Glömde ju berätta!

Eller jag tror inte att jag berättat rättare sagt.. att vi köpt syskonvagn!!
På söndag hämtar vi underverket och det är denna skapelse som vi kommer att husera runt i världen med:

Ja..

det blev verkligen så mysigt som vi hade planerat jag och Fliselisan idag. Även om jag för några sekunder undrade lite vad jag gett mig in på när jag klockan halv fem ikväll efter en hel dag på språng plötsligt kände att kroppen inte riktigt hängde med som den skulle längre.
Vägen från mjölkdisken på Coop Jägersro till bilen utanför systemet på parkeringsplatsen, med en överfull rullkorg, småhungrig grinisch trotstvååring och med foglossning och förvärkar kände jag mig som sagt för någon sekund smått desperat.. Kunde riktigt höra utropen i högtalen..:

"Personal till fisken, personal till Fisken. Medtag rullstol till den gravida kvinnan kvinnan i gång tre..?"

Men näe.. så roligt skulle folk inte få ha idag..

Lösningen fick bli den sjuttioelfte smakprovsdisken vi passerade för dagen, denna till Flisets stora förtjusning, utrustad med pizza och saft! Och minsann om där inte även fanns en pensionärsbänk mitt emot med en strålande utsikt över alla frysdiskarna..

Ja vad 17 tänkte jag.. funkar det så funkar det..

Så där satt jag och Fliselisan och tittade på det förbipasserande folket medans jag samlade krafter för att ta mig ut ur affären. Satt och pratade om teatern som inte blev av (jag läste fel och vi fick efter lunch vända utanför dörren på barnens scen i Folkets park..), tårtan som vi bakat till mitt andra kalas på lördag, mostern som inte kom idag.. inget ovanligt.. men dagen som ändå blev underbar med studiebesök på teatern av den snälla teatergubbem, lekplatsbus i regnstövlar och caféfika med myycket fina cupcakes!

Tänk om man alltid kunde ha det såhär.. alltid bara få vara med det finaste man har.. sin lilla Flisa..Lillfis i magen

Mår prima, precis som hans mamma, kunde konstateras idag hos barnmorskan Nettan Bettan Spättan.
Bestämde mig i sista minuten igår att det var en egoistisk handling att ta med lillfis till barbmorskan för att sitta med mammsen, i ett mycket trist väntrum, under två timmars tid för att få svar på diabetestestet.

Hmm.. men jag saknade henne..

Järnvärdet var fortfarande i topp trots min trots att fortsätta vägra ta hemska järntabletter. Ganska kul ändå och märkligt.. känner mig som en sann renlevnadsmänniska som klara mig finfint utan dem!
Blodtryck var stabilt precis som ja.. det mesta :))
7 små kilon hade jag gått upp vilket väl ändå kan betraktas som ganska schysst för att ha 2 månader och elva dagar kvar tills förlossning.
Ja.. jag är nöjd iallafall!

Träffade en gammal väninna på MVC som genast bjöd hem på frukost imorgon. Hon väntar också sin tvåa och vi gick på babymassage tillsammans när vi precis fått ettorna. Att hon bara bor ett stenkast bort OCH är nybliven granne med Tuva Lisas mams bror. (ok.. avancerat detdär..) Vilket iallafall innebär att hon bor ca 500 m ifrån vårt hus är ju inte helt fel..
Kul med ännu en tjock kompis!

Får se vad dagen imorgon annars har att komma med. En massa mys med älskade älskade ungen min. Har redan packat fram picnicfilten eftersom jag lovade henne att vi skulle ha picnic i sängen när hon vaknar imorgon. (Hon har lite svårt att vänta med frukosten..)

Ska i vilket fall som helst bli underbart at vara hemma imorgon!

Längtar..

till torsdag..
Sitter och myser och blir alldels lycklig när jag tittar på bilderna från i torsdags när Flisan och jag hade vår underbara mysdag tillsammans. På torsdag är det dags igen.. som jag längtar..

Måste nog..

Ventilera lite..
Igår låg hon som en dröm i sin säng och sov och idag har vi haft en sådan kväll som jag inte ens unnar min värsta ovän.. *Huh* Tvååringar kan vara sådana små ligister så det liknar ingenting ibland!

Hämtningen från förskolan gick kalas och Martin och jag turades om att gosa och pussa på vår glada lilla skrutta som mötte oss på lekplatsen. Nöjda och glada åkte vi till simningen och jag droppade av simfantasterna för att åka hem till finaste lilla Vera omed medföljande mams för lite mys och en snackestund. Hade som vanligt hur mys som helst och jag fick en sååå fin födelsedagspresent att jag blev alldeles tårögd! En ansiktsbehandling med finsällskap.. jopp jag och mamma Vera ska bli finfinaa innan jag pluppar fram Vincent!!

Nåväl, efter en timma körde jag tillbaka för att hämta på simmet och kaoset började redan i bilen. De makoroner som funnits på Flisets önskelista tidigare var borta och endast.. "BAMSESKRUVAR" (vad tusan är det??!) gick att äta. Denna önskan lades dock fram tillsammans med skrik som kunde lyfta biltaket och värsta krokodiltårarna.

Pedagogisk som jag var, med en irritationsklump i magen, gick jag med på att hon skulle visa mig vad det var när vi kom hem..
Väl hemma inleddes hemmakaoset med att i princip ALLT var fel. Jag hade förbaskat ont och försökte låna Flisets tripptrappstol för att nå upp till diskbänken och kunna laga mat sittandes. Det fick jag inte.. Skrik och panik och inget utrymme för diskussion fanns. Hon skulle ha just den stolen och jag skulle sitta på min.. något annat kom inte på fråga. Till slut fick M bära ut den skrikande tvååringen från köket då det helt enkelt inte gick att resonera med henne. På frågan om "vill du att mamma ska ha ont" svarade hon. JA!
*grrrr*
Vid matbordet fortsatte situation totalkaoset med vinande mat, massa medvetet kladd på duk och sig själv, totalvägran av haklapp, medvetet välta glas och som grädde på moset krav på 70 olika tillbehör för att hon ens skulle ta en tugga.

Gaaaaaah!!

Jag blev verkligen skitförbannad och satt och bubblade. M satt , även han, bottenförbannad och bubblade på sin sida bordet. När den obstinata kommentaren "då kissar jag" kom över hela golvet fick vi banne mig nog båda två.
Ungen åkte i raketfart in på toaletten och både M och jag hjälptes åt att tala om för den lilla fisen var skåpet skulle stå.
Usch det är HEMSKT att behöva bli sådär arg... Jag har ett enormt tålamod med min underbara lillfis men när det brister då jäklarihavet brister det!

Det konstiga var att jag bara kände mig skitförbannad och inte ledsen.. men när vi satte oss igen vid bordet efter att ha torkat undan kaoset hördes en liten svag röst från nakenfisen brevid:

"Mamma inte vara ledsen.."

