bra ändå! Nu ska jag googla ortoped till Martin som haltar som aldrig förr. Stackars M.. kanske skulle heala sig lite till!

Duktiga, duktiga ungar!

Vincent klarade sig briljant och hade uppnått en vikt av 11,120 kg och en längd på 81,5 cm. Vid samma ålder (har kikat i Flisans bok) vägde Flisan 10,200 och var 80 cm lång.
Vincent följer sin kurva finfint och var helt tokexalterad över att få göra alla övningarna idag. När han skulle peka ut sina kroppsdelar slängde han handen på rätt ställe så att doktorn började fnissa till slut och kallade på sin kollega så att hon också skulle komma och titta. Han var SÅ duktig och så fruktansvärt angelägen om att fixa ALLT de bad om på kortast möjliga tid :))
Flisan var supersyrran och hjälpte till så mycket hon bara kunde. Även hon fick en massa beröm!
Kul att man har så duktiga barn. När Vincent skulle visa att han kunde rita ritade han fint och koncentrerat sitt bludder med kritorna. Sen tittade han stolt upp på oss som tittade och sa "mask!"
Vi har läst böckerna om "Tokiga brokiga" (älskar de böckerna!) ganska mycket de senaste dagarna och Vincent älskar masken i boken. I förmiddags när vi badade satt han hur nöjd som helst och ritade maskar med sina badkritor hur länge som helst.
Något annat som Vincent gillar är att titta på sig själv, Annie och Vera på filmen jag lade ut från öppnis igår. Jag överdriver inte om han såg filmen 15 gånger igår. Så fort vi försökte säga; "nu är det sista gången" grät han hjärtskärande och vi satte igång den igen.
Han är så lycklig när han ser Vera att han riktigt sitter och hoppar på stolen och ropar "Vera, Veera" när Annie kommer i bild blir han helt vild.. "beebis Annie napp!!"
Sötmums!
Nix nu är det strax sovdags känns det som. Tjejkvällen i Kävlinge blev inställd ikväll eftersom en sparris fått vattenkoppor. Har istället varit ute med sötaste Josefine ikväll och halvsprungit hela ön runt med hennes hund. Wow så härligt det var!! Kommer definitivt bli många sådana rundor framöver :) Styrketräningen klarade jag av i eftermiddags när jag bar tvätten upp och ner för trapporna med en ettochetthalvtåring i famnen och en motvillig halvsovande fyraåring på släp.
Trodde nog att det skulle kännas joxxigt med tvättstuga men det är faktiskt ganska skönt! All tvätt undan och in på en gång och inget småduttande och tvättande varje dag. Mina stackars barn får nu använda de kläder som inte har fläckar hela TVÅ dagar numera. Stackare.. näst intill vanvård..
Nixpix nu är det sovdags men först några bilder:
 
otroligt vacker väg mellan Svedala och Västra Ingelstad idag. Men oj vad snöig.. körde i trettio..
 
 
och såhär ser grunden ut nu!
 
 
Blev några mindre bra bilder för jag snackade för mycket med gubbarna som gör grunden. Plötslig vad det tvättid och jag var tvungen att köra hem fort som attans..
 
 
Pumpa är dagens Vincentord
 
 
busigare och gladare barn får man leta efter
 
 
som åt tre bitar ischoklad idag till efterrätt för att han varit så duktig..
 
 
 

Todays project

1. Tämja barnen
1,5. Få i mig frukost och den dubbla espresson så att jag klarar att:
2. Få på barnen overaller (piiieh!)
3. Gå till posten och hämta paket 1
4. Gå till affären och hämta paket 2
5. Gå till apooteket och köpa mer tjockvintersalva
6. Sova Vinnepinnen
7. BVC Svedala
8. Kvällsmat
9. Tvätt
10. Ljuvlig låångpromenad med fina Josefine!

Äntligen!

Öppnis igen :))
 

Efter badet igår

Där vi omsorgsfullt tvättade och shamponerade varenda liten fläta på Flisans huvud såg Fliset tankfull ut..
"Mamma, jag känner mig inte riiktigt fin än" sade hon och tittade bekymrat på mig.
"Jaha, vad är det som fattas dig då?" frågade jag henne
"Ja, det är naglarna.. det saknas något.."
 
