Dagens langpromenad..

uppskattades mer av vissa an av andra..det var den totala avsaknaden av lekplatser som inte var speciellt poppis..Men.. lillebror var glad..och slutet gott allting gott ;))

Framme!

Maste saga att jag aterigen ar helt overvaldigad over hur roligt och harligt det ar att byta bostad! Och det aven med en liten plutt pa sex veckor.
Igar motte vi Annie, den Londonboende trettioariga dottern i familjen, pa Kastrup. Hon var precis sa snackig och rolig som jag forestallt mig henne och vi holl bokatsvligt talat pa att missa planet eftersom vi totalt glomde tiden. Val pa planet gick allt hur smidigt som helst. Lillebror sa inte ett knyst pa hela den tva timmar langa resan och Flisan var sa exalterad over att fa aka flygplan till Paria att hon omsom satt som ett ljus och omsom sjong anga egenpahittade sanger om vart vi skulle.
Resan fran flygplatsen var lite joxxig med tunnelbana genom hela Paris fran ena utkanten till den andra. Vi akte desstom i varsta rusningstraiken med ett FULLPCKAT tag med packning, syskonvagn och tva smafisar. Men.. vi gillade laget och Flisan sjong vidare pa sina sanger utan att nagon gnallde och jag ammade hejvilt nar det behovdes sa ja.. allt flot pa jattebra!
Framme pa stationen blev vi upphamtade av en helgo granne som bott i Australien i manga ar innan hon flyttade tillbaka till Frankrike for sex ar sedan. Hela grannfamiljen stod uppradade nar vi kom fram och halsade och forklarade att vi kunde ringa pa hos dem vilken tid pa dygnet som helst, komma in vad vi an undrade och vi fick garna komma in nagon kvall och fa bra tips om v kande for det. Hur mysiga och goa som helst alltsa!
Huset var FANTASTISKT nar vi kom fram och familjen hade forbetett hur mycket som helst for oss. For Flisan vantade en massa fina leksaker, ett eget badrum med lite barnsmink och finaste harsnoddarna i tornrummet pa huset. Dockor satt och kramades i soffan och for lillebror fanns allt som vi bara kunde dromma om redan pa plats.
Flisan var i extas over alla fina leksaker och vi burrade i takta med den fina huskatten som genast lade sig pa bordet och spann nar vi kom.
Nar smaskruttarna somnat vantade varsta ostbrickan med Franska ostar i kylen pa mig och M. Den var helt fantastisk. Familjen hade kopt fina ostar fran olika regioner i Frnkrike som de markt ut och skrivit lite om pa en Fransk karta. Herregud jag som aalskar ostar var i sjunde himlen!!

Ja, jag vet att det later nastan laskigt lyckligt men det var verkligen battre an vi nagonsin kunde onska oss nar vi kom fram!
Oj, nu maste jag nog ta ett av minisarna innan M far psykbryt. Storstrumpan har inte sovit middag ida och tja.. ar trearstrotsig samtidigt som lillfis ar arg!
Lagger upp bilder senare ikvall!!

Morgonmys

Hörde från köket..

Flisan och Martin sitter och äter frukost medan jag packar ihopa det sista. M försöker pedagogiskt få Flisan att börja äta även äggula som Flisan ända sedan hon började äta ägg stadigt ratat.
Martin:
"Men Flisan titta det är JÄTTEGOTT!!" tar ett stort bett på äggmackan..
Flisan:
*Lägger hakan i handen och rynkar på ögonbrynen så de går ihopa på mitten*
"EH, pappa.. SKOJAR du med mig eller??!"

Summering

Inatt när alla de andra Schönisarna hade somnat låg jag länge och funderade. Tttade tillbaka på bilderna från när Vincent föddes och gjorde en liten summering av tiden som gått. Sex veckor kändes plötsligt som en hel evighet och ite alls som bara en och en halv fjuttig liten månad.
Livet förändras ju så enormt när man får barn och även om det inte är lika revolutionernade att få sitt andra som sitt första barn så blir aldrig mer någonting som det varit.
I vårt fall var jag nog mest av allt nervös för hur Flisan skulle reagera och oroade mig nog mest för att hon skulle göra lillebror illa eller känna sig bortglömd av mig. Det gick några sömnlösa nätter åt att fundera hur jag skulle kunna agera just för att undvika att dessa båda senarior uppstod. Men hur jag än funderade kändes det som att det enda jag kunde göra just då var att vänta och ta situationen när och om den uppstod.