Då kände jag att det var precis just det jag var.. Egentligen var jag inte alls arg utan bara så besviken och ledsen på henne att hon kunde bete sig som en sådan total jubelpestunge och nästan göra så att jag grät av ren frustration. Ilskan och sorgen rann av och vi kunde, i nästan sedvanlig ordning, få en halvmysig fruktsalladstund ihopa.
Kände mig tom efteråt, som att musten bara gick ur mig efter all frustration. Plockade undan och kände mest att jag ville krypa ner i sängen och bara sova bort hela resten av kvällen..

Men.. det blir ju aldrig som man tänkt sig..

Nu två timmar senare har hon, underverket, äntligen somnat och snusar fridfullt och gott brevid mig. M ligger brevid och pustar och vi kan efter ännu ett skrikpanikkaos efter tvångstandborstningsbrottning och enochenhalvtimmes nattning pusta ut..

Blö för tisdagssimningskvällar säger jag bara.. Det BLIR för mycket med både simträning och förskola för en liten tvååring. Förhoppningsvis blir det bättre framöver när hon blir mer varm i kläderna på förskolan men pust.. hoppas det går snabbt..

Älskade älskade unge..

Vecka 30!

Vet ni..

hon log när jag kom till förskolan idag..
Jag höll nästan på att börja gråta av glädje och lättnad! Att en fröken stod och pratade med mig struntade jag bara blankt i.. istället kramade och kramade och kramade jag henne.. De små händerna lades på mina kinder och jag fick puss efter puss efter puss..
"Mamma.. miiin mamma..."
Ögonen strålade av lycka och kärlek och jag ville stanna världen. Stod där som i en dimma och lyckan var total. Min lilla skrutta.. glad och i min famn..

"Det har varit en sån skillnad idag" hörde jag ur dimman från dagisfröken.
"Hon har ätit en hel portion lunch och fikan i eftermiddags var en hel dubbelsmörgås!"
"Hon har dessutom inte varit lika ledsen"

Så underbart att det inte är klokt! Det börjar vända och vi ser himlen mellan molnen!
Firade med hemmalagade bakelser efter kasslermiddagen ikväll till allas stora lycka.. särskilt den lilla fisen som tog påfyllning av grädde flera gånger vilket kanske syns..

Min mage..

Går i vågor.. Lillplutten Vincent tränar järnet inför ankomsten i juni. *Ouff* kommer det från hans väna moder lite då och då när lillplutt kommer åt revben och kissblåsa..
Ont men underbart.. man blir ju nästan lite maschokistiskt lagt med lillfis i magen.
Storkruttan avlämnades på dagis imorse klockan tio i nio. Avskedet blev dramatiskt och på väg ut till bilen hördes från knähöjd:

"Mamma, hämta pappa ska vi göra mamma, hämta pappa, MIN pappa."

Hon var smått desperat på rösten och när vi gled in på förskolegatan hördes ett nytt tjut från baksätet..

"Neeej, mamma inte här, inte förskolan!!!"

Men.. måste man så måste man och med tårarana rinnande och till illvrål lämnade jag till slut över henne till förskolepersonalen och gick. Pallade inte med att vända mig om och vinka.. men fick ångest och backade och vinkade. Hon såg inte mig.. hon gallskrek med stängda ögon. usch.. måndagar är inge kul.. Ska försöka hämta henne lite tidigare ikväll istället bara jobbmötet på min denna "lediga dag" kan avslutas i tid..
Nä nu ska jag gå och äta!

Lördagsbus med Noah the magic boy

Utan ett enda gräl!! Noah is a maaagic boy..
Det tyckte iallafall vi och Flisan som bestämde sig för att vid åtta sluta upp med tramset och gå rakt på pusskalaset.. Noah flydde och tjöt, Flisan tjöt med och sprang efter med pussarna i högsta hugg.

Älskar dig mest..

Idag är det vecka TRETTIOOOO!!

tjohootjohoo

Mumsar..

glatt i mig kvällens andra, väl tilltagna portion fruktsallad. Mmm vad är det som är så ofantligt gott med denna rätt under denna graviditet.

Som ni kanske vet njöt jag i fulla drag av spannvis med gele, jello, under min förra (till min och makens stora förskräckelse..) Till jellon (som högtidigligt tillverkades innan jobbet klockan 06.45 på mornarna för att säkerhetställa förrådet..) kunde jag ta några fudge som även de smakade mer underbart än någonsin tidigare..
Hmm knäppgök..? Mmm..

Men denna graviditeten är det alltså frukt i alla dess former som gäller. Jag tar till och med hellre en lite mindre portion av middagen bara för att säkert veta att jag får plats med precis sådana absurda mängder frukt jag spissat in mig på att få ner. Pinsamt.. nja.. kanske lite.. men jag erkänner iallafall mitt missbruk denna gången ;)

Flisalisan har snabbt kommit in på samma bana som mammsen. Med små ivriga fingrar pillar hon snabbt ut alla sina favvisar i fruktsalladen och tar några goda bran flakes på toppen.
Konstiga unge.. Glass ratar hon helt och hållet och spottar ut så fort det kommer i munnen på henne. Istället är det vanlig tjockisfil som gäller om det ska vara "sås" på desserten. Bra ur nyttighetsaspekten men man undrar ju.. varför..? Tror eg att det handlar om att glass är för kallt eller är det bara en grej som hon fått för sig just nu. Men nu vet ni det iallafall. Vankas det besök av lilla fröken Schön så är det fil eller joggis och inget annat (möjligtvis vaniljsås) som denna lilla dam går igång på!

Nä, nu ska jag mumsa vidare innan det är dags för sängen. Imorgon vankas det vagnstitt och inköp av finfin barncykelsadel. M har rekat järnet och köpt tester från råd och rön på nätet för att hitta den säkraste och allra bästa.
Han, "Martini" som jag kallar honom nu, eftersom min gamla kära M tydligen åkt på odefinerbart lång semester. Ersättaren Martini är inte alls dum faktiskt och sliter järnet med att montera byråar, nya hyllor i garderoben, uppgfosta liten trotsig tvååring med en styrka som jag inte visste att han besatte och ja.. faktiskt.. säga vad han tycker rakt ut varje gång man frågar!
Skumt..
Undrar bara med fasa om det ska börja växa ut murriga italienska hår på hans bringa också.. ;)

och värsta lyxbrunchen blev det..

imorse hemma hos den här lilla flirtkulan :))

Bara en vanlig härlig torsdag..

Grilltajm

Juhupp så vra årets först grillkväll avklarad :)
Underbart med grillspett med extra allt och två stora glas vin till.
Yess jag drack minsann vin idag och inte vilket som helst utan äkta Chardonnay. Mmm.. den lilla detaljen att det var alkisfritt glömdes helt bort och fru Schön njöt som bara tusan. Tänk att det finns gott alkisfritt vin. Eller kan det vara så att det är så många månader sedan jag smuttade på ett glas vin att jag helt enkelt glömt bort hur det ska smaka??
Strunt samma, kändes iallafall lyx och passade alldeles utmärkt till kvällens mysmiddag!