Då var det ju en himla tur att jag investerat i nagellacksklistermärken med blommor och fjärilar på..
 
 
 
 
 
 

Sådan mor sådan dotter

 
 
 

Kämpar som ett litet djur

För att få V att somna tidigt idag. Det går sådär..
Har hoppat som en groda med honom. Busat så det rykt om fossingarna på oss båda två i förmiddags och gjort allt för att trötta ut honom.. Ändå så verkar det inte riktigt gå som jag planerat. Hmm.. Hade en så bra plan att han skulle hinna somna innan öppnis och äta hemma och bara fika där. Nu lutar det emot att det inte riktigt går planenligt eftersom han helt enkelt inte somnar. Han är bara inte trött. Vilket ju INTE är så konstigt med tanke på att han somnade om i morse och sov till kvart i nio i min famn.
Myspys och så värt att få planeringen spolierad iofs!
Igår var vi en sväng på biblioteket här i Limhamn innan vi åkte och handlade på Willys, jag och kidsen, och innan M kom hem.
Har blivit senare på dagarna nu sedan M blivit arbetsledare men jag gnäller absolut inte. Tycker att han kämpar på så in i bombens min lilla make och jag beundrar honom som gett sig in på det här!
Så jag försöker stötta även om jag kan känna mig lite bekymrad för att han sliter ut sig ibland. Men troligtvis är det nog bara en inkörsport innan allt rullar på och blir vardag för honom.
Duktig är han iallafall! Vet i tusan om jag klarat av det OCH vara så go, glad och ha energi kvar på kvällen!
Vincent älskade i vilket fall biblioteket och var helt själaglad över att cirkla runt bland alla böcker och leksaker. Har märkt att han gärna går upp i falsett när han blir riktigt exalterad över något. Han sprang runt med alla bondgårdsdjuren och lekte som en tok! Ropade GRIIIS, KOOOOO MUUUUUU!! Till alla som ville, och inte ville, lyssna på honom.
När jag gick fram och skulle ha hjälp av bibliotekarien satt V i min famn och ropade GRIIIS rakt i ansiktet på den stackars unga bibliotekarien tills han helt kom av sig mitt i en mening och frågade.
"Vill du att jag ska hålla i din gris kanske..?"
Mmmm JAA! Svarade Vincent och räckte blygt över grisen.
Väl hemma var V så trött att han fullkomligt däckade i min famn. Tuff dag med både utelek, handla och på biblioteket!
Idag har vi mest busat som sagt men en introducerat en ny leksak för V som jag tyckte att han (med min övervakning) kunde vara mogen för nu.
Det var han och gillade "ploppbrädan" skarpt!
Lyckan var när han lyckades sätta i plopparna alldeles själv. Vilken bra träning för finmotoriken!
Titta bara här så nöjd han var:

 

Och under tiden Vincent sover middag..

Har Flisan och jag bokstavsskola!
 
 

Förmiddagshäng på lekplatsen

Så himla härligt för oss alla tre!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I sedvanlig ordning får V väcka storasyster denna morgon.. Idag 09.30..

Nej Vincent låt mig vaaa
 
 
Aoouuuw
 
 
Jag vill ju bara gosa syrran..
 
 
och pussas!
 
 
Neeej V inte puss!
 
 
Ha haa! Jag lyckades!
 
 

Familjen Sparris

Ååå just has to love them!!
 
 
ursäkta den dåliga bildkvalitén!

Lyx ska det vara när det är söndagsmys!

Crépe som man själv får vara med och grädda.. hemlagad chokladsås och glass med strössel!
 
 
 
nymålade naglar (egenvalda färger)
 
 
och ett helt egenvalt nytt halsband och hårtottar!
 

Tidsfördriv

 
 
 
 
 
 
nu är det dags att sova.. iallafall för några av oss :))

Igårkväll målade Flisan mycket koncentrerat en karta..