Såhär i efterhand kan jag konstatera att inget av de saker som jag var så orolig för hände. Flisan skulle aldrig göra sin lillebror illa med vilje.. just nu iallafall. Hon känner sig med all säkerhet inte heller bortglömd eftersom hennes mams och paps låter henne vara med i allt vi gör med hennes lilla lillebror. Och det går.. det funkar och inte behöver vi anstränga oss speciellt heller. Bara en snabb extra tanke och en liten extra portion tålamod så går det, GALANT!
Jag hade nog gärna velat veta just det där där jag låg under de där sömnlösa nätterna. Skulle ha velat att någon talade om det för mig. "Det funkar bara.. oroa dig inte.. du kommer att älska dem så mycket båda två att allt bara löser sig av sig självt!"
Men hmm.. vem skulle sagt det? Så till er som läser och kanske inte har fått erat andra barn eller funderar på om det komemr att fungera. Oroa er INTE det funkar bara!

Sömnen har kanske varit lite jobbig, eller rättare sagt bristen på sömn, har ibland varit lite tuff. Är glad att jag haft Martin hemma som ett underbart stöd och ärligt talat känns som att just det gjort att allt gått så kalasbra för oss. Sömnbrist kommer man ju liksom aldrig ifrån med en nyföding och det har nog bara varit bra att ha den erfarenheten inte alldeles för långt bort från husknuten när den stora tröttheten fallit som ett svart täcke vissa dar. Trötthet får oftast mig att bli gråtig.. och eftersom jag så väl vet det så går det så otroligt mycket lättare att tackla mig själv när tårarana börjar trilla. Ja och dessutom har jag haft ett stort stöd av M och vi har nästan kunnat fnissa åt min bölighet vissa dagar :)

Så summan av kardemumman är att allt har gått så otroligt mycket bättre än vad jag bara kunnat hoppas på. Efter sex veckor börjar nu verkligheten så smått komma tillbaka och det kan nästan börja krypa lite i kroppen av efter att få komma tillbaka till vardagen. Saknar att få börja på riktigt med livet igen och komma tillbaks till rutiner, träffa mamma och barnkompisar och vinka av M till jobbet på mornarna.
Men först.. ja först ska vi ha vår underbara Frankrikeresa!

Tack för allt stöd från alla fantastiska vänner och familj den här tiden. Tack för support, tålamod och goa små hälsningar! Så glad att ni finns!

Lättad flussfri familj..

börjar göra sig redo inför Frankrike :))


Tjohoo

Bara två förkylningar på raken och ingen fluss!
SKÖNT!
Hade inte känts bra att åka till Frankrike med fluss efter det som hände med mamma och definitivt inte om lillebrorsan med hade fått det.
Ok erkänner att kanske jag lite såg worst case senario men.. jaja.. nu kan vi koppla av och koncentrera oss på Frankrikeresan!
Fick som recept av den supergoa läkartanen att låta Martin natta Flisan, dammsuga och städa hemma tills jag är frisk. Sen fnissade hon så det såg ut som att hon skulle kissa på sig. Jag gillar verkligen Kirsebergs vårdcentral :))

