Smugit ner i källaren..

Ja det låter väl ungefär hur knasigt som helst men ibland är det bara så skönt att få en stund för sig själv. Tvätthögarna pockade till min stora glädje på och hoppsan så glad jag blev att ställa upp och ta med den (och en nedsmugen dator) i tvättpåsarna.
Dagen idag kan inte beskrivas som annat än bara så underbart fantastisk!
Sov hela familjen till halv tio (!) vilket inte är så märkligt då småfisarna var uppe alldeles för sent igår. Vincent håller på att få sin nionde tand och var glad men attans ovillig att somna. Vi riggade upp på balkongen med skydd mot ån som rinner nedanför och satt ute tills myggen anföll vid halv tio.
Imorse var det snabbt ihopa med picnickorgarna ut i bilen och tjoff iväg. Sen morgon innebar snabb start!
Väl framme njöt vi vår picnic med allt vad man bara kan önska av franska godsaker på en äng brevid bilen. Målet var en fransk bondgård med egen osttillverkning, mjölkeri (?) och egentillverkade specialiteer. Vi handlade svindyra ostar, egentillverkad nutella till barnen och gav oss fulltankade med picnicen ut på fälten.
Fälten var enorma och solen sken från en klarblå himmel. 28 grader visade termometern på och vi tryckte ner solhattarna på huvudena.
Vilken fantastisk uppelvelse att få gå runt och fylla korgarna med couchettes, gurkor, tomater av alla de slag och inte minst jordgubbar i mängder. Bara att själva få gå runt i landen ute på de stora fälten och se hur allt växte var helt ljuvligt!
De som handlade mer hade stora skottkärror med sig som de fyllde till brädden med bär och grönsaker. Och det bästa av allt var att det såg ut precis som i den franska gamla skolboken med stråhattarna på svaj och de rutiga förklädena på. Så underbart!
Efter shoppingen somnade båda barnen i bilen och vi satte sikte mot motorvägen. Plötsligt så var vi bara där.. Mitt på Place de la concorde, le Louvre och Eiffeltornet.. Kunde inte stoppa oss själva.. Det blev hela rundan! 
Coolaste maken svischade lätt runt obelisken i den omarkerade femfiliga rondellen hur lätt som helst! Finaste, modigaste och duktigaste maken har jag!
På vägen hem blev det pitstopp på Auchan för inhandling av mat. Bippade med vårt nya kundkort som bara den och fyllde bokstavligt talat bilen till brädden. Det går en hel del mat nu med fyra storätare som älskar att prova på den franska maten..
Ikväll blir det lyxmiddag med kött, champinjonsås och potatis, ostbricka med (ok håll i hatten.. TIO ostar) och till dessert självplockade jordgubbar och grädde. Ja och så champagne såklart.. den äkta varan!
Japp så om ni ser någon som liknar mig komma hemrullande om två veckor så tja.. då ÄR det jag..
Nu måste jag nog smyga upp och spana in hur det går för resten av familjen.
 
0 kommentarer