Idag sov jag läääänge lääänge.. längre än vad jag gjort på månader och det var så obeskrivligt skönt att jag skulle kunna klippa bort en bit tå för att uppleva känslan igen. Blev tillsagd av Flisans förskoleföreståndare igår att lillfis behövde vara förmiddagar på förskolan resten av veckan för att inskolas klart.

Så.. efter en stunds ångest kom jag fram till att det självklart var det bästa och släppte iväg lillfisen med pappsen imorse. Sen sov jag.. Sov och sov och soov tills jag självmant vaknade helt utvilad klockan tjugo över nio!

Den där känslan av att vara utvilad är helt klart underskattad. Den är som en present man länge längtat efter, en bukett blommor av sin älskling eller en riktigt god middag på fin restaurang med mysigt sällskap.. underbart gott i hela kroppen!
Känslan har funnits kvar hela dagen. Piggheten i kroppen och knoppen. Inget "glömma lägga i bönorna i kaffefiltret" eller gå iväg utan plånbok och mobil.. Full skärpa hos fru schön var det idag och det kändes riktigt najs!
Efter att ha myst med långkaffe, städat och därefter cyklat och hämtat Fliset på förskolan blev det sovstund och därefter sångstund på Husiebiblan. Fliset tyckte det så kul att vi genast anmälde oss till förskolebio den 30 mars också!
Får se om jag ens är ledig då.. men jag är en sann optimist ibland :))
Ikväll blev det som sagt grilltajm här hemma och bara en sjukt mysig kväll!
Imorrn vakas det brunch hemma hos kompis Lina och Lilly.. så Ååååh!! Man kan inte säga att jag klagar på min lediga vecka ;)

man skulle kunna tro att hon är van vid att vara med på bild..


Fast även hos den mest erfarna fotomodell kan leendet ta slut..Daisy-dooFlickorna var kompisar HELA kvällen.. otroligt..Kunde till och med dela på fåtöljen..och mysa lite ihopa..

Kalasmys i sängen

Visning av liten kula :)

Kalas hos Schönisarna

Kusinerna bus!


Lycklig FlisaTokig mamma.. och Flisa..Molly-busCakebananas-hormonrus!

Tror bestämt att vi boar lite..

Gårdagens kalas blev.. kalas :) Massa mys och bara avkoppling med familjen. Är faktiskt riktigt glad att jag ska ha två kalas iår istället för bara ett. Två kalas innebär mindre stress på kalaset och mer chans att hinna med alla kalasdeltagare.
Kände mig lite kass igår och vaknade inatt med värst hostan. Förkylningen hade lagt in en ny växel och tjohoo.. både feber och hosta kom inatt som ett brev på posten.
Planerna för dagen ställdes helt enkelt in med anledning av massa sjukdomar hit och dit. Lillfisen Vera hade kräkis och Christian var förkyld. Själv var jag inte i bästa form för att bjuda på kaka och socialisera så det kändes nästan lite skönt att inte vara ensam om att vilja ställa in och ta hand om mig själv istället.

Fick en vacker kärleksförklaring imorse så fort jag steg ur sängen "mamma du är finare än ost.." och jamåduleva-sång vid mysfrukosten som M fixade.

Fick även dagen till ära den stora äran att bestämma vad vi skulle sysselsätta oss med under dagen och valet föll på.. IKEA!
Har nog börjat boa lite inför lillebrors ankomst och är verkligen i skriande behov av mer förvaring här hemma. Sagt och gjort en tur till IKEA, fika och en sväng till ILVA gjorde oss två finfina byråer rikare.
Lillfis hade så roligt och man ska inte underskatta möbelvaruhusens lekstationers vikt för en rastlös tvååring. Hon hade så otroligt kul både med lekstationerna och ja.. med det mesta kändes det som.

Istället för att bli bjudna på middag ikväll, som planerat, fixades snabbt ihopa en sötsur kinagryta med kyckling till middag. Middagen kändes ju sekundär i sammanhanget när alla cookisarna från igår stor och såg goda ut och cheesecakesresten lyste med sin närvaro i frysen. Mmm...
Lite fruktsallad blev det till med såklart :)
Fick spontanbesök av min arbetskollega med sonen Max ikväll. Maxen och Fliset spelade piano ihopa och Fliset hann med att visa upp alla sina dockor innan de åkte hem till den väntande och hungriga fadern. Skickade med några kakor med dem hem också eftersom Maxen var så himlans söt och blyg..

Ikeakärlek


Lekstation med dator på ILVAILVAs barnsängavdelning..
och delar av resultatet..

Skulle egentligen..

Börja med att berätta om min lilla Flis som vanligt men får väl ändå börja med att berätta hur det gick idag på föredraget..

det gick..

KAAAALLLAAAAAS!

Var en aningens aning nervös precis när vi satt och väntade på att alla trehundra skulle sätta sig ned men sen. Ja sen bara rullade det på och både det jag skulle säga och en hel del spontant bara flög ur mig. Tjohoo!
Vid frågestunden satt svaren klockrena och jag blev nästan förvånad över min plötsliga kompetens. Var kom den ifrån och var tog den förvirrade tjockisen vägen??

Har tagit en hel del bilder som vi kan se om jag kan lägga ut lite senare eller imorgon. Satte min mobil i händerna på min lilla kandidat idag så det blev en hel del klickande ljud från bänkrad ett under föredraget ;)

Väl hemma ikväll efter heldag på jobbet med kids och föräldrar, ja plus ett spontanstudiebesök just efter lunchen av familjerätten i Stockholm och Göteborg trillade jag ner i sängen som en blöt påse nötter.
Slutirutan var ordet och jag längtade mest av allt efter att baaara få ligga ner och nosa lillfis i nacken när jag kom på att imorgon vankas det besök och det är jag som ska stå för krubbet.

Två matvarubutiker iklädd håliga fläckiga mjukisbrallor, bh-lös och med håret i en knut (ja jag såg för j.. ut..) kom jag hem igen till en mycket hungrig familj varav en medlem självmant redan krawlat in i pastaskåpet och fiskat fram ett paket skruvar som hon absolut ville ha till kvällsmat.
Blev en snabisplockbuffé med lite smått och gott som jag hittade i kyl, frys och skåp. Alla nöjda men nöjdast var nog ändå hon som fick en av sina absoluta favvismiddagar; Pasta med pastasås bestående av crabsticks och gräddtomatsås.
Jummi.. ?!
Kanske inte en av mina absoluta favvisar om jag får säga det själv men jag hittade några stackars kvarglömda räkor, rostbröd (har vi ju aldrig hemma annars eftersom jag alltid bakar vårt bröd..) och så majjo och citron i massor på toppen. Mmm...

Efter att ha tankat middagen klar satte lillfisen igång och bränna rundor med en ENORM energi. M och jag bara tittade på varandra och virrade på huvudena men njöt nog båda av det fantastiska humör som lillfisen besatte ikväll.

