och rätt svar är..

..att vi enhälligt har beslutat att skaffa en liten ny kissekatt!
Som vi saknat henne vår lilla Ciss. Så tomt det blev när hon gick bort i våras. Vi trodde nog, både jag och Martin, att tomrummet skulle fyllas av annat. Att vi har fullt upp med våra små finingar och inte behöver en katt. Men så är det inte..
Vi har haft katt sedan vi blev sambos våren 2000. Lilla Kexxet, som vår första katt hette, blev tyvärr inte så gammal. Även hon gick bort på grund av cancer och även där blev sorgen oerhört stor. Kan fortfarande bli tårögd när jag tänker på Kexxet, 12 år efter att hon gick bort.
Sedab i våras har M och jag kontinuerligt gått och pratat om Ciss. När vi gått i mataffärer och handlat har vi automatiskt gått mot kattmatshyllan och väl där kommit på oss själva. I förra veckan kom jag på mig själv med att vakna av kattpip och tänka tanken "Ah men det är ju bara Ciss" och så var hon inte där.. bara en dröm.. Då sved det till rejält i hjärtat.
Så i förrgår tog jag upp frågan vid frukostbordet. Även om vi inte ens berört ämnet med ett ord sedan Ciss gick bort så var vi helt eniga.
Barnen förstod såklart inte helt vad samtalet handlade om. Men de var glada och katt ville de ju ha såklart. "Mauuww maaauuuw" sa Vincent och såg hur glad ut som helst.
Så katt blir det.. och vilken tid är egentligen bättre än just precis nu när vi flyttar och har gott om tid på oss att skola in den lille kissen i vårt hem?
Med flyttad inflyttningsdatum blir ju flytten den 18 mars. Jag börjar troligtvis att arbeta i Maj. M och jag kör omlottjobb dag/ kväll/helg fram till sommaren och M är ledig juni till augusti.
Så den lille kissen behöver ju inte vara ensam en enda sekund sina första månader.
Det tycker vi är viktigt..
Innan jag slutar skriva måste jag berätta att en stor händelse ägde rum under gårdagskvällen.
Vincent kissade på pottan!
Det var ju inte den första gången men det var första gången som han ville och verkligen förstod vad han gjorde. Mina försök hemma har kanske inte riktigt fungerat som planerat och som de gjorde med Flisan. Vincent har helt enkelt inte varit intresserad och till och med varit rädd för den mycket vackra (och extremt obekväma) potta som vi haft hemma.
I veckan har jag så smått introducerat V för pottan här i Dege hills. Resultaten har varit bra ( han har verkat gilla att provsitta den med byxorna på) men han har även här tyckt att den lilla skröttna pottan varit obekväm utan byx.
Hmm.. Jag har gått och klurat lite.. När man är hemma så mycket med sina barn så kan man liksom tyda deras signaler ganska så bra. Och igår kväll när vi var på kalas hos mormor och morfar tog jag chansen.
-"Ska vi gå på pottan?" frågade jag Vincent och han var omedelbart med på noterna. Det var även en något förvånad mormor som sprang ner i källaren och hämtade den bekväma babybjörnspottan. Det tog ungefär en halv minut så satte sig Vincent på pottan och tryckte. Och minsann.. det kom kiss!!
Vincent var så nedrans stolt så det var bara inte klokt. Han hade kissat på pottan. Fem minuter senare sprang han dit igen om att kanske det skulle kunna komma ut några droppar till.
Duktiga, duktiga lilla Vinceprins!
I morse var det faktiskt redan dags igen. Vincent körde en glad (och fruktansvärt stolt) morgonkiss på pottan!
Så nu kör vi!
Självklart ska han ha blöjan kvar och pottgåendet skall, precis som för storasysters del, vara klart lustbetonat. Men lite potta ska det bli.. Varje morgon och varje kväll!

Handuppräckning

gissningstävling... Vilket förslag röstas här enhälligt igenom under familjerådslaget???!!!
 
 
spana in Flisans frenesi..

Vaknade igår morse

började på frukost, bada och klä barnen hela tiden upprepades. M vilken GOD TID vi är ute i idag är det verkligen så härligt att vi slipper stressa fast att vi ska iväg- Ändå så slutade sista halvtimman innan vi skulle åka i total kaos med alla grejjer och vi.. som skulle med..
När vi väl landade i bilen tog det fem minuter innan jag kunde andas lugnt. Men herregud så är det nästan alltid för oss så det borde jag nästan vetat direkt när vi vaknade. Undrar om man kan göra något åt detdär med stress när man ska iväg. Hemma när vi ska iväg direkt på morgonen brukar jag alltid packa bilen kvällen innan så vi bara kan gå direkt ut och sätta oss. Brukar funka kalas.. undrar varför jag inte gör så här också. Tror att det finns en svag tanke på att tillsammans klarar vi allt M och jag. Två är vi proffs som aldrig stressar.. daaah ;)
Ystad och gammelmormorsbesöket kan sammanfattas som något vi nog kommer bära med oss resten av våra liv. Precis så härligt var det.. Stort på något vis. Svårt att sätta fingret på känslan. Mormor var så lycklig och barnen så ljuvliga och åt som små hästar av mormors goda mat. V somnade nästan i sin stol vid sexsnåret när vi började känna oss redo att åka efter kak och tårtbuffen som följde efter världens godaste middag, dessert och en massa god choklad.
Rullade hem gjorde vi också på alla sätt och vis..
Det jag talar om men kanske inte vill skriva är det oundvikliga att livet inte varar för alltid. Förra julen satt vi där med ytterligare en härlig person, gammelmorfar som gick bort i påskas. Han fanns med oss igår men tyvärr också vetskapen just om att inget varar för evigt. Vi var tacksamma alla fem över att få vara tillsammans hel enkelt men utan att känns någon sorg.
Vi hoppas att få ha gammelmormor, den finaste piggaste och gladaste åttiofyraåringen hos oss många år framöver. I sommar blir det resa till huset i V Ingelstad för att hälsa på och vi planerar för andra året i rad att åka till Ystads djurpark tillsammans!
Lycka är att ha familjen nära och friska.. kanske låter fånigt men är det inte sant?

