alicemeds

sista semesterdagen

Allmänt Permalink0
Ja jag vet.. sista dagen på semestern är ingen katastrof.. men ändå inte helt rolig om jag ska vara ärlig. En annan sominte tycker att det är så roligt är Flisan som börjar bli rejält pirrig över att börja skolan. Hon blir lite dämpad, går undan och har funderingar som kommer fram ibland. Det är stort för henne att börja skolan och många många frågor och undringar över allt mellan himmel och jord. 
Igår försökte vi göra det bästa av vår semesterslutsorg. Åkte iväg och köpte ett finfint parasoll till altanen vilket kändes riktigt härligt! 
Igårkväll satt vi ute och åt i ordentlig skugga utan det lilla strandparasollet från 1995 som kostade frng istället för euro på prislappen som satt kvar. 
En annan sak som "hände" igår var att Flisan bad att få ett spl som hon sett reklam för. Ett jättefint bokstavssepl som skulle lära henne en massa ord. Vi köpte och tyckte väl att det var lite lustigt att spelet var gratis. Vi spelade med henne i börja och allt såg ut att vara frid och fröjd. Dessutom lskade hon sitt nya pedagogiska spel.
Men så under kvällen igår överhörde vi båda den lilla kaninen i spelet säga "det kan du köpa för riktiga pengar klicka här!"
Vi kikade men kunde fortfarande inte se att det fanns något att orora sig över. Tills imorse då flisan plötsligt hade utökat sitt zoo och hela sin värld i selet rejält. Precis när jag kikade såg jag skylten komma fram..:
KÖP RUBINER TILL DIN VÄRLD!
Tja.. och när vi frågade Flisan så förklarade hon att det kostade inga riktiga pengar.. på bilden stod det tre val köp för 28 SEK, 48 SEK eller 68 SEK.
Utan att ange något lösenord så kunde hon på egen hand inne i spelet köpa rubiner. Bara att trycka så tickade det på kontot. 
Sådant gör mig så ARG.. tycker det är att lura barnen. Givetvis blev vi ju inte alls arga för minst av allt var det hennes fel men jag blev arg för att hon ändå blev ledsen. Hon trodde ju inte och kunde inte veta att det hon gjorde var att köpa saker när allt hon trodde att hon gjorde var att leka. 
Nu blir det slutspelat på ett tag på Ipadsen innan vi hittat spel som vi vet att vi kan lita på!
Till top