M skalade potatis och fjuttade ihopa en potatisgratäng tills imorrn medans jag gjorde cheesecaken. Lillfis hjälpte till.. eller ja.. hon höll sällskap och stod för musikunderhållningen under arbetet :)
Efter en hel del sjukfrånvaro från förskolan var hon nu äntligen tillbaka idag och tjohej vilket humör och så mycket energi hon fick av det!

Älskar verkligen att kunna fråga skruttan vad hon har gjort på förskolan och få riktiga svar som jag vet stämmer. Idag hade lillfis lekt med kompisarna Alice och Ebba i dockrummet och sjungit "huvud axlar knän och tår" samt en båtvisa som jag inte ens kan.
Så underbart att höra henne berätta engagerat och lyckligt om hur hon har haft det. Det är i sådana stunder som man känner att det är så rätt att låta henne gå i förskolan även om jag i mitt lilla veka mammahjärta helst skulle vilja ha henne hos mig for ever and ever..
Nä.. nu är klockan mycket..
Meen.. innan jag slutar måste jag bara berätta en sak som jag är så tacksam över..
Har fått så många goa sms från fina vänner idag som bara värmt mitt hjärta till Kinesisk härdsmältenivå. Bumpade även in i en go vän på Coop idag och fick några sköna fniss innan jag pep hem till hungriga familjen igen.
Det är sånt som gör mig så lycklig.. Fina vänner och finaste fina familjen.
Nattis nattis löv u all!

Nämen titta är det inte Barbamamma!!

Barbamamma kan ibland drabbas av akut flamisghet när hon är nervös..

Men Barbamamma.. skärp dig!

Kan inte någon gå hem..

 

Inför TREHUNDRA familjerättssekreterare på Hilton..

Imorgon gäller det..
Framför trehundra familjerättssekreterare ska jag stå och prata.. Ja ni läste rätt..
TREHUNDRA familjerättssekreterare kommer sitta uppradade framför mig på Hilton kl 10.30 imorgon.

*huh*

Vad jag ska göra? Jo, berätta om mitt fantastiska jobb förstås!

Än så länge lyser nervorositeten med sin frånvaro. Varför förstår jag inte riktigt men jag har en liten aning om att det kan röra sin om klockren förträngning.
Eller.. så är det så enkelt att jag bara inte är nervös?! Jag vet ju vad det är jag ska prata om.. och ja.. snygg är jag ju alltid. *fnissfniss*
Gör jag bort mig så gör det inte så mycket. Jag har en liten son som väntar på mig i magen och alla kommer förhoppningsvis att hinna glömma bort min lilla fadäs tills jag kommer tillbaks till jobbet om två år.

Men ni kan ju alltid hålla en liten tumme runt 10.30-12 snåret..

Idag hade Fliselisan och jag iallafall en prima helmysig hemmadag! Orkar inte gå igång på sömnen, eftersom den är en historia för sig, men trots trötthet blev dagen prima liv ändå!

Klockan åtta imorse fick jag ett sms från Jonna och Tuva Lisa som svar på mitt sms från igår. Smsade igårkväll för att höra vad de hittade på idag. Det visade sig att de var helt lediga för frukostmys och en dryg timme senare stod de utanför dörren och knackade på.
Tuvanduvans leende är breaking och både Flisan och jag sken upp som solar när hon steg innanför dörren.
Frukostmys och en massa lek senare var Fliset så trött att hon höll på att bryta ihopa. Någon lunch hanns det helt enkelt inte med innan det var dags för lillfisen att knoppa in.
Tre kvart senare vaknade hon dock med ett leende på läpparna dödshungrig och dödssugen på pastaskruvar tricolore!

Ikväll blev det ytterligare vagnsletning på Babyland gånger två, först Dalaplan och därfetr en sväng till Toftanäs hanns med. Blev tyvärr rejält besvikna på båda ställena då vi kunde konstatera att båda våra två huvudalternativ gick bort då Flisan verkligen satt uruselt i båda! Bye Bye Phil & Teds Vibe och byebye Babyjoggers City select.

suck..

Hittade dock snart en perfekt ersättare, Phil & Teds explorer, som passade Flisan kalas och även mig eftersom jag kan titta ner på Vincent hur bra som helst i vagnen. Flisan satt som en prencessa och attans smidig och smal, nätt liten vagn att ha med sig. Med det lilla hjulet där fram var den otroligt enkel att manövrera och svängde minst lika bra som kära gamla buggan! Negativt är att den kanske inte är riiktigt lika snygg som syrran Phil & Teds "Vibe" men två tusen billigare.. :)

Som ett brev på posten fick vi efter vagnsvisningen även reda på att Baby Björn i dagarna kommit med en ersättare till den gamla bärselen som idag är inspirerad av kompisselen "Ergo" (extra stöd för höfterna för att ta bort en del av vikten från ryggen). Dock är babybjörnen betydligt lättare att sätta på sig än den krångliga Ergon och man behöver inte heller köpa något särskilt babyinlägg för att kunna bära pyttebebisen från dag 1.
Super!
Ja.. och dessutom var mellanskillnaden ungefär 500 kr billigare för Babybjörnen..! wohoo!
Så, summan av kardemumman är att vi ändå är ganska nöjda och det börjar kännas som att saker och ting faller på plats vad gäller pyttebebistillbehörsinköp.

Måste bara avsluta med några urfina bilder på Tuvan och Flisan när de hade kafferep på vardagsrumsgolvet i förmiddags!Juhuhupp

Då sitter man här igen och kan säga "blir ju aaldrig som man tänkt sig.."
M fick trist nog ett nekande svar imorse från sin chef och lilla fisen fick vara hemma med vabbande pappa på halvdag. I förmiddags var hon, som tidigare bestämt, hemma och mysade med mammsen.
Natten annars var toktokhemsk med massa hosta, gråt och snooor. Ja.. man får skriva snoOoor när det handlar om sådana mängder..
Skrutten var uppe med mammsen mellan ca 1 och 3 och vaknade sedan tokvaken med TOKstopp nos klockan kvart i sju.
"Blööööäää" sa F's mamma och "Tjosanhejsan" sa lillfis..
Jag som hade hoppats på sovmorgon..
Istället blev det segare än segismorgon och massor med baljor av kaffelatte på sängkanten. Vid åttasnåret hade jag en listig plan att slumra till framför Hubbe och Dubbe (eller vad det där jeklas barnprogrammet på barnkanalen heter..) men icke.. strax efter att jag snirklat mig ner i sängen med armen om lillfis (så att jag skulle vakna om hon gick) märkte jag av någon somknackade mig på huvudknoppen.

"Mammaaaa, vakna maammma INTE sooova nuuu!!"

Housch.. ibland är det mindre rajtantajtan att vara tjockismams i sjunde månaden med lillfis på 2 bast.