Kristianstads länsmuseum

 
 
 
 
 
 

Min lilla svarta get.. och Flisans tokläskiga..

 
 

Vincents favvislek för tillfället!

 
 

Flisan fortsätter fototräningen..

Torsdagsplan

Dagens planering:
 • Mata min favvoget, den lilla svarta med hornen, men gamla ogoda lussebullar.
 • Hitta viltkött till nyårsafton då vi får finsällskap och familjen Veris och Ullisgullis. Totalt 12 pers i vårt lilla chateau!
 • Lämna tillbaka Flisans trumset som saknade skruvar..
 • Fixa present till gammelmormor inför besöket i ystad imorgon.
 • Fortsätta titta lite på weekendresan vi drömmer om..
 • Possas och fortsätta vara fjamsigt in löööv ;)

vikten av att prata ut

Lustigt hur mycket det kan betyda att bara sätta sig ner och prata ibland. Igårkväll hade M och jag en helt ljuvlig kväll bara vi två. Eller tja de små småfisarna var ju förstås också med, så småningom i sovande tillstånd, och M och jag fick tid att bara.. prata..
Vi tycker båda att det här med husbygge och allt vad det innebär och inneburit är och har varit en härlig resa. Men ibland såhär mitt ute i ödemarken kanske man ibland känner ett stygn av hemlängtan lite då och då. Hem till ett hem där allt är i ordning och där alla rutiner sitter som en smäck.
Igår fick vi chansen att sätta oss ner och prata om det här. Hur det egentligen känns innerst inne mitt i flyttkaoset. Hur det känns att gräva i sopsäckar och flyttkartonger så fort vi behöver något och känna att man är precis mitt i en process som kommer dra ut minst ett halvår till. För att inte tala om år innan vi riktigt är på plats.
Det var lite befriande att få prata ut om allt och i morse vaknade jag med en enorm lättnadskänsla i kroppen. En känsla av att inte vara ensam om mina känslor och tankar utan att vi faktiskt är två på banan som kan stötta varandra när hemlängtan börjar knipa lite.
Vi var uppe till två inatt jag och maken vilket borde innebära att vi är trötta idag. Men inte det minsta istället pigga, lyckliga och lite fånigt nykära. För som jag älskar min man.. Det är baske mig sann kärlek det vi har!

Barnens julkappar.. en del av berget..

 

Mina Julklappar!

Matberedare Hercules..
 
 
Calvin Klein pyjamas
 
 
Hush puppies tofflor...
 
 
Tja.. och en resa såklart som vi bäst sitter och väljer tillsammans nu jag och maken.. 3 dagars weekendresa utomlands på hemlig ort utan kids <3
 
 

snuvig morgon

hemma hos Schönisarna idag. Men med lite Ris a la Malta till frukost och en dubbel plus dubbel espresso piggar upp ganska bra!
Flisan har börjat fråga om var vi bor en hel del. Bor vi här nu.. visst.. men var bor vi "på riktigt". Hon kan liksom inte förlika sig med tanken på att vi faktiskt "bara" bor just här nu.
Tanken att vi ska flytta till Limhamn känns lugnande för henne och att därefter flytta till huset. Ja, då ser man riktigt hur hon pustar ut. Det kommer ett "riktigt" hem så småningom verkar hon tänka.
På tal om Flisan så hade jag världens sämsta uppvaknande i morse. Vi brukar inte längre påminna Flisan om att hon ska kissa innan hon somnar längre. Hon fixar det så himla bra själv. Men igår hade vi för en gångs skull lite julmust till minisarna och lite apelsinsaft till kvällsmyset och det dracks ganska rejäla mängder. V tycker mest att det är kul när det killar i näsan av kolsyran och får inte i sig så mycket medan Flisan verkligen passar på när det ges chans att dricka. Wellwell.. Klockan tre vaknade jag av en mycket underlig varm känsla på benet. Flisan hade krupit upp och intill mig och låg så gott som på mig.
Vad den varma känslan var.. tja ni kan ju gissa..
Huuuuh klockan tre på natten säger jag bara..
Idag är det Kristianstad som står på schemat. M ska in och få en behandling för sitt onda knä som tar en två timmar. Barnen har bett att få vara hos mormor vilket passar lite febriga mig alldeles utmärkt! Känns inte rätt att följa med varken till behandlingen (som görs av en vän till oss) eller till mormis och morfis och smitta ner.
Kanske lite segt inlägg såhär i regnet i Dege hills. Hoppas vakna till snart efter iprenen och kanske framförallt friskna till snart så det blir lite tjong igen i denhär Ciccipricken!