Söndag och snuvig som vanligt

Sitter här och kör pekfingervalsen med lillebrorsan på armen. Planerandet och packandet håller på för fullt. Massa småsaker att tänka på och fixa inför resan på onsdag. Hjälper ju inte att jag är förkyld igeen heller. Suckelisuck.. Ska iallafall iväg och bli pillrad i halsen på VC imorgon bitti så får vi se om det är halsfluss. Var för tidigt att se det igår tydligen när jag ville bli kollad redan.
Slutsjukdomssnackat!
Igår var vi och köpten en resväska, ryggsäck, på Stadium inför resan. Har kommit på att det funkar dåligt med vanlig resväska när en dubbelvagn, en bilstol och två småkids ska med på resan.
Familjen vi byter med är underbara och har fixat en hel massa för att underlätta för oss. Blöjor, våtservetter finns bland annat redan på plats när vi kommer så vi slipper släpa på annat än de mest nödvändiga. Skönt!
Själv håller bakexperten jag på att baka bröd och kladdkaka till dem som ska finnas när de kommer som en liten välkomstpresent. Har även varit och handlat lite svenska specialiteter, svensk cider och öl och en flarra bubbelvin så de ska känna sig riktigt välkomna.
Superkul med lägenhetsbyte på många sätt så kul att maila och ge varandra tips inför resan. Ett mail om dagen blir det minst så vi och de har nog ganska bra koll på vad vi ska hitta på under semestern.
För vår del blir det en del turistfällor såklart men kanske mest de som funkar bra till just våra behov dvs. bra anpassade till minisarna! Bland annat väntar förbokat Eiffeltorn, promenade plantée, karusellåkning, Triumfbågen.. ja och en hel del annat såklart. Jag ser såklart mest fram emot konstmuséerna som jag är en redig nörd för. Har sorterat och hittat de som är mest barnvänliga så det känns som att även detta ska bli bra! Lillefis sitter ju i Babybjörnen och sover såklart men storfis ska tycka att konstmudéet är kul. Kansk inte blir de lättaste där för har vi verkligen leetat för att hitta de som har aktiviteter för minikidsen med!
Blir bland annat Pompidou vilket jag ser SÅ mycket fram emot!
Näe vetnivad. Jag suger på att få i mig frukost och nu är blodsockernivån nere i fotknölarna efter att som vanligt fått i mig latte och några flingor och en knäckis än så länge. Och nu är klockan 11.20.. fy mig!
Nu blir det mysbrunch minsann med la famiglia. Tjihuuu!
Ska fortsätta prata med Flisan om Paria vilket hon är gaanska taggad inför redan. Sjunger franska sånger innan hon ska sova varje kväll och vi har gått igenom alla de olika sakerna vi ska titta på på datorn. Igår när vi passareade en bild på Eiffeltornet tjöt hon. Kolla mamma KOLLA Gustavs torn!!!!! Tornet byggdes av Gustave Eiffel för er som inte visste det ;) Får en allmänbildad lillskrutta om inget annat..
puss på er!

Fredagskväll hos familjen Schön

Mysepysedag!

Har haft en helt ljuvlig dag! Första dagen med ork igen efter förkylningen tillbringades med en massa mys med fina vänner.
Först eftermiddagsbus och fika med hela familjen Thilda/Thea och som avslutning en hel massa kvällsmysepys med familjen Veris.
Tyvärr pratade jag alldeles för mycket när familjen Thea/Tilda var här och hann helt enkelt inte med att fota.. men några bilder på flickorna bus blev det iallafall.. Tack Lovisa som påminde mig annars hade jag nog snackat bort de här bilderna också.. (skyller på den lååånga avsaknaden av sociala kontakter under sjukdomscelibaten ;)

Men  mys med goa vänner är iallafall alltid lika underbart!
goaste flickorna bus..


bryter den ofrivilliga förkylningsisoleringen :))

Mot Trellehulla och till familjen Clara!
Här var det..
BUSIGT!och här var det..
FLUFFIGT!men väldigt..
LYCKLIGT! med brev från Frankrike :))M sliter..

just nu med toalettlåset..
Katten har hoppat på dörrhandtaget från insidan och låst dörren :))
Jag och Vincent väntar tålmodigt..

Duktigaste trots-Flisan

Attans konsekventa regler och inga undantag.. vi snackar INGA undantag..
Japp jadå det funkar faktiskt!


och nysydda skötbordsunderlägg!

(textilvaxduk från IKEA och kardborreband längst upp)

När fy tusan

vad jag är TRÖTT på att vara förkyld!
Låter fortfarande som en kratta och känner mig skrött.. ont i halsen som tusan och snorlock för ena örat sen jag vaknade.
BLÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖ för förkylningar!!
Nu känns det bättre ;)

Ääntligen..

Efter nästan en hel dags sömn vaknade äntligen lillebror och ville se sig omkring..

Vi kunde glatt konstatera att något hänt under tiden han sov!