Det gick liksom inte alls att störa henne. Hon var så pass koncentrerad att M och jag lät henne stanna uppe lite längre än planerat bara för att bli riktigt färdig. När hon väl var klar kom hon fram till oss och bad om hjälp att skriva. Det var en karta, en karta över Limhamn som visar hur vi bor nu. Hon skulle ta med den på måndag och visa alla sina kompisar så de visste var hon bodde nu. Alla kompisars namn skulle stå på och alla fröknarnas. Jag fick hjälpa henne att skriva förklarande texter på hav och hus.
När Flisan väl gått och lagt sig satt jag länge och tittade på hennes bild. Så fin den var. Så detaljerad och självklar. De röda fiskehoddarna som vi gått förbi under vår promenad. Havet kring småbåtshamnen, med allt det gröna gräset längs med stranden, och gräset mellan broarna...
Imorgon får vi absolut inte glömma att ta med teckningen. Duktiga duktiga unge..
 

Idag går jag och småler

för mig själv. Och tänker på allt kul som ska hända nästa vecka. En så härlig vecka vi har framför oss med så mycket roligt planerat. Idag blev det som vanligt sväng till tomten. M hade ju fortfarande inte sett grunden, förutom på bild, och var vild med att se hur det såg ut i verkligheten. Tog en bra stund innan vi kom iväg. Flisan hade inte en av sina allra bästa dagar och var ganska mot det mesta. Inte åka, inte ha thermobyxor, inte äta på restaurang, inte stänga jackan, inte borsta håret, inte klippa sig hos frissan vi bokat idag.. Till slut blev jag nästan riktigt arg på henne. Så trist när man planerat en massa kul och så surar hon genomgående. Grrr..
Sen blev det bra. Flisan förstod och vi kunde åka iväg.
Stod länge länge och pratade med nya grannarna som verkligen är kanontrevliga. Var högst uppe på jordhögarna och försökte föreställa oss hur utsikten kommer att bli från ovanvåningen i framtiden. Det var spännande för oss alla tre!
Efter hustitten blev det lunch på Mobilia och såklart lite mellisshopping på Malmborgs inför veckan
Nu har vi landat hemma. Flisan myser med Vincent i vardagsrummet. Söndagsgrytan puttrar och snart är det dags att stryka lite kläder, måla Flisans naglar och tjejbada vilket vi gör varje söndag.
Lite lagom söndagsfeeling alltså!

Flisan hade hur kul som helst när hon sprang omkring på tomten! Surgruffigheten var som bortblåst. Kanske behövde hon bara komma ut..
 
 
Den här damen skojar man inte med..
 
 
Kallt.. och thermobyxorna var på!
 
 
Utsikt från vår takkupa på baksidan av huset mot trädgården
 
 
Utsikt från gavelfönstret från "andra våningen"
 
 
 
takkupan..
 
 
kort taget från trädgården
 
 
 
 
Kan inget annat än älska vår lilla damm
 
 
utsikt från andra gavelfönstret
 

Ensamt..?

Trodde nog att det skulle bli lite ensamt här ute på Limhamn. Inga kändisar i närheten och ingen att bara sms'a och fråga om en kaffe eller promenad..
Fast det verkar inte bli så!
Igår råkade jag och barnen på en granne i trappen. En granne som visade sig vara hur trevlig som helst efter några koppar kaffe och kärleksmumsar vid köksbordet. Grannen var helt lyrisk över att en ny barnfamilj tillfälligt flyttat in eftersom grannen bredvid henne har barn i precis samma ålder som våra två. Granne ett umgicks en hel del med granne två och tyckte absolut att vi måste sammanföras snart. I tisdags kom finaste Josefinen på spontanbesök. En arbetskollega och ny vän på mitt "nya arbete". Josefinen bor mitt över gården och råkar vara vän med.. vår granne precis bredvid! (granne tre!)
Så ikväll blev det en helt ljuvlig långpromenad med "Jo-Fin", som Vincent säger, långt ut i småbåtshamnen och sedan en promenad bort till Sibbarp i kvällstindret.
Så härligt! Och vilken dag det blev.. Hade nästan det på känn..
Nu är strax kycklingen färdig och det är dags för lördagsmys i soffan. Har en del att prata om med maken.. Jag och "Jo-Fin" hittade nämligen världens finaste staket fin finvillakvarteret här bredvid. Hoppas att du som läser också har en skön kväll!

myskille

håller mig sällskap med mitt te..
 