Men det blev såklart LEGO också..

Köttbullstillverkning

Hörde Flisan gå ut till pappa som försökte få fyr i öppna spisen ute i vardagsrummet..
 • "Pappa, pappa PAPPA vet du vad jag ska göra?!"
 • "Nej.."
 • "Mamma har sagt att jag är så stor att jag kan får göra mina egna köttbullar för FÖRSTA gången i HELA mitt liv!"
*hoppar jämfota*
 • "Så pappa.. vi kan kanske vänta lite liiite med att bygga legot..?"
*osäker*
 • "Jamen det är väl klart att vi kan!"
 • "Thohooooooo!!!"
*hoppar jämfota*
 
och se så fina de blev...

 
 
 
de små är till Vincent..
 

Innan..

Jag bara kör igång och börjar med kvällens julbordsköttbullar måste jag in och berätta lite om julafton.
Det var en historisk julafton iår..
Den absolut bästa som jag någonsin varit med om i hela mitt liv. Barnen var lyckliga, de vuxna var om möjligt ännu lyckligare och känslan var helat fantastisk. Snudd på magisk..
Bilder blev det inga för vår del men syrran har lovat (hoppas hoppas) att hon ska formatera om och skicka över ett par från hennes kamera. Det hade varit så fint att ha dem och kunna gå tillbaka och minnas. För denna julen kommer vi minnas..för alltid..
 
En bild som syrran tog precis när vi satt oss..
 
 
några suddiga mobilbilder som jag lyckades knäppa vid tolvsnåret inatt..
 
Vincent kämpade för att hålla sig uppe och skulle ICKE sova!
 
 
 

Klockan ettbilden..

 
Flisan sitter invirad i min badkappa och äter lunch, V sover och vi andra.. stressar..
 

Vincent dansar! Klockan 12 bilden

 

BILDREJS! En bild i timman tills klockan 14! Kl 11 bilden..

MEER MAMMA MEEER BUS!!!
 
 
MAN BLIR RUFSIG AV ATT BUSA!
 
 
osamarbetsvillig dotter.. Näää jag VILL inte baadaaaa!!
 
 
osamarbetsvillig make... NÄÄÄ jag VILL inte vara med på kort!
 

Julkalas i Tollarp

 
 
 

kvällen igår

Ägnades nästan uteslutande åt att fixa med Flisans julklapp. Hon har fått en surfplatta från mormor och morfar och M's och min uppgift var att få den att fungera och ladda ner en hel massa kul appar till henne. Kanske inte hur svårt som helst.. om man inte sitter mitt i ödemarken och har världens segaste internet. Hmmm.. Gick bra men OJ vilken tid det tog!!
Kom ner från ovanvåningen till mina två minisar som under en halvtimmes tid suttit nedaför trappan och ropat maaaaaaaaaaaaaaaammmaaaaa!! Som om jag lämnat dem för gott.. Kom ner med rosiga kinder och smått snurrig i huvudet efter två timmars intensiv nedladdning. Möttes av Flisan som kastade sig i min famn och grät "Mamma var har du vaaariiit??!"
Kom på att den enda gången jag varit ifrån barnen sedan vi flyttade från Malmö är en entimmasrunda på stan precis när vi flyttat hem till mormor och morfar.
Hmmm.. nog dags för lite mammatid snart både för deras skull och för min ;)
Lite kärt är det är de är så desperatmammiga men kanske inte jättebra för dem.. eller för mig..
Äsch päsch vi har massor med tid på oss innan M börjar jobba igen den 7 januari och massor med möjligheter för mig att komma iväg lite på egen hand.
Fast nu sitter hela min familj vid frukostbordet och sjunger, på Flisans initiativ, "Ooooh BOY vilket vackert väääder" på bredaste skånska och jag känner plötsligt ett väldigt behov av att aldrig åka ifrån dem.. härligaste familjen i världen!