Hejdå rösten

Ikväll försvann den till slut.. bye bye so long rösten vi ses om någon dag eller så..
Undrans om inte M kan tycka att det är lite skönt ändå.. ;)

Vi hann iallafall med ännu en obligatorisk tur till soptippen idag. Flisan ropade "nu är vi framme" med lyckligaste rösten när vi kom fram. Hmm.. tänk att hon tycker det är "framme" att komma dit nu. Det visar lite hur många gånger vi varit där under de senaste veckorna. Många.. men garaget är nästan tomt nu.. Till skillnad från vårat sovrum då som är fullt av flyttkartonger. Hoppas verkligen vi äntligen kan bli färdiga imorgon. Saknar att kunna gå upp mitt i natten utan att snubbla på 10 flyttkartonger på vägen.
Efter tippen åkte vi iallafall vidare till Mobilia för ääntligen köpa nya byx till mig. Konstigt nog passar ju inte de gamla.. hmm.. Var sådär febersvettig över hela kroppen så det blev en ganska så snabb tur innan vi åkte hem igen. Men det blev iallafall ett par ursnygga byxor som utrovades med babybjörnen på. Kan inte rekommendera denna provvariant..
Passade på att ta en bild i hissen på vägen hem. Är så sjukt jättenöjd med min babybjörn att jag bara måste få föreviga den! Vilken frihet det är att bara kunna tjoffa ner Vincentplutten där och känna hur han (och jag..) verkligen kopplar av.

Ok bilden blev inte så bra men ändå.. ni fattar grejjenNix nu är piper kvällsmaten klar, tjingeling!


Kaos

Jag kan stundtals bli så full av skratt när goda vänner ringer hit.. Stunder av kaos då lillfis skriker, Martin tröstar och vankar och storfis inte vill något hellre än få sin upptagna moders uppmärksamhet för några minuter.
De stunder då jag för några år sedan själv ringt hem till barnfamiljer svischar förbi och jag minns vad jag då tänkte..
Herregud vilket LIV! Hur kan de bara överleva i det kaoset..? Minns tillbaka att jag efter att jag lagt på luren kunde njuta av att bara sitta tyst en stund, sätta på Radio City på datorn, dra upp mina jeans (givetvis med coolaste märket och den mest perfekta passformen) och rätta till korta t-shirten över min kalasplatta lagom solariebruna mage..

Såhär i efterhand är det lite skoj att tänka tillbaka på just de stunderna och tänka;

Ja, det var verkligen lycka för mig just där och då. Just där och då var barn så långt borta och lycka var att göra kalasbra ifrån mig på jobbet och komma hem till min extremt välstädade lägenhet och planera vad vi skulle hitta på för kul till helgen.
Nu när jag sitter där själv på andra sidan luren och försöker desperat hindra storskruttan från att hoppa i sängen, sjunga Manboy för full hals, kliva upp i dockbarnsängen, dra katten i svansen, killa mig, dra ut gudvetvad från lådorna.. Jag ständigt med ett coolt men väldans påklistrat lugn i rösten.. Ja då minns jag.. minns mina tankar och tänker..

Herregud om jag bara visste..

Efteråt lägger jag på luren och kastar upp storskruttan, den säkert busigaste i stan, i famnen och kramar henne så hårt och länge som jag bara får.
Visst.. det är katastrof att prata i telefon just nu och egen tid.. *pöh* kanske om ett år eller två.. Men det, mitt liv, är så härligt.. så underbart fyllt av kärlek.. och jag bara älskar det!

Flisan pussar mamma genom rutan..

Godingar!Sovande matgaladaste lillebror.. 2,7 till 4,1kg på 1 månad!


Prosit!

Aaaatchi!Oj, jag har också blivit lite förkyld..Hmm.. himla taskigt att ta kort precis då mamma..


Martin går runt runt..

med Vincent i famnen ikväll..
Han har precis beordrat mig att sätta mig ner efter att jag plockat undan 100 leksaker och nattat Flisan. Han går runt, runt och Vincent gruffar, stånkar och stökar. Han går med honom tätt intill sig ii famnen och tittar på honom med världens mest kärleksfulla leende. Och trots att han får grymt och stundtals skrik rakt i ansiktet ler han och fortsätter prata lugnt.