Flisan har lördagsfeeling!

 

Kall vinterpromenad

Utanför vårt nya lilla hyreshus :)
 
 
En som somnade så fort vi kom ut
 
 
Varför ska det vara så svårt att se naturlig ut på kort..?
 
 
går bara inte! Ser helt sömnslö ut fast jag var superpigg och glad.. skyller på fotografen!
 
 
Lycklig unge!
 

Konstiga ljud från hallen

Sen kom tåget!

 

Jag brukar klaga lite

På att M har svårt att komma iväg.. men jag är precis lika dålig själv! Kommer på nya saker hela tiden som ska göras och till slut har det gått timmar och jag börjar känna stressen krypa.. Som idag.. bara iväg skulle vi.. men så var det ju det där med vagn. Flisan får håll lätt just nu. Säkert inne i någon tillväxtperiod tror jag för hon brukar inte få håll på det viset. Hmm och så skulle vi gå långt.. med en vagn.. Tänk om hon får håll på vägen. Vad gör vi då?
Tja så nu blir det till att hämta en vagn till. på Schulgaard.
Skickat iväg maken nu så nu sitter vi andra bara och väntar på hans ankomst åter. Sen blir det promenad.. ja SEN!

Picnickorgen packad!

Detta kommer bli en dag att minnas..

 
lite oroad för maken som varit trött hela veckan. Nytt jobb och ny dygnsrytm verkar ha tagit ut sin rätt.. Ska ta hand om honom lite extra idag!

Men oj..

Satt och fintittade på bilderna med familjen..
Har ni sett vilken kvällssol vi har...?!

Vi har en grund!

och lite kakor ska de väl ha såhär en fredagseftermiddag de fina byggarbetarna!!
 
 
Flisan serverade på silverfat :))
 
 
 
 
 
fick en fin pratstund ute vid tomten och redan nu på tisdag är grunden färdig.

sötmumsar som försöker samsas

 

Finbesök!

 
 

Vilde Bill och vilda Hilda

Ostmys..

med en lika stor ostälskare mittemot!


 

växte en halvmeter..

när jag hämtade Flisan på förskolan idag. SÅ mycket beröm hon fick från alla sina fröknar. Hon är så enormt trygg och säker i sig själv. Tja.. och enormt busig och glad alltid. Blev så ofantligt stolt och Flisan hon hoppade runt nöjdare än någonsin med sin lillebror. Ingen av dem ville gå hem.. någonsin!
Fick bli kvar tre kvart innan vi kom iväg och då tack vare muta.. Fika på Macedonken på väg hem!
Väl där mötte vi fyra poliser som också skulle äta hamburgare. Flisan stirrade rakt på dem.. ni vet sådär obehagligt länge precis. Nästan som om de inte vore människor utan utställningspoliser som placerats där för hennes skull. Den ena polisen log och vinkade lite. Flisan tittade ner på en millisekund. Sen kom polisen fram och hälsade på henne och Flisan var helt salig. Nervös, men salig.. Jag med.. vilken söt fin polis!
Efter fikan blev det vidare hem med allt jag handlat på Möllans ost innan jag hämtade Flisan. Herregud.. jag och ost.. Fyllde kylen av ren lycka att vara tillbaka i Malmö i min högt älskade ostaffär!
ÖÖÖÖööörk vad ÄCKLIGT! Ropade Flisan det första hon satte stöveln innanför bildörren. Men jag vet att hon älskar osten när den väl hamnat på hennes tallrik!
En sväng till banken hann vi också med idag. Vår trevliga bank hade födelsedagspresent till Flisan (Vincent fick också en) och jag behövde en ny E-legitimation. Barnen var kalasnöjda med sina presenter, pepparkakor och bankgodisar när vi gick ut och halva bankkontoret kom ut för att hälsa på minisarna. Så kul med så vänliga människor. Gillar verkligen vår bank!
Nu har vi kommit hem. Korvgrytan puttrar och jag minns doften från min uppväxt. Minns även hopplösheten jag kände varje gång jag kände doften. Jag AVSKYDDE korvgryta. *skratt*
Numera tycker jag att det är jättegott och doften gör mig alldeles nostalgisk. Mina stackars barn får även de sitta och peta bland lagerbladen och morötterna. Det som inte dödar det härdar ;))

Nöjd kille som ÄNTLIGEN fick hem syrran..
 