Gick precis in

för att rätta gårdagskvällens stavfel och tanken slog mig att de kommit till för att jag var stressad när jag skrev. Kom på att jag nästan alltid är stressad. Hmm.. Är det ens nya lott som tvåbarnsmamma att alltid vara stressad? För det finns ju alltid något att göra; en näsa att torka, en blöja att byta, en mun att mätta, en rumpa att torka, en tvätt att hänga.. Ja ni fattar..
Resultatet är att allt jag gör i vardagen ska gå.. fort.. För jag har egentligen inte tid då nästa grejj pockar. Detta stressande drabbar precis allt och varje liten grejj utanför schemat måste liksom baxas in mellan allt viktigt som ska betas av.
Ta min nagelmålning idag till exempel. Jag förvarnar M som bokat att bada Vincent och Flisan. Han tappar upp vatten och jag målar halva första nageln då tjut hörs från soffan där Flisan ligger nerbäddad nakenfis i väntan på badet.
Aaaaaooooowwww!!! Skriker Flisan med V ovanpå såg.
Aooooouuuuwwwiii!! Skriker V förtjust eftersom han lyckats få till ett sådant präktskrik från sin väna syster.
Han nöp mig i kiiiiissseeeeen, skriker Flisan lidande. Jag springer bort med naglarna spretande och försöker trösta i något som för en utomstående måste sett ut som något en tokig fågelskrämma skulle kunna lyckas få till.
Men jag skule ju måla mina naglar säger jag argt till maken när han kommer ut. Maken ser förvirrad ut och tittar på mig som ett levande frågetecken som om jag borde begripa bättre.
Jag skulle bada barnen..
Såhär, just såhär, är det faktiskt ganska ofta hemma hos oss. Schema in absurdum av saker som skall bockas av och göras och full kaos mitt i listan.
Missförstå mig nu inte. Jag trivs! Ville bara dokumentera lite sann fakta från Schönisarna såhär i juletid..
Nix nu ska här bockas av lista:
Bada V
Bada F
Duscha F
Duscha M 
Vattna julaftonssill
Göra tre olika sorters sås till sillarna
Färdigställa farfars present (hemmalagad äppellikör på Degebergaäpplen) inför kalaset i Tollarp ikväll
Snoffa familjen
Städa undan
Tvätta ALLA sängkläder efter kisskatastrof mellan kl 3 och 4 inatt..
Mata barn
Packa bil
Köra till Tollarp
Ha julkalas!! (Det jag mest ser fram emot är att Flisan själv ringde Jörgen imorse för att fråga om hon fick köpa ett plektrum av honom. Dessutom ville hon be honom att ta med sin gitarr. Flisan ska nämligen ha gitarruppvisning ikväll för hela familjen/släkten! Jörgen driver studion Emmie studios i Kristianstad och om någon kan spela gitarr så är det han!)
 

Flisan lämnar önskelistan till tomten

På väg till mormor (äntligen..)

Det snöar i Dege hills ikväll

och vi har precis kommit innanför dörren. Imorse vaknade jag klockan sex och kunde absolut inte somna om. Låg och klurade på nyår efter samtalet med Ullisgullis igår. Var vi alla ska sova och vad vi ska äta..
Har haft lite dålig koll måste jag erkänna trots att vi nu sitter här lugnt och fint. Men det har nog varit alldeles för skönt att slutligen komma på plats så det där med nyår har liksom fått vänta. men där låg jag imorse iallafall.. och klurade och klurade. Vinceprinsen med sin snuva kom till ro vid ett inatt så jag var verkligen kanontrött men ändå så låg jag där och planerade.
När jag var klar vid åtta så vaknade såklart Flisan och ville pussas. Det ville inte jag.. jag ville sova..
Det finns gånger i livet då man säkert kunde vara en bättre och mer förstående moder. Men igår var kanske inte en av mina. låt säga, ljuspunkter.
Muttrade något om att jag måste sov och övergav henne helt enkelt där och då i sängen för att gå upp och inta sängen på ovanvåningen.
Well well.. man ska inte klandra sig själv alltid men jag råkade visst somnade om en timma. Och herregud så vaken jag var när jag väl vaknade och kände mig både utsövd och med koll på läget!
På nyår ska vi grilla vilt kan jag avslöja, med potatisgratäng, och till dessert blir det vitchokladpannacotta. Tadaaa! Inatt kan jag ju klura vidare på placeringen av allt folk kanske.. ;)
For iväg som tokar när alla var klara idag och därefter blev det slutshopping av julklappar. Blev så himla bra.. verkligen. M och jag hade dessutom nedrans kul under shoppingen medans barnen hade hur kul som helst med kusin Molly, moster Linn och morbror Jonas, hemma hos mormor och morfar.
Innan vi for ikväll visade Flisan sin önskelista till tomten som hon och morfar omsorgsfullt hade fyllt i. Så söt var hon i sina fina pippilottor och sin julklänning.
Lite leksaker till Dege hills fick även följa med hem.. ni vet efter familjerådslaget igår.. vår lilla lista. En del av saknaden av vårt gamla hem var ju alla saker. Så Mollys barnvagn och gitarren fick följa med hem igen.
Får se om jag hinner lägga ut en bild på sötmumsan när hon lämna önskelistan tidigare ikväll senare..

En eftermiddag på barnens villkor..

 
Gjorde ett tappert försök att nå fallet i Forsakar men misslyckades tyvärr..
för mycket snö och is för att vagnen skulle kunna ta sig fram med den sovande lillebrorsan!
(nya thermobyxor på! Vilken ljuvlig känsla att slippa frysa!!)
 
 
Fick hälsa på djuren istället! M höll på att bli biten av en häst..
jag blev kär i en liten svart get med horn..
 
 
Flisan blev hungrig och ville ha fika meddetsamma när vi kommit iväg nästan..
Inget går upp emot en riktig fikakorg eller hur?!
 
 
Flisan hade ett eget café på den nya jättefina lekplatsen nere i byn
 
 
Skaren gjorde det svårt för Vinceprinsen att gå men han var glad ändå!
 
 
 
Guuunga ropar Vincent!
 
 
 
och "hanla"
 
 
Biblioteket var nästa stopp. Vi hann inte in genom dörren innan bibliotekarien "Jessica" visade oss runt och berättade var vi kunde hitta vad vi sökte.
Hmm.. undrar om det står i pannan på oss att vi är utbölingar.. ;)
 
 
Barnen kände sig såklart hemma direkt!
Så mycket som vi besöker bibliotek är det kanske inte så konstigt..
Vi slapp dessutom att betala för filmen vi lånade om bokstäver "Från A till Ö med Hedvig  Ni vet.. "kom skriv mig det på näsan".. och det pedagogiska dataspelet "Dora" som lär barn engelska.
 