"Vet att du inte vet hur du ska hantera detta.. men jag vet inte heller" säger han med den mjukaste rösten
"Men.. vi kanske kan lära oss det tillsammans du och jag.."
Han går igen, vaggar och vyssar och jag blir bara mer och mer fylld av kärlek och övertygelse..
Han ÄR verkligen den finaste pappan man kan få..

Yeyy en god natts sömn!

Blev det inatt mellan fem och tio!! Wiii vilken skillnad!
Klockan fem gick jag in i extrarummet och öppnade fönstren, puffade kuddarna och sooov! Halv åtta kom M in med hungrig Vincent som blev ammad av en halvvaken mams och sen.. ja sen sooov jag igen! Så skönt!
Nu ska hela familjen bege sig för att köpa ett nytt hem åt Riksbyggen och Johan som inte alls trivs i sin glasskål!
Förkylningarna kvarstår banne mig idag också men vi får hoppas att de släpper imorgon. Flisan äter fortfarande ingenting och jag börjar bli riktigt orolig för henne... Menmen som sagt.. hoppas det vänder imorrn!

Vårt semesterhus iår!

Ligger i Palaiseau 1,6 mil utanför centrala Paris och ser ut såhär:

Köpte nyss..

en absurt fjantig pigga-upp-mig present till mig själv. M påstod, helt lögnaktigt, att det var ytterligare en "Ciccileksak.."
*Pöh* fjanterier!
Det var i själva verket en otroooligt nödvändig minimixer till mitt numera kompletta kök!
Men.. om jag ska vara helt ärlig så hade jag inte behövt någon pigga-upp-mig present..
Hörde precis en liten röst från vardagsrummet
"Mamma kom och titta!!!"
Det var min stora lilla fis som ropade att jag skulle komma.. övertrött som jag är höll jag nästan på att börja gråta så fina de var..

"Vi myyser mamma"onödig pryl...?men.. den kan vispa grädde.. ;)

ok nu kan det nog bara bli bättre

Har nog nått rock bottom i trötthet idag. Herregud det är en kamp att bara hålla sig vaken och påsarna hänger svarta som icakassar på Halloween under ögonen.
Var och skulle köpa en insats till badkaret ieftermiddags så att lillefis skulle kunna bada säkert och kom på att jag hade reaktionsförmåga noll, zipp, zero! En mycket smilande affärstanta log och hälsade på mig när jag kommit in i butiken. Svaret från min sida blev noll-nada.. stod och stirrade tillbaks på henne sådär obehagligt länge innan jag kom på att jag skulle säga hej.
"He-ej" kom det till slut ur mig med ackompaniernade konstigt snett halvknasigt leende..
Tantan slutade le och stirrade på mig som att jag nog inte var riktigt som jag skulle.. Jag, jag jag skämdes som en fjant och sprang och gömde mig bakom en hylla med sandaler.. vuxet eller hur..?
Så japp idag har jag just konstaterat att jag nått rock bottom i trötthet och det är fakstiskt en ganska tröstande tanke eftersom då kan det ju bara bli bättre! Humöret går som en nedrans bergodalbana och det enda som jag verkligen längtar efter är sängen.
Huh.. hade ju nästan glömt hur det kändes att vara såhär "jagharenknappenmånadsbebisochsoverinteplpusärförkyld-utmattad".
Så alla som läser.. om jag är lite konstig just nu.. hör av mig dåligt och låter knas när ni ringer.. Tro det eller ej, jag finns kvar här långt inne.. är bara  så trött just nu! Var bara snäll mot mig och kom ihåg hur jag brukar vara.. Vi ses i augusti på andra sidan.. ;)

Cicci, "Icakassen" Schön..Tur man har VÄRLDENS finaste goaste småfisar! Flisan har byggt slott :))Och de nya familjemedlemmarna "Riksbyggen & Johan" flyttade in igår till storfisens stoora lycka..lugn bara lugn ett nytt fint riktigt akvariehem kommer imorgon!!

nöjd lillebrorSpöketutflyktkomma iväg tar sin lilla tid..