Ankomsten till jobbet var (ja hör och häpna..) näst intill en befrielse! Lillfis var så grinig här hemma att ingenting alls passade trots mina extrema försök att tillgodose samtliga önskemål från knänivån. (vi snackar cirkus med alla gubbarna framme, playdough, vattenkritor OCH vanliga kritor..)
M fick istället sig en riktig utmaning när han kört mig till jobbet lite över elva och till och med han kunde sedan erkänna att dagen inte flutit förbi helt smärtfritt..

Älskade maken hade dock gjort fin middag när jag kom hem från jobbet lite senare ikväll. (slutade sju) Åt, fnissade och hade en rolig kväll ihopa trots en del knirr lite då och då från lillfis.

Ikväll har jag annars börjat titta lite i kalendern och funderat på om vi inte ska ta tag i oss och bestämma lite kul kompisaktiviteter framöver. Har kommit en liten bit på vägen och första anhalt blir mitt kalajs på lördag. Söndagen, stora högtidsdagen, kommer spenderas med.. fina vänner, fniss och goe-goemat. Precis som det ska vara när man blir alldeles för gammal alltså.

Vad vi mer ska hitte på får vi väl se.. beror nog på hur vädret blir och hur dagen vaknas ;)

Inatt är det min tur att sova i extrarummet och sova ut ordentligt. Lillfis kommer väl blir tokarg om hon vaknar och ser att jag inte är där men ja.. pappsen finns där och det får minsann räcka!

Ska bli underbart att sova ensam inatt.. i det svala sovrummet med fönstret bara litelite på glänt. Som godis för en utmattad tjock småbarnsmams med fetesömnbristen Allan.
så.. nattisnattis :))

vissa verkar aldrig bli för gamla..

för att bli ompysslade av mammsen..
dålig uppdatering..

Har det varit de senaste dagarna.. Kom hem i söndags kväll från stugan och tillbringade kvällen med lilla mormor. Likaså blev det igårkväll när vi kom hem efter en runda till barnvagnsaffären för att spana in nya fina syskonvagnar. När vi åkte hem snurrade ögonen på lillfisen som toppade febertermometern när vi kom hem med över 39 graders feber.
Mormor stannade alltså ytterligare en dag så vi kunde slippa ta ledigt och både F och mormor misstyckte nog inte över ytterligare en dag tillsammans.
Ikväll när jag kom hem kördes mormor till tåget för att resa hem till morfar medans resten av familjen Schön började pussla för att få ihopa dagen imorgon utan att behöva vabba..
Så.. lösningen blir imorrn att jag äter lunch hemma (börjar eg 12) och blir hämtad halv ett när M kommer hem. M kompar resten av eftermiddagen med risk för att tvingas in eftersom han har extra jour denna veckan. Skulle det mot all förmodan bli så skickas lillfisen enr till mammsens arbete där mammsen huserar fram tills sju imorgon kväll. Piiieh..
Men vi löste det :))
Ikväll har vi lusläst barnvagnssidor på nätet för att hitta den ultimata syskonvagnen. Det är INTE lätt kan jag säga och inte blir det direkt billigt heller.. Inte när man heter Cicci och är grymt noggrann med vilken vagn man ska sätta sina småfisar i..
Just nu lutar det efter mycket meck emot en Cityjoggers City select vagn. Vill ni se så hittar ni en bra sida här
Jag vet att jag tidigare varit lite tveksam för att inte säga neggo mot syskonvagn men efter ytterligare vridande och vändande på problemet har vi insett att det nog är bäst att köpa iallafall. Anledningen att vi ändrat oss är att Flisan kommer gå på förskola fram till lunch och ska hämtas innan vilan. Vila är fortfarande viktigt för henne och kommer troligtvis vara så även ett tag framöver. Eftersom hon är en riktig vagnsovare känns det tryggt och bra att kunna packa ner båda mina småfisar i varsin mysig vagnsdel och gå ut på promenad.
Tror inte att lösningen vila hemma och köra med enbart ståbräda kommer att fungera tyvärr.. Ser framför mig en övertrött Flisa som är grinig till max och meckar på ståbrädan och inte vill stå kvar utan gå själv medans liten V (gissa namnet tävlingen börjar NU;) skriker för fullt över den oro som hans storasyster åsamkar.. Isch ingen kul syn alls eller hur ;)
Imorgon är det vilodag på vagnfronten men på torsdag åker vi igen ut och tittar. Denna gången ska vi granska Phil och Teds Vibe med liggdel "Peanut" påmonterad..
suck.. ja ni förstår det var liksom inte bara att köpa syskonvagn som jag trodde från början. Skulle inte förvåna mig om jag till slut bara tröttnar av alla valmöjligheter och kör på ståbräda istället ;)
nä nu är det mys innan jag somnar sittande. Har vatit uppe fem gånger inatt mellan kl tolv när jag somnade och halv sju när klockan ringde så jag är ganska slut..
tjenix

kvällens bästa kommentar..

Kom efter att fiskmiddagen var färdiguppäten, undanplockad och de båda, numera morgonpigga, föräldrarna sjunkit ner framför tv'n. Jag förklarar för M att jag inte får äta viss fisk:

"Nu när jag är gravid så får jag inte.."

Blir avbruten av ett ramaskri från köket och Flisan kommer utrusande skikande för full hals:

"Neej mamma neej *gråt* Duu är inte gravid du är Ceciiiiliiiaaaa!!

med hammare och spik.. största möjliga koncentratiooon!mysigt att torka framför brasan..

Finaste fina kusinerna :)tur man fick en äkta..

KITTYKATTENTANDBORSTE
av moster Linn i julkapp..

Med blink..

 

Puss på lillbrossan

 

 

Hoppas hoppas..

Attans.. får trösta mig med lite kvarsparat HelloKitty-godis från i julas..


Va?! Skulle jag ta för många.. nähäedå titta här! Bara.. en..två.. fem.. samtidigt..


Framme :)

Utrustade med (för en gångs skull..) lagom mycket mat, överdimensionerade godispåsar, fullt vedförråd och väskorna fulla med myskläder.

"Vi ska sova på gooolvet" tjöt Fliset från baksätet när vi kom fram.
Och ja.. det stämmer :)
Framför kaminen slår vi lite senare ikväll läger för natten! Imorrn väntar syrran med brunch klockan tio..

Mmmm ibland är livet bara sådär läskigt underbart!

yihaa!

Huston vi har ett namn!
Ett namn som funkar för alla tre schönisar. Förutom kanske för den allra minsta som ikväll även önskade lägga till namnet "Musse".
Super sa vi, inte om Musse dock, men om att vi nu har ett namn som vi alla tre kan enas om!
Namnet innehåller I och C, klingar fint ihopa med Schön, storasysters namn och dessutom.. är det ett attans vackert namn med en fin betydelse. Ja.. och så är det ett alldeles eget namn och inget tagit eller ärvt efter någon gammal död släkting.

Tjohoo :)

Kommer dock inte att avslöja namnet ännu eftersom det är och förblir en väl bevarad hemlis för alla utom för familjen S.