 
Väl hemma var det dags för V att fika (han missade när han sov)
Flisan och jag gick ut och åkte pulka på tomten.
 
 
Tack och hej för en av de härligaste dagarna på länge!

Ibland är det inte lätt att vara mamma..

Vid lunchen idag satt vi alla i godan ro och mumsade på. Bullarna blev såå fantastiskt goda och tomatsoppa a la mamma är Flisans abbsoluta favvis. Kände att allt var hur bra som helst.. trodde jag.. när jag plötsligt såg att Flisan såg lite nere ut..
Kände att jag inte riktigt kunde släppa det och var tvungen att fråga hur det var fatt.
"Mamma jag saknar min förskola!" svarade Flisan till min stora förvåning och såg hur sorgsen ut som helst.
"Men älskade vännen" sa jag och såg att M såg precis lika bekymrad ut som jag..
Som ni vet är ju Flisan kanske inte den främsta förskolelovvern i världen så att höra från henne att hon nu saknar den.. Tja då vet man att något är galet.
Vi pratade och Flisan fick beskriva vad det var som var tok.
Svaret var kanske inte helt förvånande.. Hon längtar hem.
Här i Degeberga finns nästan inga av hennes leksaker och lekkompisarna är alldeles för långt borta. Inte bara jag som känner av lappsjukan nu alltså utan även Flisan.
M och jag har haft fullt upp med att handla inför julen och med att komma till ro och på plats med allt. Menar då faktiskt både fysiskt och psykiskt. Vi har helt enkelt glömt bort Flisan i allt fixx.
Så vi pratade och pratade.. Vad är det som saknas och vad kan vi göra åt det. Alla fick vara med och Flisan fick prata för lillebror också. Ett familjeråd helt enkelt fast på även barnens villkor.
Lösningen blev att vi vuxna fick lova att inte bara åka och handla och fixa med vårt. Som Flisan uttryckte det så blir det för "uttråkigt" då för henne och Vincent.
Vi kom fram till lösningar, skrev en liten lista och alla mådde bättre efter mötets avslutande.
Omedelbart efter att disken var undanpockad breddes mackor, chokladmjölk blandades och alla bullades in i varma kläder. Pulka och vagn packades in och off we went..
Nu är vuxeeran slut i Dege hills och nu kör vi lite prio barnen ett par dagar!
 
Världens bästa hjälpreda innan vårt eget familjerådslag ägde rum..

 
 

V är mycket bättre

idag och febern är så gott som borta. Snuvig som bara den är han men pigg precis som vanligt. Och busig.. som alltid :)
Projekt idag?
Tja.. vet inte riktigt..
Alla julklapparna, förutom två, är inköpta men en ligger ikväll och väntar på Lekia i stan. Har letat järnet efter ett trumset till Flisan som hon önskat sig hett och brett. Alla andra önskningar har liksom redan uppfyllts inför födesedag och jul. Det hetaste var nog en surfplatta att spela på vilket snä'llaste mormor och morfis redan köpt. Så kvar fanns alltså ett trumset till oss och det trodde inte jag skulle vara så svårt att hitta..
Nu slutligen har Lekia, snälla som de är, gått med på att hämta hem ett från sin butik i Lund till oss. Och tur var det för kvar där fanns bara ett endaste litet ett.
Ska eventuellt be mormor och morfar hämta det imorgon om vi inte kommer in till stan. Vincent återstår bara och han är ju ganska lätt att köpa till. Ska bara bli kul att hitta sista julklappen iår.
Funderar på bilgarage från Fisher Price eller liknande. Får se vad vi hittar!
Nu står bullarna på jäsning på spisen och tomatsoppan ska strax tillverkas. Sen får vi se vad som händer idag.

frukosten har utvecklats till trekamp..

med skedfäktning..
 
 
och skedtrummningskamp
 
 
 
 
känner mig inte fullt lika oroad för honom längre.. ;)

Igårkväll lyckades Flisan knäppa denna bild på sin knäppa familj..

Ivrigt spelandes det nya sällskapsspelet "Disney-LOTTO"
 
 
tycker att hon har blivit ganska duktig...

dumma snuva..

Hostan försvann inatt på Vincent men istället vaknade han med 39 graders feber. Så hög har han inte haft de andra dagarna. Försökte att nå vårdcentralen Degeberga för att höra om vi skulle komma in och ta ett halsprov på honom men fick inte tag på en kotte. Känns ändå sådär på gränsen. Han är jättepigg, hostan är borta men bara en jedrans feber. Flisan och jag gjorde lussefulle med lussebullar och oboy till frukost och när V som precis vaknat kom upp och fick se kastade han i sig en hel bulle ocj en joggi. Då kändes det plötsligt inte så himla akut att få tag i vc.. Hade han haft ont i halsen så hade nog inte ätit så bra!
Men orolig är man lite grann för honom men det har jag ju iofs varit ända sedan han trillade i min mage ;)
 
Mitt i snuvan gick ännu en lussebulle ner nu.. SLUUUT säger Vincent här och ser tokbusig ut :)
 

och lite julgodis..

 

Julmys

Helt otroligt!