 
 
 
 
 

Idag saknar vi dehär gobitanrna..

 
sicket kalas vi hade efter att huset började byggas iförrgår!!

Sitter och äter tidig lunch

Vincent sitter med och tittar lite på Alfons och kliar sig i ögonen. Trött.. redan.. Det måste innebära att vi lyckats med veckans största mission; att ändra dygnsrytmen för våra små. Hurrey!!
Allt går fortfarande bra för båda barnen att bo här. det enda som kanske kan märkas lite är att de inte sover lika gott på natten. Minst en gång varje natt vaknar de och är ledsna. Låter värre än vad det är och vi var ganska beredda. Något bakslag måste ju komma efter allt flyttande?!
Idag var planeringen att ta hand om Maria som inte fått sin bebis ännu. Elin hade längtat efter att komma hit.. ni vet "min" Elin.. Jag hade längtat efter henne också. Och så precis när jag stod och förberedde lite inför lunchen redan igårkväll och checkade lagren så piper det till i telefonen. Tre små Svensson/Andersson hade blivit fyra och hamnat på familje-BB. Allt hade gått bra men någon lunch kunde det inte bli. Idag plingar mobilen till igen på morgonen. Jag och min kollega Josefin hade gjort upp sena planer för kvällen om Emporia. OM inte hennes sambo plötsligt skulle kunna slita sig från jobbet och följa med henne på bio. Tja och guess what? Han kunde så inget Emporia ikväll. Så här sitter jag och myser med min lillprins. Alldeles ensamma och har det himlans mys. Vi har lekt med tågbana och fiffat lite här hemma hela morgonen. Gjorde inte ont någonstans på oss någon av oss.. Nixpix.. Vi behövde lite gos jag och lillprinsen bara för oss själva.
Och åter igen.. ibland tror man att det finns en mening med allt ;)
 
Mamma hääälp
 
 
"Tuut tuut" säger tåget
 
 
Titta!!
 
 
"Tufftuff"
 
 
 
"Wiii" tågen flyyger!
 
 
sötmums..
 
 

Vår kontrollansvarigas bilder

Trillade ner i mailen idag!
 
 
 

Vilken

lyckokänsla man kan gå runt med ibland..
Grundläggningen av huset gick verkligen kanon och vilken känsla det var att se precis var huset ska ligga. Byggarna på plats var så jedra goa och roliga att det var ett sant nöje att stå där och titta. Verkligen härlig stämning i hela gänget! Vår lilla kontrollansvariga "Egon" var på plats och tog bilder och snickesnackade han med.
Vilken ljuvlig stund!
Alla på bygget kommenterade tomten i omgångar som "den absolut BÄSTA i området" vilket även det kändes som bomull kring hjärtat. Vilken fin tomt vi hittat och som vi förhoppningsvis kommer att älska denna lilla plats på jorden. Känns redan som att vår lilla husbebis snart kommer!

Vill ni se några bilder från igår? Självklart kommer de:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Missade ju berätta

Att imorgon börjar Flisan föskolan igen och SOM hon längtat!! Lillskruttan som knappt vill gå i vanliga fall har längtat och pratat i drömska ordalag om både sina fröknar och om sina kompisar. Så kul det ska bli att hämta henne imorgon! Ska faktiskt bli fantastiskt.. Även jag har ju börjat att längta som hon har pratat.
Börjar dock bli lite pytteorolig för hur vi ska lösa det där med förskolan när vi flyttar in i huset. Vi kommer ju att flytta in i mitten av mars och det bästa för Flisan hade absolut varit att kunna gå kvar fram tills sommaren.. Hmm får klura lite men det kanske finns en möjlighet att vi kan byta tider och börja klockan nio istället. Som hon börjar idag klockan halv åtta kommer att bli svårt för oss eftersom det tar en rejäl stund att köra hela vägen från V. Ingelstad till Bulltofta. Hmm.. får se hur vi gör. Plats på nya förskolan blir det inte förrän i augusti tyvärr. Men det löser sig nog saker och ting brukar ju nästan alltid ordna upp sig bara man får lov att klura lite. Nix nu ropar min hotties i sängen.,. ni vet sharonisarna..