Förskoletrubbles fortsätter annars dessvärre med ledsen Flisa. Men.. imorse var nog den väna modern något mer förberedd (eller kanske tillräckligt uppretad efter morgonens fajt..) och klarade av att tackla situationen ganska nästan halvbra.

Mormor, som hämtade på förskolan idag, klarade dock inte situationen lika bra och började gråta i sällskap med Schönabönan när hon kom.
Goda vännen L förkunnade, mycket vist, ikväll över tillifonen att äpplet inte faller långt från.. Ja ni vet fortsättningen.. och syftade på snyftkorven mig!
*humph*
förolämpande.. Som om jag hade lätt att snyfta när F sätter igång.. Sicken lögn ;)

Nåväl..
Ikväll åt vi bästa goaste middagen här hemma med fint familjsällskap. Imorgon är det ledig dag och jag och Fliset skall sysselsätta oss alldeles ensamma här hemma. Har saknat lillfisen enormt denna veckan och känslorna har väl varit ganska så starka för oss båda så det ska bli en ren njutning att få mysa alldeles själv med min lilla skrutt.
Faktum är att vi har en hel del att hitta på för imorgon efter lunch bär det iväg till Degeberga för en härlig helg med mys, brasa och trehjuling.

Har även planerat in en hel del mys med våra familjer så vi får se om vi hinner med så mycket annat.. Är lite sugen på en österlensutflykt på lördag om det blir fint väder men vi får se..

Nu är det dags att knoppa in för natten inatt blev inte helt jättebra med en hel del avbrutna sovstunder. Lillfisen hällde dessutom ut ett HELT GLAS ISKALLT VATTEN i min säng inatt vid halvtresnåret som jag i min halvvakenhet bara lade en handduk över och somnade om ovanpå..
Vaknade en timme senare iskall i min blöta säng med sne rygg efter den knöliga blöta sömnen.
suck.. jaja så är det att vara småifismams ibland..
nattisnattis!

Polis.. INTE jordgubbe..

Ibland är mammor tröga och förstår inte alls att jorgubbe är helt fel och att polis är det man ska vara..
Iallafall om man heter Flisan och ska ha utklädningspartay på förskolan imorgon..

Sagt och gjort! Flisan fick själv göra en rejäl rejd i garderoben ikväll och hitta sina egna poliskläder. Under tiden plockade mamsen undan jordgubbskläderna som hon tagit fram..

Och såhär blev det! Observera även posen och blicken som "är polis" enligt Flis :)


true despair

Att lämna Flisan på förskolan imorse var inte alls farligt.. Nä faktiskt inte alls..
Morgonen blev tvärt om helt fantastisk med "sovmorgon" till åtta och utsövd glad Flisa som åt frukost med god aptit tillsammans med mamsen i solskenet.
Detdär med att börja 9 istället för klockan 8 på förskolan gör nog större skillnad än man kanske kan tro. Den där lilla extratimmen sömn och mys på morgonen gjorde både en gladare mams och gladare dotter!

Väl nere på förskolan gick allt kalas fram tills att Fliset förstod att mamma skulle lämna henne. På en millisekund gick min lilla skrutta från glad sol till förkrossad liten skrutt. Hon blev så ledsen att det är svårt att beskriva.. Så ledsen att det kändes som att någon rev ur hjärtat ur kroppen på mig och kramade musten ur det.
Flisans blick i frökens famn, desperat med utsträckta armar mot mig och förtvivlade rop "mamma inte gåå".. det skar som knivar..

Jag vände mig om och gick.. Stålsatte mig på vägen till bilen att det inte var någon fara och att alla barn gör såhär i början på förskolan. Två minuter och sen skulle det vara för länge sedan glömt när pappa hämtade henne ikväll.

Trodde jag..

När jag väl blev upphämtad på jobbet ikväll satt inte min glada Flisa i baksätet på bilen som hon brukar. Istället satt en ledsen Flisa som gav sin mor en blick som jag aldrig någonsin sett i hennes ansikte förr, sann besvikelse.  
Inget "hej mamma" ingen kram.. ingenting.. bara en tom besviken blick fick jag..
Jag frågade direkt vad det var som var fel, i förhoppning om att det var något annat än det jag fasade för. Fick inget svar.. bara en blick som föll ner i hennes lilla knä och ett tyst fingrande på sin docka..

Efter några minuters tystnad kom kommentaren.. först viskandes, så att jag knappt hörde vad hon sa, och sen starkare och starkare.. ;

"Jag ropade på dig mamma men du kom inte" "Mamma jag skrek på dig men du gick"

Hon tittade inte på mig.. bara tittade ner i sitt eget knä och jag kände att jag gjort något helt oförlåtligt.. Jag hade svikit min egen dotter.. Jag hade gått, bara tyst gått rakt ifrån henne när hon ropade på mig och behövde mig som mest..

Jag satt helt stum. Orden fanns inte där.. då Flisan tittade upp och gav mig en blick som borrade sig rakt in i själen. Så snyftade hon till igen lite och sa viskande "mamma du bara gick"

Mina tårar trillade och jag har nog aldrig i hela mitt liv känt en sådan vanmakt. Kände mig så fruktansvärt förtvivlad och ledsen. Hur i hela världen skulle jag kunna förklara för henne att jag måste gå.. måste arbeta och få henne att förstå att jag älskar henne så orden räcker inte till. Min dotter hon som betyder allt..

Satt tyst med tårar som trillade, mot min vilja, medans tankarna snurrade. Flisan frågade till sist, efter vad som kändes som en evighet men som bara var några minuter, varför jag var ledsen. Och plötsligt så fanns bara svaret där rakt framför mig.. Jag snörvlade, tog sats och sa precis just som det var..

Hon tittade hela tiden på mig under tiden jag berättade. Jag berättade med hela kroppen med armarna vispade runt runt medans jag förklarade hur världen fungerar.
Att arbete är ett måste för alla mammor och pappor, fast de älskar sina barn, och helst av allt bara vill vara hos dem alltid. Förklarade om barnen på mammas arbete som behöver hjälp att träffa sina föräldrar, de som inte vet hur de ska leka, och som blir ledsna om inte just Flisans mamma kommer och hjälper just dem.

Hon lyssnade tyst och tog in. Kanske förstod hon inte allt.. kanske förstod hon bara en tiondel av det jag sa men hon förstod känslan; min förtvivlan över att inte kunna vara med henne och viljan att alltid finnas hos henne. 

Ikväll har tusen konstaterande kommit från Flisan under tiden hon gått och berarbetat vad jag sagt. Hon har gått och pratat för sig själv och mumlat "mammor ska vara med sina barn" "mammor ska inte lämna sina barn" "mammor älskar sina barn fast de arbetar" "vissa föräldrar kan inte leka"
Hon har tagit in och analyserat det som hänt och jag tror ändå till sist att bitarna föll på plats innan hon somnade ikväll.