I mars månad iår, närmare bestämt dagen före min födelsedag hände något helt fantastiskt. Hela familjen hade halsfluss och ohyggligt ont i halsen. Mitt i natten vaknade jag och kunde inte somna om. Låg och läste mina mail och fick upp ett från Älvsbyhus om nyinkomna tomter. Gick lite slött in och tittade. Mest för att se vad det var som var mest fel med tomten denna gången. Vi hade då letat ett tag..
Läste och läste, läste om igen och fann att ingenting var fel denna gången. Allt bara stämde. Entusiastiskt berättade jag under födelsedagsfrukosten morgonen efter om vad jag hittat och vi bestämde gemensamt att redan samma dag åka ut och titta hur tomterna låg.
Det blev en fantastisk födelsedag. Troligtvis en av de absolut lyckligaste i hela mitt liv. Vi körde ut till Västra Ingelstad, tittade noggrant på tomten, och fann att den var precis vad vi letat efter. Dagen efter, den 21 mars, ringde vi Älvsbyhhus och berättade att vi var intresserade av att köpa vår tomt.
Tanken har hela tiden varit att inflyttning skulle ske i maj iår men idag på väg hem från en helt ljuvlig dag i Kivik/Simrishamn fick vi idag besked om annat.
Redan den 29 januari nästa år börjar vårt hus att byggas. Redan vecka tolv står huset klart för inflyttning. Dvs.. ett år efter att vi för första gången såg tomten och  firade min födelsedag med glädjetårar i ögonen kan vi nu ett år senare fira min födelsedag i vårt alldeles egna hus..
Det är lycka det..
 

Snuvsnuv

Ett snuvigt barn är inte kul. Två snuviga barn är dubbelt mindre kul.. M och jag delade helt enkelt upp oss inatt för att få sova liiite mer hela familjen. Natten började tufft med Flis som alltid får en himlans hosta när hon blir krasslig. Vaknade en gång i timman mellan 00 och 04. Blä!
Klockan 4 kom M upp och väckte mig. "Vad är det som låter?!" frågade han lite upprört.
Jag hade även jag hört mystiska ljud men hade ploppat i öronpropparna och lagt en stor kudde över huvudet för att tränga ute hostningarna från sängen brevid.
"Tjong" sa det plötsligt och hela huset ..
Jag var klarvaken på en millisekund.
Vad var det??!!
En timma senare och X antal "tjong" kunde vi lugnt konstatera att det inte var något att oroa sig över. Det var helt enkelt en himskans massa snö som med stora dån rasslade ner från taket.
Efter ny nässpraysdos till sängen bredvid och några bloggar på mobilen senare somnade jag om lite lagom tills det började ljusna.
Idag går vi på sparlåga hela familjen. Sen frukost för oss allihopa och tack och lov att barnen sover så länge nuförtiden..
Nu är det dags för grötlunch med nylagad risgrynsgröt innan vi ska köra en runda till fina Kivik och titta på havet.
Undrar hur många som somnar i bilen på vägen.. ;)

Kalas med kusiner

 

En dag i skobygden..

Börjar med vedhämtning av en sann viking..
 
 
Därefter resa in till storstan i dimma
 
 
det där med att gå själv i butiker.. GÅ GÅÅÅ säger Vincent och är i sjunde himlen
 
 
Pepparkakshus från.. IKEA!
 
 
hittade de här två sötmumsarna, i vild färd med att läsa saga, när jag börjat med middagen
 

Äntligen internet!!

