Kalas med dramatik!

Vilken taggad liten Flisa som sprang runt här imorse.. Fjärilarna höll nästan på att ta kål på henne och frågan "när är det kalaaas" kom varannan minut..
Morgonen började med mitt livs första egenhändigt tillverkade våfflor av egen smet. Tänkte att småkottarna skulle vara riktigt tankade inför kalaset eftersom jag hade på känn att ju mer det närmade sig desto svårare skulle jag få att stoppa i Flisan något. Vincent är ju Vincent.. dvs.. inte mycket kan få honom att matstrejka..
Precis lagom kvart i ett var alla klara och hela klanen Schönis begav sig till lokalen. En efter en trillade de in, småkalaspinglorna, med sina paket. Och vilka paket hon fick idag den därade Flisan.. WOW!
Barbiedockor.. en magisk tatueringsmaskin, LEGO för flickor.. mm. mm. Så ofantligt fina paket!!
Flisan var så nervis.. så nervis.. att varje paket hon öppnade följdes av ett..
Åh NÄÄÄHÄÄJ den HÄR vill jag INTE ha!
Alla föräldrar såg lika förskräckta ut och jag fick förklara, när de viftade med sina kvitton, att Flisan bara ÄR sådan här. Man måste förbereda henne på vad hon ska få annars blir det bara för mycket att ta in och då reagerar hon precis såhär!
Kalaset inleddes med korv med bröd och efter det kom tårtan! Vi hade köpt hur mycket pynt som helst och Flisan hade själv valt de silversprutande tårtfyrverkerierna i guld som prydde tårtan.. och som de brann...
Alla sjöng för full hans för Flisan, fyrverkerielden sprutade vilt.. samtidigt som brandalarmet i lokalen gick igång! Flisan blev absolut livrädd av alltsammans och började storgråta. Istället för att blåsa ut sina tårtljus på sitt livs första riktiga kalas hängde hon kring min hals och storgrät.
Stackars lilla Flisan..
Fem minuter senare hämtade hon sig och kunde hulkande äta upp sin tårtbit, sina ballerinakex och sina (egenhändigt beställda) jordgubbsmarschmallowskakor!
Efter maten blev det fiskedamm med den snyggaste fiskedammen i stan och därefter DISCO med dansstopp.
Sicket kalas och sicken tur att det "bara" varade i två timmar.. tio minuter innan dess slut fick jag upp Flisan i famnen med snurrande tröttögon och drypande av svett. Men SÅ kul hon och Vincent och alla de andra barnen hade!
 
Dagens mission impossible.. att samla alla kalasdeltagare på en bild!
 
 
 
 
 
snyggaste fiskedammen!
 
 
och så tårtkatastrofen..
 
0 kommentarer