Precis innan hon somnade låg jag och höll om henne. Vi gosade och pratade, på hennes initiativ, åter igen om att vara på förskolan. Plötsligt sa hon inte längre emot mig utan nickade när jag berättade om att jag skulle lämna henne imorgon och att hon skulle ha sin fina polisuniform på sig. (utklädningsdag imorgon på förskolan..)
Hon accepterade visserligen inte beskedet med någon större glädje.. men det var ok. Och nästan.. nästan blev det även ok för Flisans mams..

kuddkrig..

Gör att även den kanontröttaste mams kan komma igång :)tokglad..

för att spela piano och sjunga..  Undrar om hon vill bli musiker när hon blir större..?

söndagsbadMen Harry..

Vad gör du med din mams..?!
Dagens planer fick ställas in imorse efter att Harrys mams vaknade och mådde allt annat än strålande. Men.. jag antar att det inte är mer än rättvist att man ska drabbas av sin beskärda del av urkiga dagar som gravid. Iallafall när det bara är tre månader kvar innan lillplutten trillar ut!

Tröttheten har verkligen gjort mig smått apatisk idag. Mest har jag känt för att sätta mig rakt uppåner och glo rakt in i en vägg. Små små ljuskludd-duttar har dansat runt i synfältet och jag har känt mig som om jag befann mig på en båt i storm dvs. attans urkig och yr som bara den..
Har iallafall lyckats ta mig igenom dagen levande och nu är det bara en transportsträcka tills vi är i mål.. SÄNGEN!

Tokigt hur trött man kan vara som tjocksmock.. tur att det inte var imorgon idag bara eftersom jag då ska jobba 9-19! F ska på förskolan och med deras öppettider (ingen lämning mellan 9-11.15 finns det inte plats för mig att börja kl 11.
Jo.. om jag lämnat Flis kl 9 och åker hem och lägger mig igen.. men se det fixar inte fru Schön! Nope.. inte två Flisfria timmar i väntan på arbete.. det är bortslängd tid om något! När jag är hemma vill jag vara med min underbara unge, BASTA!

Så.. imorgon blir det alltså lämning kvart i nio och sen bär det iväg till arbetet för mig och goa kollegan Eve. Hoppas HOPPAS ljuskluttarna är borta då!
Veckan framför oss är annars riktigt najs eftersom jag fick jobba en extra dag förra veckan. Skulle ju varit ledig i måndags eftersom jag jobbat helg men jobbade ändå. Istället är jag denna veckan ledig både torsdag OCH fredag vilket ska bli underbarare än underbarast! Dessutom kommer mormor och morfar och hälsar på en runda på onsdag för att hämta F på förskolan lite tidigare och förhoppningsvis äta middag med oss på kvällen. Tänkte jag iallafall trots att jag inte frågat dem..

Nä nu babblar jag bara på, ska in och lägga mig raklång i sängen innan lilla F kommer och överfaller mig efter att ha tagit söndagsbadet med pappsen.
Hoppas ni haft en lika härlig helg som vi haft (ja minsann min helg har varit jättebra trots att kroppen inte riktigt hängt med idag..! Se det posotivt som min gamla mams brukar säga ;)
knus till alla!

söndagsstädning i trädgården

lånade några bilder från i torsdags..

Från Lillys alldeles egna blogg.. Är så sällan jag har några bilder på mig och Fliset ihopa så jag tar mig friheten att låna en bild på oss och två på Flisan från vår dejt i torsdags!
Tack Lina!

myslördag hemma och i Staffanstorp

Haft en störtskön dag med la familglia som började attans mycket tidigare än vanligt hemma här i casa S. Den nya förskoletjejen vaknade med tuppen och valde att tycka att livet sög sådär på morgonkvisten. Surpuppigheten höll dock inte i sig utan efter avtog efter bara en kvarts illvrål pga att:

1. mamma var borta.. (låg i extrarummet eftersom en viss pappafigur snarkar som attans för tillfället)
2. pottan var inte stod på exakt precis rätt plats
3. Mollydockan var inte just precis där hon skulle vara
4. Lillfisan var hungrig... nuuu!

Den väna, men trötta, modern kom till undsättning efter några minuter och avlöste tröttopappan som fick gå och knoppa in ytterligare en timme innan det dukades upp för frukost.
Innan han hann återvända hann dock det lilla trollet mumsa i sig inte mindre än tre mackor och nästan ett helt ägg till frukost.
Snacka om att ha aptit..
Själv brände jag i mig en bra slurk latte för att få upp ögonen och satte sedan igång att göra vitchokladbajsar (ja, jag kallar dem faktiskt för det..) för att garnera tårtan som skulle färdigställas lite senare uppåt dagen.

Efter goefrulle och tårtfix gav vi oss iväg för att hämta babyboxen vi fått i present samt spana efter nya mammsbyx till mig. Har dessvärre vuxit så de gamla spänner precis som de gjorde vid samma tid förra gången..
Inget att oroa sig över alltså bara vanlig hederlig puffsighet helt enkelt ;)
Blev att par underbara mammabyxor signerade Cecilia S design. Lite kul med namnet eller hur :)
Vill ni se vilka det blev klicka HÄR

Efter shoppingen blev det raka spåret till Maxi för att F skulle vakna till innan det vankades middag för henne. Ikväll var det planerat mysmiddag med goa vänner och av erfarenhet vet vi att lillfisen oftast matvägrar vid dessa tillfällen varvid vi gärna ville vara lite förberedda.. fulltankad flisa = glad flisa!
Blev såklart hennes storfavorit; burgare, hemma och alfabetspussel innan vi packade in oss i bilen för att hämta upp några kompisar som skulle få skjuts.
Blev som vanligt tio minuter sena med anledning av att en mindre fight utbröt i hallen på väg ut.. Fighten rörde sig om gummistövlarnas vara eller icke varande på F's fossingar i det strålande solskenet.

Säger bara.. efter tio minuter illvrål vann hon halva fighten medans vi gick segrande ur fajten finjacka eller dunjacka..
Japp så finjacka och gummistövlar it was!

Kanongod mat fick vi som vanligt och jättemysig stämning hade vi. Och även om kvällen blev lite kortare än planerat (akutsjuk värdinna stackaren..) hade vi verkligen en hur kul kväll som helst! Faktum är att det nästan kändes lite skönt att det blev lite tidigare än planerat ikväll med tanke på lillfisens nya morgonrutiner..

Imorgon vankas det bilresa till Husie för att lämna lånad nycket och därefter kompisbesök i trädgården. Ja.. förhoppningsvis iallafall om det blir lika fint väder..

Avslutar med några fina bilder från idag!

Schönaböna i mammas gamla klänning..


Ja.. älskar man sina gummistövlar så gör man..


för att inte tala om Maxibilarna..


Tårta med.. chokladbajsar :)

tidigare helgmornar..

är en klar nackdel med förskola.. men samtidigt lite emr vuxentid på fredagskvällen vilket inte alls var helt fel. Ska bara bli bättre på att lägga oss i tid..

"Killa mamma på fötterna.. "

"Mamma.. får man det???!!"fredagsgodis..