Och ett som faktiskt fungerar dessutom. Kanske har jag varit med om snabbare men ändå.. bara jag får ett och fungerar så är jag glad :)
Åh vad jag har massor att berätta om hur ljuvligt det faktiskt var att få hem maken i fredags igen. Att få tillbaka sitt vanliga liv om än på ett annat ställe än vanligt. Det var bara fantastiskt!
Mamma och pappa har verkligen ansträngt sig till max för att vi skulle trivas hemma hos dem. Barnen och jag har blivit bortskämda! Men det ÄR svårt att vara borta med två pluttisar. Hemma slipper man gå och vakta eftersom man vet att allt i stort sett är barnanpassat. Mormor och morfar hade verkligen även där gjort sitt yttersta för att plocka bort allt som de var rädda om. Men vem kan förutse klämrisk i vikdörrar, ospärrade kontakter, golvlampor som är vältbara, krukväxtlecakulor som är ätbara osv.
Kunde ju liksom inte riktigt räkna med att de skulle tömma huset för vår skull..
Men allt gick bra och jag är evigt tacksam i all oändlighet att vi fick lov att bo hemma på Kulltorp dessa två veckor!
Det blir så lätt att man tar upp en massa problem när man som jag går och bekymrar sig för jämnan för minisarna.. men jag måste även säga att vi har haft två förbaskat roliga veckor också på Kulltorp!
Vet inte hur många discon som ägt rum i källaren, mys framför brasan, pepparkaksbak, massa mys för barnen med mormor och morfar, pulkaåkning och annat roligt.
Vincent är fortfarande sedan vi ko hem fruktansvärt förtjust över just det där med disco efter maten och även här hemma tvingas vi numera ha just.. disco på kvällarna..
:)
Idag har vi haft vår första lugna dag hemma tillsammans på tre veckor.
Behöver jag säga att det var skönt..?
Förra helgen var ju full av kuligheter med kalas, fördelsedag osv. Fredagen gick i stort sett till att flytta "hem" till Degeberga. Igår var vi på ett jättehärligt fördelsedagskalas hos.. mormor och morfar.. Kunde ju inte hålla oss borta mer än en dag..
Men idag, ja idag har det bara varit lugn hemmadag tillsammans och det har varit grymt härligt!
Barnen vaknade med snuvigaste förkylning igen, båda två, imorse. Så fika hos Helena och Ola fick ställas in. Helena var så söt att hon erbjöd sig att låna ut Olas gamla spelkonsoll eftersom vi bara inte kan hitta vår bland alla kartonger..) Men ärligt talat så är jag nästan lite glad över förkylningarna. Vi behövde faktiskt ett litet brejk allihopa och en dag bara vi tillsammans igen!
En liten sväng ut blev det iallafall till Kristianstad för att handla lite inför allt pyssel vi skall fixa för julafton. Men sen blev det bara pepparkakshusbak och allmänt mys. Och helt seriöst om jag ska vara ärlig hade inte mitt bloggsug varit så starkt hade vi nog stannat hemma hela dagen.. (modemet från 3 fungerade ju såklart inte.. en story för sig själv som ag bara inte orkar gå in på..)
Nu är det fyr i spisen med makens sprillans nya märkliga sågspånsbriketter (?) Han är i vart fall överlycklig över dessa och hävdar bestämt att de är heeelt fantastiska. Litar på honom helt och hållet eftersom det där med öppna spisen kanske inte riktigt är min specialitet..
Vi har ju alla våra specialiteter här hemma och min är nog ändå matlagning tror jag. Iallafall om man jämför med makens förmåga på det planet..
Ikväll när vi körde hem från Kristianstad stannade vi och inhandlade det på listan som inte fanns i första butiken. Köpte även ett vitkålshuvud och gick så nöjd fram till maken för att berätta att jag minsann kom ihåg en grejj som inte ens fanns på listan.. Brunkål är ju ändå ett absolut måste på mitt julbord iallafall..
Möts av ett stort leende och ett
 • "Åh vad bra älskling då kan du ju göra rödkålen imorgon!!"
 • "Hmm.." Visste inte riktigt hur jag skulle bemöta detta uttalande och sa istället frågande:
 • "Rödkål..?"
 • "Ja.. rödkål.."
 • "Men Martin det här är ju vitkål.."
 • "Ja..?"
 • "Men man gör ju rödkål av.. rödkål.. älskling.."
 • "Va.. jaha.. kan väl inte jag veta.."

känns mer som twitter..

Trots ihärdiga försök ikväll fungerande såklart inte modemet.. Grrasch!
Imorgon blir det samtal till kompisarna på 3 ;) och efter det (om det fortfarande inte funkar..
Nytt abbonemang!
För man kan ju inte bo här helt ensam i skobygden (smaka på det nordostskånska ordet..) eller hur..

ofrivillig bloggpaus igen..

Glömde datorn hos mormor och morfis men är back in buisiness ikväll redan.. Förhoppningsvis.. Om jag får igång modemet bara :) fingers crossed!

Det härligaste i världen..

 
 

Mammas gamla Barbielåda..

 
Discokula och discolights..
 
 
Guldmikrofonen i högsta hugg!
 
 
 
 

Vincent reser sig sömnyr i sängen..

Aaaaj mamma säger han plötsligt med tåren i halsen.. Samtidigt tar han sig på huvudet på just den plats i tinningen där han alltid brukar slå sig..
Nej svarar jag.. Det var en timme sedan du slog dig och då inte ens där..
V ser osäker ur, spänner blicken i mig och underläppen darrar.
Handen som hålligt ett fast grepp om hårtussen i tinningen börjar plötsligt lossna.
Dääär! Säger han bestämt och får ett nytt grepp mitt på huvudet.
Snyftningarna börjar igen men blicken är nu mer under lugg.. .

Det är nog något visst med killgrejjer..

Vincent var i vart fall helt lyrisk över borrmaskinsavdelningen när vi svischade förbi EKO i Fjälkinge idag. En annan sak som han var helt lyrisk över var att för första gången få sitta bredvid syrran i kundvagnen. Att dessutom få gå bredvid vagnen när syrran sitter kvar..
Behöver jag säga hur stolt han var då..

 
 
 
 
 

Borta bra men hemma bäst..

Idag längtar jag verkligen hem.. saknar Martin hemskt mycket och den där känslan av att bara få gå runt hemma i sitt eget hem. Vi har det bra här.. det är inte det.. men jag börjar känna mig lite ensam här uppe i ingenstans. Saknar mitt eget hemma och inte minst alla fina vänner i Malmötrakten. Tänk vad ni betyder mycket för mig. Kanske är det just det som är meningen med den här lilla sorgen som jag har i magen idag. Att jag ska känna hur mycket jag uppskattar att ha just er..
För mig finns det ju en mening med allt och det brukar vara en stor tröst.
Kram på er alla

Finaste lilla morfis

Hängde i sista stund med mig och Flisen ner till stan ikväll. Varför.. hmm.. Hade kunnat ljuga och ange tusen anledningar men den största är:
Myror i brallan!
Gud jag fixar ju inte alls den här stillasittande mysfixxelijoxxtillvaron alls. Klarar av att pyssla fram tills efter lunch men sedan.. Nej..
Idag har det snöat preciss hela dagen och vi har knappt hunnit med att titta på morfis skottande innan dess att det varit färdigt för nästa skyffling.

pysselmåndag tillbaka hos mormor och morfis

Födelsedag

Så spännande att fylla år!
 
