myslördag hemma och i Staffanstorp

Haft en störtskön dag med la familglia som började attans mycket tidigare än vanligt hemma här i casa S. Den nya förskoletjejen vaknade med tuppen och valde att tycka att livet sög sådär på morgonkvisten. Surpuppigheten höll dock inte i sig utan efter avtog efter bara en kvarts illvrål pga att:

1. mamma var borta.. (låg i extrarummet eftersom en viss pappafigur snarkar som attans för tillfället)
2. pottan var inte stod på exakt precis rätt plats
3. Mollydockan var inte just precis där hon skulle vara
4. Lillfisan var hungrig... nuuu!

Den väna, men trötta, modern kom till undsättning efter några minuter och avlöste tröttopappan som fick gå och knoppa in ytterligare en timme innan det dukades upp för frukost.
Innan han hann återvända hann dock det lilla trollet mumsa i sig inte mindre än tre mackor och nästan ett helt ägg till frukost.
Snacka om att ha aptit..
Själv brände jag i mig en bra slurk latte för att få upp ögonen och satte sedan igång att göra vitchokladbajsar (ja, jag kallar dem faktiskt för det..) för att garnera tårtan som skulle färdigställas lite senare uppåt dagen.

Efter goefrulle och tårtfix gav vi oss iväg för att hämta babyboxen vi fått i present samt spana efter nya mammsbyx till mig. Har dessvärre vuxit så de gamla spänner precis som de gjorde vid samma tid förra gången..
Inget att oroa sig över alltså bara vanlig hederlig puffsighet helt enkelt ;)
Blev att par underbara mammabyxor signerade Cecilia S design. Lite kul med namnet eller hur :)
Vill ni se vilka det blev klicka HÄR

Efter shoppingen blev det raka spåret till Maxi för att F skulle vakna till innan det vankades middag för henne. Ikväll var det planerat mysmiddag med goa vänner och av erfarenhet vet vi att lillfisen oftast matvägrar vid dessa tillfällen varvid vi gärna ville vara lite förberedda.. fulltankad flisa = glad flisa!
Blev såklart hennes storfavorit; burgare, hemma och alfabetspussel innan vi packade in oss i bilen för att hämta upp några kompisar som skulle få skjuts.
Blev som vanligt tio minuter sena med anledning av att en mindre fight utbröt i hallen på väg ut.. Fighten rörde sig om gummistövlarnas vara eller icke varande på F's fossingar i det strålande solskenet.

Säger bara.. efter tio minuter illvrål vann hon halva fighten medans vi gick segrande ur fajten finjacka eller dunjacka..
Japp så finjacka och gummistövlar it was!

Kanongod mat fick vi som vanligt och jättemysig stämning hade vi. Och även om kvällen blev lite kortare än planerat (akutsjuk värdinna stackaren..) hade vi verkligen en hur kul kväll som helst! Faktum är att det nästan kändes lite skönt att det blev lite tidigare än planerat ikväll med tanke på lillfisens nya morgonrutiner..

Imorgon vankas det bilresa till Husie för att lämna lånad nycket och därefter kompisbesök i trädgården. Ja.. förhoppningsvis iallafall om det blir lika fint väder..

Avslutar med några fina bilder från idag!

Schönaböna i mammas gamla klänning..


Ja.. älskar man sina gummistövlar så gör man..


för att inte tala om Maxibilarna..






Tårta med.. chokladbajsar :)

0 kommentarer