Wooaw..


lite lagom snurrig..

Börjar känna att den där snurrigheten som kom som ett brev på posten förra graviditeten har kommit tillbaks för att stanna. Idag kom jag flera gånger på mig själv att fånstirra på allehanda mystiska objekt och tänka "hmm" vad gör detdär där..
Ett typiskt sådant exempel var idag när jag plötsligt fann mig själv idiotstirrandes på Flisans vantar inne i skötrummet på Entré.
Vad gjorde dessa mystiska röda objekt i min hand och vad skulle jag egentligen med dem till..?
Bäst att stoppa dem på säkert ställe måste jag ha tänkt och pulade tryggt ner dem i bröstfickan på mammasnickisarna.

En knapp halvtimma senare befinner jag mig i mitt i Rörsjöstaden med en dotter utan vantar i vagnen.
Hmm.. vantar.. såg jag inte dem någonstans..
Några ytterligare minuter senare var vantisarna fortfarande mystiskt försviunna och jag fick pula på dottern mina egna gigantiska extravantar.

Suck..
Hej igen klanthjärna och hjärtligt välkommen tillbaka i min enkla, men stadigt växande, boning!
Menmen.. så länge jag omger mig med sötnosar till vänner som har tålamod när allt tar dubbelt så långt tid som vanligt går det väl bra och den lyxen känner jag faktiskt att jag har!

Idag fick Fliset och jag finbesök här hemma av lillsnutteskruttan Lilly-bus med medföljande mams. En mycket hungrig skara bestående av två tjockisar samt två dvärgar på ett respektive två bast väntade ivrigt på att brödet  skulle bli färdigt och broccolisoppan emd ädelost skulle puttra klart. Det var en låång väntan för samtliga individer, men till slut, när klockan blev precis tolv, pep äntligen klockan och vi kunde äta!

F hade då precis snuffsat ihopa sig igen efter att helt fräckt puttat sin ett år yngre kompis in i hallbyrån så hon slog sig rejält i bakhuvudet. Hennes mor, dvs jag, blev arg, MYCKET arg och det kändes verkligen väldans viktigt att tala om för henne, så att hon förstod, att gör man verkligen inte!
Det tyckte nog inte Fliset iofs som var minst sagt illa berörd efter sin lilla terroristhandling..
Lilla Lilly hämtade sig dock bra efter att ha suttit i mamsens famn en stund.. stackars liten plutt måste ha gjort riktigt ont!

Efter lunch var det dags för promenad ner till Entré för mumsgod fika och sovstund för småfisarna. Småfis ett somnade utan problemas i vagen  knappt utanför Mölledalsgatan, medans den något större, tvärvägrade och satt i stort sett och småbusade i vagnen hela vägen ner till stan.

Väl framme blev det en kanonasfika på Waynes som minsann även kunde erbjuda allehanda leksaker som roade en lång stund under fikan. Även ett litet bord och stolar fanns att tillgå som även de på ett mycket tillfredställande sätt uppfyllde sitt syfte. Fliset, som är sin mors dotter, roade sig kungligt under en halvtimmes tid med att möblera om bland minimöblerna medans mamsen fick fika i lugn och ro!

Avslutar med sötnosen och tillika en av de gladaste ettåringarna i stan, Lilly, med sin favvismedlem i den Schönska familjen.. Ciss!

men..

imorrn är jag ledig och har all tid i världen att tänka! Ska bara koppla av och mysa med två fina kompisar över frukostbus och lite senare goe-lunch!

vetnivad..?

Jag har ingen koll på vilken vecka jag är i längre..
Skrämmande..
Sitter ändå här framför datorn mitt i natten och kommer på mig själv att klicka in på Lunds BB avdelning och mycket observant titta på filmen "rundvisning på BB".
Hmm spännande va.. det har jag ju aldrig sett förr..
BB Lund it is iallafall det är en sak som vi är HELT säkra på. Det vi inte alls är säkra på för tillfället är dock vad lille Harry ska heta. Jag börjar bli lite stressad och lyckades till och med stressa upp min lille man ikväll. Han stressar man ju inte upp i första taget som ni kanske känner till.
Vill ha ett namn som:
Gärna innehåller c och i.
Går fint ihopa med Harry.
Går fint ihop med Schön
Går fint ihopa med systerysters namn Felicia.
Klingar vackart.
Inte finns med på tio i topp listan på mest populära namn.
Känns bra i maggropen när jag säger det.
Är namnet på min lille bebis dvs. lite vilde bill men ändå säkert lika intelligent, empatisk och klok som sin stora underbara syster.

Japp så några namnförslag någon..?
Jag röstar på Victor (finns med på tio i topp listan på åttande plats jeklans skit!)
Eller.. Philip/Filip (Säger min käre make helt nej till utan anledning..)

daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah! Namnbok till utlåning någon..?

surpuppa

Sicket surpuppeinlägg jag skrev i söndags kväll. Å lät det surt så var det milt uttryckt för just vad jag var..

Nu har dock den surpuppiga C förvandlats till den väna, glada positiva människa jag är igen ;) och stämningen är åter igen det normala i casa Schön.

Eller ja.. riktigt normalt är det ju inte för här hemma huserar just för tillfället ytterligare två stofiler vid namn mormor och morfar!
I måndags kom lille farfar alltså och tog sig an barnpassningen här hemma och tur var det.. för till dagis hade hon då rakt inte kunnat gå schönabönan. Lagom när farfar hade kommit satt febern som en smäck, nosen rann och hostattackerna haglade. Imorse vaknade hon brännhet med över 39 graders feber fast ändå med ett leende på läpparna. Men se då var mammsen och pappsen redan redo. Mormor och morfar var redan på väg i gamla volvon redo att ta sig an en lite smått "moody" dotterdotter med rinnade nos.

Jag blev skjutsad till arbetet, hämtad och dessutom utfordrad ikväll med den finaste godaste middag man bara kunde tänka sig..
Säger bara.. lax, potatis och goesås.. OCH jordgubbar till dessert!
Hon har god smak min dotter.. och mams.. ;)

Imorgon kunde kanske schönabönan gått till förskolan eftersom den lilla fisen repat sig otroligt bra idag. Men.. bättre att ta det säkra före det osäkra och låta henne (och mormor och morfar..) vara hemma en dag ytterligare!
Imorrn är det viktiga möten och kvällsjobb som står på schemat för min del och vidareutbildning, heldag för M som han verkligen sett fram emot.
Så det där att vara hemma och VAB'ba finns det liksom inte riktigt plats för i våra liv just nu..
Sån tur att man då har snälla föräldrar som ställer upp!!!

Torsdag är jag ledig igen och F och jag planerar att stanna i sängen heeela dagen. Förutom en sväng till affären för att inhandla allehanda läckerheter inför smarremiddagen på lördag kväll då dvs. På lördag vankas det lyxkrubb i casa Svensson/Andersson och fru S skall stå för desserten.

Men nu.. ja nu är det dags att säga nattisnattis!
RSS 2.0