Imorgon läggs grunden..

Till vårt hus.. magen pirrar.. SÅ spännande det ska bli! Även om vi var ute på tomten så sent som i lördags så är det ju galet svårt att föreställa sig hur det kommer att se ut och var huset egentligen skall ligga. Husch.. kommer bli tufft att sova inatt..
Bilder utlovas imorgon!
Planen är att M åker dit kl 10 och stannar när de mäter ut var huset skall ligga. Jag och barnen åker ut efter lunch när vi är färdiga här hemma och med paketinbytet. Måste byta pyjamas och tofflorna som tyvärr var lite för små. Händer saker när man får barn vet ni och min käre make har nog i färskt minne när jag var en S i kläder och en 37-a i skossor. Tyvärr är nu storleken M och 37.7-38 så byte blir det men samma fina presenter!
Nä om man skulle ta och knoppa ner i sängen och flippa lite lyxigt på tv'n innan det är dags att knoppa in.. Hela, jepp HELA övriga familjen har redan somnat så det är bara jag och mina sharonfrukter som har en het dejt i sängen. *MUMS!*

och ikväll.. egentid.. ljuuuva egentid..

För mig själv, av mig själv och med mig själv! På Emporia ivrigt bubblandes med fina vänner i lugn och ro i mobilen.
Just the way I love it..
 

Första vardagen VERY welcome!

Möttes med ett STORT leende av mig imorse och blev en given succé! Mycket tack vare finsällskap av Fästhisarna som kom och förgyllde vår dag. Och vilken planering vi hade jag och den därade Lovisan.. Precis allt klaffade bara idag. Helhärlig lunch, barnens sovtider och runda på IKEA med efterföljande fika. Nämen! Barnen skötte sig EXEMPLARISKT! Misstänker att iallafall mina småkottar verkligen tyckte attd et var helt ljuvligt att få återse Fästhisarna idag. Vincent klarade direkt allas namn och var såå himlans glad för att sitta både med Annie och med storflickorna. Och inte ett gräl.. är det inte otroligt!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Men hur härlig är inte den här dagen egentligen..?

 
Barnen springer runt och leker.. Vincent övar på att pussas så att det smackar på hela familjen. Jag är tokmätt i magen efter vrålgod födelsedagsmiddag för Martin. Förråden är äntligen fulla med massor av härlig frukt och grönt efter all julmat och annat onyttigt. Ingen sorg här inte över att helgerna är över.. bara lycka.
Hej vardag nu kör vi!

dagens självinsikt..

Kokar julskinka, kokar egna bönor att frysa in och planterar om blommor..
Herregud jag ÄR en tant!!
Dagen idag är en SLÖ-dag. Firandet igår tog på krafterna, på ett bra sätt, men ändå. Det sämsta var nog att jag råkade fastna i tv-soffan efter att M och barnen gått och lagt sig. Jag skulle ju "bara" flippa lite. Men så råkade jag sätta på en gammal 90-talsklassiker. Ni vet en sån där romantisk overklig lite "Tracys hämd-lik". Och japp sen var det kört. Halv tre inatt var filmen slut och jag sugen på nattmacka men osugen på att sova.
Suck..
Mår dock alldeles prima idag även om jag kanske skulle kunnat tänkt mig att gå och snarka ett par timmar till.
Lyckades åstadkomma världens äckligaste lunch som båda barnen tokvägrade. Hittade en pulversoppa i skåpet och piffade till den med några hotdogsslantar och kossepasta.. blä.. tyckte alla utom M som nog är läskigt uppåt efter födelsedagsfiradet igår.
hmm.. nä om man skulle ta tag i familjen och åka ut på fölseutflykt kanske.. Picnicen är på g redan!

38-årskalas

Flisan och jag bakar tårta.. med hjälp av..
 
 
"Hjälp-smurfen" (här har hjälpsmurfen hunnit bli lite arg..)
 