Packade precis ner lillebrorsan i Babybjörnen efter att ha ammat i stort sett hela förmiddagen. Hela familjen var redo, storsyrran på trehjulingen, för att gå hem till Noah och mata Spöket. Hann dock knappt utaför dörren innan det brakade och samtliga fick gå in och byta blöja samt hela klädmunderingen på lillbrorsan igen. Dricka till storsyrran.. kolla extrablöjan och extrakläder med och iväg igen. Tog sin lilla tid..
Hann återigen utanför dörren och upp på cykelstigen då det var färdigt igen. Lillebror hade hunnit kräkas och kommit på att han var überhungrig igen..
Jupp bara att vända hemåt igen..

Mormor och morfarsbesök

Man kan sitta läänge på pottan när man får höra saga samtidigt..Första gången morfar håller!

och en bild från mammadagen idag!


halsont och myspysbesök

Trodde nästan jag skulle klara mig.. men nohope.. Imorse vaknade jag med halsont och ont i kroppen. Lämnade ut Vinvent till M och sov två timmar vilket var heelt underbart och sedan kändes livet tusen gånger lättare. Idag har annars Flisan och jag hafe en riktig mamma dotterdag med massa mys så Vince fick hänga med pappsen framför Tour de France (Ms favvis).
Det är tufft för Flisan nu. Hon har sån jedrans hosta att hon knappt sover och dessutom tvingas hon sova utan mamma. Tufft för en liten sjuk mammagris på tvåochetthalvt.. Mormor och morfar var iallafall här på besök igår, förkylningen til trots.., vilket Flisan (och vi..) ÄLSKADE!
Alla förkylnigar glömdes bort och vi hade en fantastisk dag. Tog en hel del bilder som blev så fins så ja.. de kommer så fort jag ammat färdigt och kan hämta mobilen!

Sann lycka är..

att en fnissglad mormor ikväll ringde och berättade att hon nu är helt fri från mediciner och känner sig pigg igen!

och lillbrorsanFinaste storasysternFinaste pappan i världen..

 

 Pass fixat..

till alla utom lillebror! Han får helt enkelt vänta tills skatteverket registrerat honom nästa tisdag. Vi andra väntar och hoppas på att få åka iväg.. Igår tackade vi nej till familjen i Wien och nu väntar vi svar från familjen som vi verkligen vill byta med. Precis när vi satt och mumsade ostbricka igårkväll, jag och maken, båda kidsen sov gott i sina sängar, damp det nämmeligen ner ett mail i inkorgen.
Kanonas hus, kanonas familj och precis det stället vi vill åka till!
Ååå vad vi hoppas..
Hoppas gör vi också att att lillebror klarar sig från förkylningen som har drabbat alla de andra Schönisarna nu. Idag har M börjat snuva, jag har feber och Fliset fortsätter glatt att hosta och snörvla. Lite otippat trillar dock finaste mormor och morfarn ner imorgon för att kidnappa äldsta kiddden för att bege sig till Borgeby och inhandla nya skor. Hörde något om att de även skulle besöka leksaksaffären i Borgeby så troligtvis kommer storskruttan hem myyycket nöjd imorgon kväll..
Mammsen och pappsen tackar och tar emot och tänker spendera dagen i garaget för tömning och tippkörning med de stoora grejjerna. På kvällen vankas det finmiddag med hela bunten!

men.. vetnivad..

Jag läste precis mitt eget inlägg för att kolla stavfel och upptäckte att jag kanske skulle vilja göra ett litet tillägg..
Ja, jag är ganska duktigt trött.. så är det bara
Ciao! :)

Måste bara snabbt

Skriva lite hur vi har det.. underbart finfint förutom en liten förkylning på Flisan som höjde febern nästan upp till fyrtiograderssträcket igår. Usch.. och fy så rädd jag är för att lillebror ska bli sjuk.. Det värsta är att det finns ju inte mycket att göra.. försöka hindra Lisan från att pussa på honom. Hosta i armen..
Ja usch håll tummarna att vi klarar oss!
Idag har vi mest varit hemma och varit trötta. Det blev inte många timmars sömn inatt heller men konstigt nog så funkar man ju alldeles kalas ändå! Märkligt..
Klart lite seg kände jag mig nu ieftermiddags när vi kom hem efter att ha kört en runda så Flisan fick sova i AC'n i bilen men ändå.. Med tanke på nattens sömn ändå pigg!
På vägen hem skulle jag och Flisan springa in på Coop och köpa kött till kvällsmaten. När vi stannar bilen hörs det en viskning från baksätet "bara vi flickor ska tjejhandla". Så go hon är min lille skrutt. Vill så gärna ha mamma för sig själv men klagar så lite fast jag vet att detta är jättejobbigt för henne. Självklart fick hon ha sin mamma för sig själv när vi handlade och ikväll ska vi ligga och läsa "Kvirre och Hoppsan" igen tillsammans, själva, och bara gosa.
Nope nu är det dags att tömma ytterligare lådor från garaget. Snart är vi mer än halvvägs!