 
Mycket nöjd Flisan med sin hett efterlängtade..
SOCKERVADDSMASKIN!
 

Födelsedagskalas dagen före stora dagen!

Dagen före men kvällen efter kalaset. Gästerna har gått hem och Flisan går igenom alla paket!
 
 
Ganska trött liten kalaspingla..
 

det finns liksom

Inga ord för att beskriva vilken lycka det är med en egenarrangerad fest där alla, verkligen alla, trivs..
Lördagskalajset blev en succé även om Flisan sedvanligt flippade ur över all uppmärksamhet och blev ledsen.
Fast.. när man har så många människor omkring sig som verkligen älskar och har förståelse.. Tja då gör det ju inte så mycket!
Är så otroligt glad över att ha en så fin och kärleksfull familj som skapar en sådan trivsel och harmoni.. Vilka hade vi varit utan dem..
Idag har det mest blivit paketöppning, väderkoll och bio. Drömmen hade varit paketöppning framför kaminen i Degeberga ikväll men med anledning av vädret (värsta snöstormen på år..)så fick det bli alternativ lösning och svisch iväg till Kristianstad innan snöstormskulmen drog in.
Flis och jag hann iallafall med bio, just the two of us, på Filmmuseet i Kristianstad följt av värsta födelsedagsshoppingen på.. Domus.. innan vi drog vidare hem i snöstormen till mormor och morfars brasa.
Med oss hem tog vi även en styck vild och lycklig lillebror och en pappa som snällt suttit och väntat på Burger King under tiden vi var på bion.
Lyckad dag och lyckad kväll. Håller bara tummarna för att vädret ska ordna upp sig tills M ska köra till Limhamn kl 5 (!) imorgon..

Är det inte konstigt

att just när man tror att man kommit till bebodda trakter så strular stadsnätet i Kristianstad och jag kunde inte få min hett efterlängtade bloggkväll igår..
Äsch!
Igår hade iallafall jag och kidsen världens dag ihop. Museets nya barnutställning inledde rejset följt av lunch på gamla nostalgiska hamburgehaket "Trendie" och som avslutning pepparkakshopping och bak. Vilken dag.. vilken grejj!
Barnen älskade det och Vincent sken som en sol när vi landade hemma igår kväll. När Flisan fick frågan om vad hon ville hitta på idag blev svaret..:
"Mamma jag vill göra precis allt som vi gjorde idag igen"
Det tog jag som ett ganska bra betyg på dagen.
Ska lägga ut lite bilder senare men så länge får ni nöja er med några bilder från tidigare i veckan. Barnen fullkomligt älskar sin timma "barndisco" i lekrummet innan kvällsfikan.
Så ofantligt mycket kärlek här..
 
Mormorsmys
 
 
Disco..
 
 
 
 
och lite snurrfåtölj på det :)
 
 

tiden som inte räcker till!

Har ju fyra extra händer till hjälp just nu men ändå känns det verkligen som om tiden inte räcker till. Hittills har vi haft det helt fantastiskt härligt här hos mormor och morfar. Inga bråk, inte den minsta lilla konflikt och mormor och morfar tyckts istället bara gilla att ha oss här. Låter kanske som värsta pessimisten när jag skriver det men lite orolig har jag såklart varit att de inte riktigt ska orka med att ha oss här. det ÄR ju faktiskt ganska intensivt med en ettåring och en tre/fyraåring.. Men som sagt.. det har gått brilliant!
Igår fick jag dessutom åka iväg på egen liten shoppingtur när mamma och pappa kom hem från sin. Fick ju världens sämsta start förresten första natten på plats. Vincent vägrade sova mellan tolv på natten och klockan sex då kan kaskadkräkte ner hela sängen, sig själv och mig..
Jisses.. trodde att mormor och morfar skulle få spel när jag kom upp hålögd helt nedkräkt.. men de tog det hur lugnt som helst! lakan byttes och tjoff så sov vi faktiskt allihopa igen.
Dagen igår var något sömnig på grund av detta så det var lite extra härligt att få komma ifrån en stund på kvällen och bara vara för sig själv.
Tanken var att jag skulle köpa julklappar men det slutade med att jag tyckte synd om mig själv. *hehe* och köpte en ny snygg tröja och ett par örhängen! Ha! Because I'm worth it ;)
Biler?!
Såklart.. men inte från hela veckan utan bara från igår. De andra får ni klara er utan! (glömde sladden..)
 
Julvackert i Kristianstad
 
 
Lite trött men nöjd mams i provhytt
 
 
bada glada barn är kul!
 
 
 
Nymornade Schönisar imorse framför jultomtefilm
 

Tjohooo

Äntligen tillbaka. Back in buisiness i bebodda trakter. Vilken lycka! Tokigt hur mycket man ändå kan sakna att blogga. Väntar bara på att V ska sova nu och mormor och morfis ska åka iväg och handla julklappar sen blir det tid att lägga in lite bilder från den gångna veckan.
See you in a sec!

bloggpaus

Mobilen verkar inte längre fungera att blogga från (okänd anledning!) och internet gick ur i förrgår. Håll ur snart kommer jag ur ur skogen till civilisationen igen! Ikväll hoppas jag vara back in buisiness!
RSS 2.0