 
38-årstårta.. bara två år kvar till Rom..

 
vilken fest.. disco med Mamma Mia på TV
 
 
kanske kan se lite småtrist ut.. men tusan så lyckiga vi är..
nu väntar bara utleverensen av makens lilla extra fölsepresent..
(hemlis än så länge men innefattar en timmas mys på tisdag..)

Brukar ju vara ute i god tid..

 Panikshopping 17.00 på Coop Jägersro ..
Varför tog jag denna bild.. egentligen..
Flisan kissar och jag känner mig allt annat än.. just Coop-cool..
 

En jordhög.. för alla utom för oss..

Fast en liten jordhög som man ser turning torso och bron ifrån..
 
 

Bopåle..

 
 
 
 

Gosigaste syskonen i Limhamn..

 

Mammaaaa, mamma, mamma ,MAMMAAA!!

och världens största leende väckte mig 05.30 imorse... Jepp, tro det eller ej, men även mina sjusovare kan ha sina små sinnesförvirringar.
My god vad trött jag var. M och jag hade däckat barnen tidigt för lite romance igårkväll och 05.30 var INTE tiden vi hade beräknat att vakna när vi klockan kvart i tolv nostalgitrippade och satt i badkaret med tända ljus och myste..
Flisan vaknade också av V's pip och för säkerhets skull blev det ut en sväng till badrummet med henne. Väl tillbaks var Vinnepinnen riktigt vaken och sen blev det inte mycket mer sovet denna natten.
Idag går därför som i ett lite disigt töcken. Och likt killen på radion som slutade röka, när han fick halsfluss för att klara av alla hemskheter på en gång, har vi idag tagit tag i uppackningen av alla 6 sopsäckar kläder ordentligt.
KLÄDBERG mötte oss idag och alldeles för få förvaringsmöjligheter för att få plats. Mission impossible men lika bra att få undan alla hemskheter när man ändå är snortrötta tänkte vi.
Nu är klädberget inne i skåpen på tvären och bredden och vi har äntligen lite ordning igen på kaoset.
M och barnen är ute på lekplatsen utanför och jag sitter och väntar på att falukorvspizzan ska bli klar i ugnen. Ja vi har inte handlat sådär jättemycket än så jag fick liksom trolla lite med knäna idag för att få ihop lunchen ;) Vincent och jag gick på tur till Willys med vagnen igår när han skulle somna men trots att jag packade vagnen full återstår det en hel del handling innan vi bunkrat upp. Vi hade i princip en ketchup med oss från Dege hilld när vi kom hit..
Planerna för dagen blir nog klarare efter lunchen antar jag..så tjingling hörs lite senare!

Hemma igen :)

Det doftar min mormors paradrätt "Sparris i ugnen" här hemma ikväll. Maten står på avsvalning och M och jag sitter och softar i soffan. Kopplar av.. ja faktiskt.. på riktigt..
Dagens absolut duktigaste lille kille har varit Vincent som fortsätter gå på potta!
 
Nyvaken prins som direkt satte sig på pottan när jag frågade om han var kissinödig!
 
 
ganska nöjd med sig själv
 
 
Ikväll försvann prinsen en stund när jag lagade middagen. Hittade honom i sovrummet och frågade spontant vad han höll på med.

PACKAR!
blev svaret och det var precis just vad han gjorde..
 
 
 
fast lite mys hann han också med mitt i packningen
 
 
Flisans fyraårskontroll gick super om ni undrar. Skötte sig perfekt och kom hem, supernöjd, med en ny röd ring!
 

Ett nyårskort blev det för min del iår!

detta..
 
 
det tar på krafterna att ligga på topp.. :))

dagens projekt..