very ordinary plans

imorrn:
  1. AMMA.. såklart alltid på första plats just nu!
  2. Uppfostra BusFlis som förhoppningsvis uppvisar en något mindre busig sida imorgon.. *gaah*
  3. Sortera 2 nya kartonger från garaget (Nu börjar det arta sig 7 sorterade kartonger har blivit 2! Låter kanske trist men är bottenkul! Lådor som inte varit uppackade på 9år.. tjohoo vad mycket spännande som finns i dem!!)
  4. Läsa kartongfyndet M's och min "Du&jagbok" som vi fyllde i 2000. Det ni det är grejjer det!
  5. Vaccinera 75% av familjen mot TBE. Blev lite sugen på det idag efter att jag plockat bort årets tredje fästing..
  6. Invänta svar från Intervac om ännu ett lägehetsbyte som vi hoppas ska ske snart!
  7. Packa in minst 50% av la familia i bilen och dra till Soffipropp för en snackekväll!

Yess that's it! Ska nog bli en bra dag imorrn också. Storstrumpan ska iallafall inte till förskolan efter att jag fattat beslut om att hon minsann får vara hemma med oss nu. Hon är så inne i rutinerna på förskolan nu och jag saknar henne här hemma så det gör ont i hjärtat! Har övertalat M om att låta henne gå MAX tre dagar denna veckan!

Bjärred t/r

med lilla fröken badkruka :)

Släktkalas och doktorsmottagning

Släktkalaset igår var jättetrevligt och trots att det innehöll kopiösa mängder åska och regn. Hela familjen packade in sig i bilen iklädda varma kläder eftersom det bara var 15 grader och regnigt i Malmö. Väl framme i Degeberga slog fullkomligt hettan och fukten emot oss och dimman/molnen låg täta över gräsmattan. Man är ju nästan uppe i himlen uppe på höjderna i Degeberga vilket är magiskt!
Värmen var över tjugofemgradersstrecket och flugorna surrade irriterande omkring oss. Det dröjde dock inte så länge innan hettan ersattes av ett välbehövligt skyfall och åska som friskade upp rejält!
Kvällen fortsatte med samma väder och vi satt ömsom i partytälten och kurade och ömsom på gräsmattan under uppehållsstunderna.
Väl hemma igen sov båda kidsen som stockar och M och jag slog oss ner i soffan för att spana på lite semestersidor. Tände ljus och dukade fram lite nattmatsmyspys. Och plötsligt kom vi på att vi skulle spana in vad klockan blivit och herregud.. TVÅ var hon och vi rusade i säng.
Givetvis skulle lillebror ha mat när jag komi säng så när jag somnade har jag ingen som helst aning om! Sent blev det iallafall..
Imorse kändes den sena natten i kroppen och förmiddagen har därför blivit därefter. Mat har det blivit iallafall och massa mys med lillstrumpan som haft rajtantajtankul med mammsen och lekt så vi legat dubbelvikta av fniss på golvet.
Vi har haft doktorsmottagning där även till slut mormor fick vara med via skype och bli omplåstrad och insmord med salva på datorn. Efter kort matpaus fortsatte doktorsmottagningen och övergick mera till det dermatologiska/massagesalongiga slaget då Flisan blev hudteapeut/massör.. Ni måste helt enkelt spana in några bilder...Alla Schönisar i Degeberga

Bilder från igår..

Vincento sover i skuggan av torkstället medans mamsen solar nosenHämtat Flisan siktet inställt på Beijers park (konstig friss? glömde tvätta ur inpckningen.. ;)Lycka är att se sin lilla dotter komma rusande med kram i blicken!Lycka.. att se sina två gosar sova tryggt och gott på kvällen :)

RSS 2.0