Att köpa nya kuddar! Ett liitet itsy bitsy problem uppstod igårkväll när vi skulle bädda. Det första var kanske att vi tookglömt att vi behövde sängkläder.. men det ordnade sig då vi tittade i skåpen och hittade en hel uppsättning av lyxiga kemtvättade hotellsängkläder. Och täckena.. åååå vilka hotellsängsduntäcken!!
Men.. nu komemr menet.. Det fanns bara två små knöliga kuddar. Flisan somnade ju första och när hon somnat kunde jag smyga loss kudden under hennes huvud och sno åt mig den själv. Tyvärr så höll det ju inte hela natten och vid tre vaknade hon och deklarerade högt och tydligt att hon inte hade någon kudde. Så vi fick dela.. det gick.. SÅDÄR..
Så kuddar måste vi hämta idag och köra en sväng till Schulgards och hämta klädhängare. Tja och sedan är det fyraårskontroll för Flisan i Svedala (ni vet.. hon totalvägrade ju att samarbeta på den förra och fick en ny tid..) tja och sen har vi ju toktomt i kylen..
Hmm.. den här lugna ta det lugnt hemmadagen kommer nog att bli ganska full den också tror jag ;)
Men en sak är säker en liten runda på lekplatsen med Flisan ska vi nog hinna med också för det har hon prata om i ett helt halvår!
 
Vincent visar upp sovrummet som fått sig en ommöblering. Visst blev det bra?!
 
 
Se så glada barnen är över sina nya pennor som Flisan och jag var och handlade i Malmös älsta leksaksaffär igårkväll.Skulle bara ha papper.. men kom därifrån med en hel kasse.. Undrar hur det gick till..
 

Det var länge sedan..

Jag såg barnen vakna så utvilade och efter en sådan kväll av total lycka som imorse.. Så glada barnen var igår över att vara här på plats i Limhamn.. Förstår inte riktigt varför även om jag klurat men den troligaste anledningen måste väl vara att detta är något som alla fyra väntat på. Som julafton.. ett mål på vägen och en lugn plats i den annars lite smått kaosartade flyttkassetillvaro vi levt i under de senaste två månaderna.
Klurade igår en hel del på om jag gjort rätt som så noga förberett barnen på att de skulle flytta just hit. Frågan som cirkulerade i min hjärna var om det skapat någon oro som då kunnat bidra till den totala lycka och harmoni som de verkade uppleva över att komma hit igår.
Tror inte jag gjort något fel ändå.. Tror att alla förberedelser har varit bra för barnen och att den lilla snutten jag spelat in och visat för barnen ett antal gånger på lägenheten snarare bidragit till att de fann sig tillrätta så snabbt. Nu måste vi bara få dem att komma lite mer i säng i tid om kvällarna.. Har blivit mycket kvällsmys för oss alla fyra och morgnarna har därför blivit allt senare. I morse var dock en mycket bra morgon och även gårdagskvällen blev riktigt bra då båda minisarna bokstavligen somnade som stockar i sina sängar. Nä, gårdagskvällen kunde bara inte ha blivit finare!

om ni vill se ungefär hur vi har det..

favorit i repris från i somras:
 
klicka HÄR

Ååå

Vi är på plats!!
Kan bara inte beskriva vilken lycka det var att komma innanför Malmö stads portar idag. Sann lycka.. tårarna rann på mig.. som jag längtat hem..
Det är inte förrän man kommer så lågt hemifrån, till ett hem som man tror är hemma,  som man verkligen förstår var man hör hemma!
Flytten blev tyvärr inte alls som planerat idag. Mycket på grund av att fina farfar fick 39 graders feber och blev riktigt dålig. Men allt gick ändå och flöt på bra med hjälp av fantastiska mormor och morfar. Vad hade vi gjort utan dem..?
Nu ska vi sjunka ner i soffan efter att ha packat upp en kartong för mycket.
Kanske tur att inte all packning från Dege hills kom idag utan att resten kommer med farmor och farfar på lördag?
Men mitt i trötthetens så.. lyckopirr.. det har vi.. så det sjunger om det!!
Nu är vi bara ett steg bort ifrån vårt hus!
 
Vände mig om i bilen på väg hem till Malmö och fick syn på den här lilla bönan..
 
 
Mitt i flyttkaoset hade hon hittat ett par solglajjor och trivdes som fisken i vattnet
 
 
Kanske viktigast av allt.. Vinnepinnens megabilar i spotlight..
 
 
och dagens och månadens största ros.. mormis och morfis hjälp.. hade INTE klarat oss utan dem!
 
RSS 2.0